Hvor har jeg vært?

 

Til dags dato har jeg vært i 115 land, 69 hovedsteder og 8 territorier, på alle kontinenter (minus Antarktis). Et par land har jeg bare så vidt vært over grensa på (f.eks. har besøkt øyer som tilhører landet), mens andre land har jeg besøkt flere ganger. Jeg har selvfølgelig ikke regnet med land hvor jeg bare har mellomlandet med fly i eller lignende. Når det er sagt skal det selvfølgelig også sies at det ikke er antall land man har besøkt som forteller hvor mye man egentlig har opplevd. For min det menneskene jeg møter og opplevelsene jeg får underveis som er det viktigste, ikke det å krysse av land på en liste. Likevel vet jeg hvor jeg har vært, og en liste som dette synes jeg er en fin måte å holde oversikten på.

Jeg regner forresten antall land i verden som 198. Det vil si de 193 offisielle FN-medlemslandene + Palestina, Kosovo, Vatikanstaten, Taiwan og Vest-Sahara, som de fleste land regner som egne stater, men som ikke har fullverdig FN-status (enda).26 Comments
 1. Inne å titter litt på bloggen.. 🙂 Blir alltid like imponert over alt du har opplevd, og ikke minst alle land du har sett! You are amazing, likeså verden rundt oss!

 2. Så mange flotte turer du har vært på! Her er det mye inspirasjon å hente! Kjedelig å høre at du synes Belgia (utenom Brussel) var grått og trist, her tror jeg du må prøve igjen! 🙂 Belgia er flott! Kan blant annet anbefale Durbuy (veldig liten by med mye sjarm), De Panne (og resten av kysten) og Gent på det sterkeste. Brugge er fint, men veldig lagt opp for turister.

  1. Tusen takk Tina 😀 Ja, tror førsteinntrykket av Belgia ble litt feil, ikke så jeg så mye av landet heller. Nå har jeg veldig lyst å dra tilbake! Hører at blant annet Brugge og Gent er veldig flotte 🙂 Synd når turistfokuset blir altfor stort da.. Durbuy så også helt nydelig ut, takk for tips!

 3. Sikke mange lande du har besøgt, Renate. Vi er imponeret over den måde du har valgt at fortælle om det på. Det ser godt ud med et billede til hvert land du har besøgt og sammen med teksten gør lige pludselig en liste spændende at kigge på 🙂

  1. Tusen takk for det! 🙂 Ser derimot at jeg trenger å oppdatere denne siden med større bilder og nyere info angående flere av reisemålene :p

 4. Flott reiseblogg som gir mye minner tilbake til mine reiser. Spesielt fra tiden tilbake 93/94 rundt om i hele Ex-Jugoslavia. Årets ferie går (igjen) til Montenegro, og da er en tur til Albania på lista, så takk for dine tips.

  1. Hei Per! Takk for tilbakemelding. Gøy å høre at du liker deg ekstra godt i USA. Jeg har selv en forkjærlighet for landet, siden det er det første landet jeg besøkte utenfor Europa, og senere har reist dit flere ganger. Det er absolutt et land jeg alltid ønsker meg tilbake til 🙂 Det er jo så vanvittig stort og variert.

 5. Hei. Under steder du har vært så skriver du england, skottland og nord-irland, husk at det er samme land og heter Storbritannia !

  1. Heisann! Hehe, det er jeg temmelig klar over. 😉 Storbritannia står jo som nummer seks over land jeg har vært på listen over her.

 6. Imponerende meritt liste må jeg si. Selv elsker jeg å reise, men er ikke i nærheten av deg..
  Reiser du alene på disse turene?

  1. Hehe, ja det har blitt noen reiser de siste årene. 🙂 Nå for tiden reiser jeg for det aller meste alene, ja. Det er jo dessverre slik at de fleste har fast jobb og familie de må prioritere. Det er alltid herlig å reise med kjente og kjære, men jeg trives også godt med å reise alene. Det er så lett å komme i kontakt med andre uansett, og jeg får alltid et noe sterkere innblikk i reisemålet når jeg er alene på reisefot. Reiser du noe alene selv?

 7. Hei Renate. Du har reist mye. Selv har jeg vært i 80 land.
  Har vært på alle kontinentene og noen Stillehavsøyer.
  Har ikke vært i Antarktis. Jeg er glad jeg har vært i land
  utenfor Europa og glad jeg har kommet tilbake. Reiser aldri
  mer utenfor Europa. Jeg har som mål og komme til alle Europas
  hovedsteder. Greier jeg det skal jeg være fornøyd.
  Jeg må si jeg synes du er dristig som tør å reise alle som kvinne
  til andre verdensdeler. Er du ikke redd for å bli ranet og bli
  alvorlig syk.

  1. Heisann Siv! Hyggelig med tilbakemelding. Nå er jeg så vant til å reise alene, at det føles helt greit. 🙂 Syk har jeg opplevd å være når jeg har reist alene, og det gikk heldigvis bra. Ranet har jeg aldri opplevd å bli, og det håper jeg at jeg slipper unna også. Men det kan jo selvsagt også skje om man er to eller flere. Jeg velger bare å ikke tenke på det negative som kan skje, og heller fokusere på det positive, men samtidig være forberedt i tilfelle noe skjer.

   Du har nok sett mye spennende rundt i verden på alle reisene dine vil jeg tro. 🙂 Er det noen spesiell grunn til at du ikke reiser utenfor Europa lenger?

 8. Hei. Er kanaløyene med Jersey og Guernsey egne land eller går det under Storbritannia? Regnes Georgia og Armenia under europeiske land? Jeg jobber med å ha vært i alle europeiseke land. Mangler Kosovo, makedonia, Albania, montenegro, Andorra(skal i juni),malta,San marino..er som sagt usikker på kanaløyene. Flott blogg og jeg reiser også mest alene, passerer 70 land i sommer ;))

  1. Heisann Henrik! Så vidt jeg har forstått så er kanaløyene egne territorier (som f.eks. Færøyene og Grønland, som hører til Danmark) og hører til under Storbritannia. Mange regner Georgia og Armenia inn under Europa, men geografisk sett synes jeg de hører mest hjemme i Asia. Artig at du ønsker å besøke alle landene i Europa! Det er i alle fall mange spennende land du har igjen å reise til der. 🙂 Selv mangler jeg Hviterussland og Kypros, og håper jeg kommer meg til begge nå i år. Tusen takk, og håper du får en fin reisesommer! 😀

  1. Hei Rebecca! Tusen takk for hyggelig kommentar. 🙂 Når man har en utforskerlyst uten like, så blir det en del reisemål til slutt. 😉 Gleder meg til å stoppe innom bloggen deres og lese om opplevelsene deres!

 9. Jeg ønsker meg en “Sist oppdatert: [dato]” øverst på denne siden haha!:D Bloggen din har virkelig vært en favoritt i mange år nå. Får syke reiseabstinenser av å titte innom, men jeg elsker det! Du er rå!

  1. Hehe, oppdateringene har dessverre vært litt manglende på siden i det siste. Beklager det! Teksten har jeg oppdatert for et par uker siden, men bildene og kartet begynner det å bli på tide å oppdatere nå også, ser jeg. 😉 Takk for at du gir beskjed, og tusen takk for hyggelige ord!! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.