Cristo Redentor

IMG_2143Han har stått der oppe i over 80 år. Voktet over byen, fra den fattige manns favela til stormansboligene ved Leblon. Han skuer utover havnen og har et øye med de utallige båtene, og de frodige, grønne fjellene. Han følger med lommetyvene ved Copacabana og festløvene etter en sen natt i Lapa. Han har blitt slått av lynet og vært igjennom utallige stormer. Han er et ikon for byen og et fyrtårn for de troende. Han er allvitende her i Rio, og man kan ikke unngå å ta turen innom der han står på toppen av 700-meter høye Corcovado når man er i byen.

IMG_2189IMG_2138 IMG_2161Vi var heldige med været idag og våknet til BLÅ HIMMEL. Vi tok derfor metroen til bussen og bussen til fjelltoget og fjelltoget til Jesus.

Toget tok oss gjennom regnskogen på vei oppover den 700 meter høye fjellsiden, og en gjeng lokale gutter kom innom og spilte sambarytmer til et kupe full av interesserte turister.

Etter toget hadde vi ca. 200 trappetrinn igjen opp til toppen – og plutselig var vi der!

Vi og tusen milliarder andre mennesker.. HAHA. Ikke bare vi som hadde ventet med å dra til Jesus før været var bra. Det ble en liten (stor) utfordring å ta bilder (måtte jo seff ta det klassiske strekke-ut-armene-som-Jesus-med-Jesus-i-bakgrunnen-bildet), men det gikk (sånn ca) til slutt.

IMG_2188 IMG_2213Brasil1Utsikten fra toppen deler oppmerksomheten med Jesus, og jeg sier bare WOW. RIO ER FANTASTISK. 30 % by og 70 % regnskog omringet av det nydelige blå havet. Dette må jo være en av de vakreste plasserte byene i hele verden! Sukkertoppen og de andre fjellene rundt er helt nydelige.

IMG_2179 IMG_2162 IMG_2190 IMG_2141 IMG_2222Vi tilbrakte ca. 3 timer der oppe (tiden flyr her i byen), inkludert litt smoothie-tid. Man merker godt at statuen er en av de aller største turistattraksjonene i byen. Det var PACKED med folk der. Men man kan kanskje ikke forvente noe mindre på et slikt sted.

Superstar-prester
Superstar-prester

Folk eller ei, det er i alle fall et sted i Rio man ikke kan misse!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.