Solnedgangen sett fra Sukkertoppen

IMG_2446I dag har vi besøkt en av de andre store attraksjonene her i Rio de Janeiro, nemlig Sukkertoppen! Den spesielle fjellformasjonen som stikker opp mellom Botafogo og Copacobana.

For å komme opp tar de aller fleste taubanen, som frakter en først til fjelltoppen Urca på litt over 200 meter, før en ny taubane tar en helt opp på selve Sukkertoppen med sin fantastiske utsikt ut over den flotte byen. Vi rakk opp akkurat i tid for solnedgangen og ble møtt med et formidabelt syn.

IMG_2303 IMG_2292Det er ingen hemmelighet at jeg har blitt forelsket i Rio. Den mystiske og skremmende byen alle advarte oss mot, som bare har vist seg å være kjærlig og snill med oss.

Å se solnedgangen fra Sukkertoppen gjorde ikke akkurat saken bedre.

IMG_2307 IMG_2363 IMG_2377Det er virkelig ett av de flotteste skuene jeg har sett, i en av de vakreste stedene på denne planeten.

Spesielt var det også å se flyene gå inn for landing, langt under der hvor vi stod, på den nærliggende flyplassen Santos Dumont. Spektakulær innflygning vil jeg tro!

IMG_2311 IMG_2317 IMG_2324 IMG_2338Vi delte øyeblikket med ganske mange andre mennesker, men det var egentlig helt greit. Vi hadde ingen mellom oss og utsikten, og kunne nyte øyeblikket fullt ut, i likhet med alle de andre.

IMG_2373 IMG_2395 IMG_2416Det var i alle fall helt perfekt å stå der oppe fra solen begynte sin vandring ned fra himmelen, og til himmelen ble mørk og månen stod opp, samtidig som Kristusstatuen ble opplyst.

The perfect moment to end a perfect day!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

4 Comments
  1. Nå har jeg lest gjennom alle postene dine fra du var i Brasil, for noen bilder du tar! Det er akkurat som å være tilbake til landet som står mitt hjerte nærest. Jeg tilbrakte ett år av oppveksten min i Brasil (São Paulo) i 2001/2002, og denne sommeren reiser jeg tilbake.
    Har så vanvittig lyst til å dra en liten tur til Rio, så vi får se om jeg klarer å finne på en smart løsning.
    Det har vært så gøy å lese om da du var i Brasil, så nå tror jeg at jeg må lese litt om de andre destinasjonene du har skrevet om også!

    1. Så gøy å høre! Brasil er jo et helt magisk land 🙂 Hvor går turen denne gangen i Brasil? Skulle gjerne sett mer av landet jeg også, hehe. Rio anbefales i alle fall veldig! God lesing ;D

      1. Jeg drar hovedsakelig til Sao Paulo, jeg skal besøke en venninne, i mitt gamle nabolag, men i går bestemte vi at det blir en helgetur til Rio på oss, så nå gleder jeg meg ekstra masse 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.