Norge rundt med Widerøe

I fjor sommer var jeg så heldig å vinne en Norge rundt-billett med Widerøe (i en fotokonkurranse med bildet over), som gjorde at jeg fikk muligheten til å reise på kryss og tvers i det flotte landet vårt i to uker. Jeg hadde allerede planlagt å reise rundt i Norge med bil, men når jeg fikk en billett som dette, kunne jeg plutselig dekke over større avstander, og flere destinasjoner, på kortere tid.

Nedenfor kommer en liten oppsummering:

Tidsbruk: 14 dager

Antall flystrekker reist totalt: 35

Antall flyplasser besøkt: Bodø, Andenes, Evenes, Tromsø, Berlevåg, Kirkenes, Lakselv, Haugesund, Torp, Trondheim, Bergen, Kristiansand, Alta, Hammerfest, Sørkjosen, Brønnøysund, Sandnessjøen, Vadsø, Mehamn (altså 19 stykk)

Flyplassen som ble besøkt flest ganger: Bodø (9 ganger)

Flest Widerøe-sjokoladebiter på 1 dag: 3 stykk

Lengste flytur: Kristiansand – Tromsø

Korteste flytur: Vadsø – Kirkenes (bare 10 minutter!)

Flest flystrekker på 1 dag: 6 (Bodø – Evenes – Tromsø – Trondheim – Sandefjord – Bergen – Haugesund)

Nordligste flyplass: Mehamn

Sørligste flyplass: Kristiansand

Mest spesielle flyplassbygg: Lavoen i Lakselv

Mest minnerike flyvninger: Over Nordkapp-platået, og utallige kule innflygninger på de bittesmå flystripene i nord

Antall gratisfrokoster: 1

Antall ganger gjenkjent av flyvertinnene: 2

Antall ganger mistet bagasjen: 2 (forbedringspotensiale der altså)

Antall kroner spart: 9239429340293409280

Fleksibiliteten er fullstendig når man har en slik billett med Widerøe. Innenfor to-ukersperioden kan man bestille og avbestille flyreiser så ofte man bare vil og har behov for – helt gratis. Billetten mellom Bodø og Brønnøysund forandret jeg sikkert ti ganger, før jeg ble fornøyd. Flere av de andre billettene endret jeg også på grunn av spontane forandringer i planene, nettopp fordi jeg hadde den muligheten.

Totalt flyr Widerøe til 42 ulike steder i Norge, så det er mange steder å velge mellom. Jeg hadde blant annet planlagt å dra innom både Røst og Lofoten, men jeg fant til slutt ut at det ville blitt litt vel hektisk. Dessuten er jo ikke disse stedene så langt unna der jeg bor, slik at jeg heller valgte å fokusere på steder litt lenger unna. Stedene jeg endte opp med å besøke ble dermed disse:

Rørvik – øya Leka

Den svært spesielle øya Leka har fått mye oppmerksomhet her på bloggen etter jeg var der, og det skjønner jeg godt. Dette må kunne sies å være en av de mest spesielle stedene vi har i hele Norge. Leka er jo nesten som å besøke et helt annet kontinent! Faktisk bokstavelig talt. Det føltes til tider som om jeg befant meg i Western-USA. Jeg utforsket øya på sykkel (som jeg døpte Mustang Sally) og til fots, og ble fullstendig fascinert.

Les mer i innlegget om Leka her.

Haugesund – Skudeneshavn

I Haugesund har jeg familie som jeg dessverre ser så altfor sjeldent, nettopp fordi det er så vanskelig og dyrt å komme seg dit fra Nord-Norge til vanlig. Når jeg plutselig satt med en Norge Rundt-billett, var dette derfor ett av stedene jeg visste jeg måtte besøke. Jeg tok med meg mormoren min, og sammen dro vi nedover og tilbrakte noen superkoselige dager sammen med søskenbarnet mitt og familien hennes. Vi rakk å utforske selve Haugesund, Avaldsnes og Karmøy med sjarmerende Skudeneshavn.

Les mer i innlegget om Skudeneshavn her.

Tromsø – Lyngen

Tromsø er en by jeg har besøkt (og bodd i) tidligere, men de flotte naturområdene rundt har jeg dessverre utforsket lite. Et besøk til fantastiske Lyngen, ble derfor en selvskrevet destinasjon på denne Norge Rundt-turen. Selve hovedmålet var den iskalde bresjøen Blåvatnet, som ligger som en blå safir blant de bratte fjellene i Lyngen.

Les mer i innlegget om Blåvatnet her.

Alta – Sautso Canyon

Alta har jeg også reist gjennom tidligere, og da stod de fantastiske helleristningene på menyen. Denne gang ville jeg se mer av naturen som omringer denne byen i Vest-Finnmark. Valget falt da på inget ringere enn enorme Sautso Canyon. Dette elvegjelet er Nord-Europas største, og enkelte steder strekker fjellveggene seg over 400 meter opp fra Altaelva. Her snakker vi store dimensjoner!

Lakselv – Trollholmsund

Omtrent tre mil nord for Lakselv, nærmere bestemt i nærheten av Indre Billefjord, bor de mystiske steintrollene i Trollholmsund. Kalksteinen i området ble skapt for rundt 700 millioner år siden, og formasjonene har erodert til sin nåværende form siden da. De har med andre ord noen år på baken! Et samisk sagn forteller derimot at disse trollene engang var på vei over vidda med en kiste full av rikdommer av sølv og gull. Når de kom til fjorden prøvde de å finne et sted å gjemme kista, men de klarte ikke finne en hule som var stor nok. De glemte av tiden, og plutselig stod solen opp. De ble alle forvandlet til stein, og står forstatt der de stivnet til den dag i dag.


Mehamn – Norkinnhalvøya og Slettnes fyr

På Nordkinnhalvøya i Finnmark ligger verdens nordligste fastlandsfyr. Slettnes fyr ligger på 71 grader nord, helt ved veis ende. Fyret tilbyr overnatting, hvor utsikten ut mot fyrtårnet og storhavet er helt nydelig. Nordkinnhalvøya er også ganske spesiell i seg selv. Jeg valgte å sykle fra flyplassen i Mehamn (og det var en nogenlunde tung opplevelse for noen som sykler særs sjeldent), opp og ned gjennom et treløst åpent viddelandskap. Det lille fiskeværet Gamvik er nærmeste nabo til fyret, og ellers består halvøyas innbyggere av rev og tonnesvis av reinsdyr. Oppholdet på Nordkinnhalvøya var en spektakulær naturopplevelse.

Les mer i innlegget om Slettnes fyr her.

Brønnøysund – Torghatten

Torghatten, utenfor Brønnøysund, er nok et av de mest spesielle fjellformasjonene vi har i Norge (og vi har jo temmelig mange, eller hva?). Rett gjennom fjellet går det et hull som er 35 meter høyt, opptil 20 meter bredt og hele 160 meter langt. Til tross for at jeg har vært i Brønnøysund tidligere, hadde jeg aldri kommet meg til Torghatten, og det var jeg nå fast bestemt på å endre. Jeg hoppet på sykkelen fra Brønnøysund i tykk tåke, og kom fram til Torghatten akkurat da tåken forsvant ut i havet.

Les mer i innlegget om sykkelturen til Torghatten her.

Mer informasjon om Norge Rundt-billetten til Widerøe

Norge Rundt-billetten gir deg ubegrenset med flyturer i Norge i to uker. Men Widerøe har også delt opp Norge i tre soner. Man kan derfor velge om man ønsker å betale for 14 dagers ubegrenset reise i sone Sør-Norge (sør for Trondheim), Sone Nordland (området mellom Trondheim og Tromsø), sone Finnmark (Norge nord for Tromsø) eller hele Norge. Hele Norge koster 4590 kr for en voksen, og med færre soner koster det selvfølgelig mindre. Man kan også betale 2000 kr for å skaffe seg en uke ekstra med billetten. Reiseperioden er mellom 1. juli og 31. august.

Det høres bra ut, ikke sant? Men det finnes også en del vilkår for reisene. Det som skuffet meg noe var at man bare kan bestille billetter med typen «Eco High» når man bruker Norge Rundt-billetten, altså de billigste billettene. Slik at når jeg planla reisen til Haugesund fra Bodø på de vanlige sidene til Widerøe før jeg aktiverte Norge Rundt-billetten, stod det at jeg kunne komme meg til Haugesund med bare ett flybytte. Når jeg skulle bestille med Norge Rundt-billetten, var valgene derimot snevret inn til fem (!) flybytter for å komme seg mellom de to byene, og hele åtte timers reising. Denne problematikken slipper man heldigvis dersom man holder seg til én eller to soner, eller planlegger turene i god tid i forveien.

Hvis du skal reise med Norge Rundt-billetten er derfor mitt beste tips å bestille og planlegge tidlig, spesielt om du ønsker å reise langt. Ombestemmer du deg underveis, kan du bare endre reiseruten uten ekstra kostnader. Enkelt og greit! Dersom du allerede nå vil sjekke tilgjengeligheten på flyturene man kan bruke Norge Rundt-billetten på, kan du sjekke denne siden.

Når det gjelder Eurobonussparing, tjener man normalt sett ikke poeng per flight med denne billetten, men man får like mange Eurobonuspoeng som kroner man har betalt for Norge Rundt-billetten sin.

Du finner mer informasjon om Norge rundt-billetten på sidene til Widerøe.

Destinasjonskartet til Widerøe, hvor de ulike sonene også er oppmerket. Illustrasjon: Widerøe.

Kunne du tenke deg å reise rundt i landet med Norge Rundt-billetten til Widerøe? Eller har du kanskje allerede testet det ut?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

13 Comments
  1. Ja, skulle nesten tro vi var på vei til ei øde øy i Stillehavet. 😉 Det særeste var vel at vi måtte fly nordover fra Bodø for å komme oss sørover til Haugesund!

 1. Jeg hadde store planer om å kjøpe denne billetten, men det året jeg skulle gjøre det fjernet Wideroe bonusfordelene man tidligere fikk. Man var jo nesten garantert gullkort og kunne potensielt gå for diamant slik det var tidligere. Det var jo en genial måte å oppnå både mange flyfordeler og se Norge på samtidig.

  Men etter å ha lest dette innlegget fikk jeg lyst til å bestille turen på tross av manglende bonusfordeler. Alt du har gjort ser jo så spennende ut! Det må nok vente til neste sommer, men jeg regner med at Wideroe kommer til å fortsette tilbudet sitt.

  Kunne du tenkt deg å dele komplett reiserute? Det ville vært interessant å se hvor mye tid du har hatt på hvert sted.

  1. Hei igjen! Det er litt synd at bonusfordelene forsvant, ja. Men Widerøe tapte nok mange penger på den ordningen, så det er kanskje ikke så rart. Likevel synes jeg også dette fortsatt er en ganske bra ordning. 4,000 kroner for en Norge Rundt-billett er jo en del, men når det gir ubegrenset med reiser rundt i Norge, så får man veldig mye for pengene. Dessuten kan man legge inn turer ut av Norge også (husker ikke helt detaljene rundt dette da, men det står nok på sidene deres), til f.eks. København og Skottland.

   Reiseruten min så slik ut:

   Dag 1: Bodø – Rørvik
   Dag 2: Rørvik/Leka
   Dag 3: Rørvik – Bodø
   Dag 4: Bodø – Haugesund
   Dag 5: Haugesund
   Dag 6: Haugesund
   Dag 7: Haugesund – Bodø
   Dag 8: «Hviledag» (skulle egentlig til Røst tur/retur)
   Dag 9: Bodø – Mehamn
   Dag 10: Mehamn – Alta
   Dag 11: Alta – Tromsø
   Dag 12: Tromsø – Bodø
   Dag 13: Bodø – Brønnøysund tur/retur
   Dag 14: Skulle egentlig reise til Leknes/Lofoten denne dagen, men det ble droppet pga dårlig vær.

   Jeg hadde med andre ord ikke så veldig mye tid på hvert sted (unntatt i Haugesund-området egentlig), men rakk med mye likevel, og kunne sikkert utnyttet tiden enda bedre dersom jeg hadde hatt lenger tid til å planlegge. 🙂

   Hvilke steder kunne du tenke deg å besøke i Norge på en slik reise som dette?

 2. Takk, supert å få en idé om hvordan man praktisk kan sette opp reiseruten! Jeg ser du fløy innom Bodø mange ganger, var dette for å spare penger på overnatting? Billetten er jo billig i seg selv, men hvis man skal bo på hotell i Norge i to uker så blir det fort dyrt… Mener å huske at Thon Hotels hadde et samarbeid med Wideroe, men for to personer med 4000 kr for fly og samme for hotell så blir det faktisk 16000 for to personer for alt. Det er en del penger.

  Har ikke tenkt på spesifikke steder, men kunne tenkt meg å se mer av Nord-Norge. Det er jo så dyrt å reise i Norge (sammenliknet med andre steder) så uten en Norge rundt-billett så frister det alt for ofte å reise til utlandet til lavere pris… Derfor har jeg nok sett mye mindre av eget land enn jeg egentlig burde, iallfall sammenliknet med hvor mye jeg har sett av andre land.

  Hvor var du på reisefot forrige uke?

  1. Bare hyggelig. Ja, jeg valgte å dra innom Bodø ofte, både for å overnatte og for å pakke om til de forskjellige turene. Jeg overnattet i grunn ikke på hotell noen av stedene. Enten bodde jeg hjemme, hos familie eller i telt, så jeg sparte mye penger der.

   Det kan være sykt dyrt å reise i Norge, ja! Spesielt rundt i Nord-Norge. Derfor er Norge Rundt-billetten genial på den måten. Håper du får testet det ut!

   Da var jeg på reistefot rundt på Helgelandskysten, blant annet innom øyene Myken og Rødøy. Uken før der igjen var det Lofoten som stod på planen. Fantastiske steder!

   1. Det hørtes jo veldig lurt ut. Telt er jo smart, bortsett fra at jeg må ta med innsjekket bagasje, det er jo stress!

    Høres ut som en spennende tur! Har hatt veldig lyst til å besøke Lofoten selv, og med telt så kan jo prisen bli akseptabel. Meeeeeen, jeg har fortsatt noen land å «rydde opp i» i Europa først 😉

    1. Telt var veldig greit å ha, til tross for innsjekket bagasje (som jeg er enig i at ofte bringer med seg unødvendig stress). Heldigvis er innsjekket bagasje inkludert i Norge Rundt-billetten hvertfall.

     Hehe, det blir ofte til at man prioriterer utlandet når man først skal reise. 😉 Kjenner godt til det selv! Nå har jeg funnet ut at så lenge jeg prioriterer sommeren rundt i Norge, så kan jeg kose meg i utlandet når været blir kaldt og mørkt her hjemme. 😀

     1. Gratis bagasje får man med sølvmedlemskap også (som er overraskende greit å oppnå), men kjekt at det er inkludert i billetten også. Da kan man jo eventuelt ta med enda en bag.

      Har reist på vinteren de siste årene, men etter å ha feiret jul på Cuba og i Thailand de siste årene så blir nok neppe familien glad hvis jeg foreslår et en jul til i utlandet. Går jo an å reise før/etter jul, men juleferien er jo alltid sikret, og da er det så praktisk å reise!

     2. Julen er jo en ypperlig tid til å reise utenlands på vinterhalvåret, på grunn av fridagene, men skjønner at enkelte ønsker å ferie tradisjonell jul hjemme. Selv har jeg faktisk aldri reist utenlands selve juledagene, men siden jeg jobber såpass fleksibelt bruker jeg å reise enten før og/eller etter jul, for å komme vekk fra den mørkeste tiden. Litt fri fra vinteren er uansett alltid greit 😀

     3. Helt enig! Kanskje jeg skal bestille tur og fortelle at «hun på Internett sa jeg skulle gjøre det»? Kan du ta på deg skylden? 😀 Alt jeg trenger er å ha noen å skylde på for en ny tur. Siden jeg reiste jorden rundt forrige vinter er det dessverre ikke mye ferie igjen i år, så jeg må bruke romjulen hvis jeg skal få tid…

     4. Haha, ja, du får gjøre det. Tar gjerne på meg skylden når det gjelder noe så positivt som å skulle reise mer. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.