Den fantastiske restauranten Villa Ruza

p1270165-001Jeg er bare nødt å skrive om Villa Ruza som er en restaurant/lounge bar som ligger på øya Kolocep en halvtime utenfor Dubrovnik. En restaurant med en bedre location skal man lete lenge etter! Den ligger ytterst på en liten klippe hvor utsikten mot solnedgangen er som vakrest. Navnet betyr Rosevillaen, og restauranten ligger i hagen til denne villaen som ble bygget i 1930 av en rik handelsmann fra Dubrovnik, som et symbol på hans kjærlighet for sin kone.

Maten er tradisjonell for området og inneholder følgelig mye sjømat. Fisken får de fersk hver dag fra lokale fiskere, og de bringer forskjellige typer inn på et brett slik at man kan velge seg ut hvilken fisk man vil ha. Grønnsakene kommer fra rundt på øya, krydderet kommer fra egen hage, og den nydelige olivenoljen kommer faktisk fra de hundreårige oliventrærne som står utenfor villaen! Mer hjemmelaget får man det ikke. Og det kjenner man på smaken. Maten nærmest smelter i munnen.

p1270188 p1270193 Ved ankomst får man en hjemmelaget søt likør som velkomstdrikke, og dessuten en nydelig tunfiskpaté og saftig ferskt brød til å nyte mens man venter på maten. Vi besøkte restauranten minst tre ganger under oppholdene, og spiste både nydelig pasta, risotto med skalldyr, og ikke minst den beste fisken jeg har spist. Kan faktisk ikke engang beskrive hvor godt det var! Ikke overdriver jeg heller, det er det verste.. Vi fikk også de største glassene med vin vi har sett. De stod som gullfiskboller på bordet.

kroatia-bosnia-og-montenegro6Servicen var også upåklagelig. Vi ble møtt med de største smilene fra øyeblikket vi kom til øyeblikket vi dro.

Alle bordene på Villa Ruza er plassert langs havet, slik at alle har like flott utsikt. Og tro meg, solnedgangen sett derfra er noe for seg selv. Det morsomste av alt var forresten den eldre fiskemannen som kom forbi med båten begge kveldene vi var der, og syngte opera mens han seilte forbi i mørket. Slike små uventede detaljer øker selvsagt også opplevelsen. 😉

kroatia-bosnia-og-montenegro7 p1270190Hva må man så betale for en slik flott helaften på en gourmetrestaurant? Den dyreste hovedretten vi bestilte kostet 115 kroner, og de enorme vinglassene kom på 25 kr per stykk. Hullet i pengeboken blir med andre ord ikke spesielt stort. 😉 Anbefaler deg å ta turen innom Villa Ruza om du skal til Dubrovnik! Om sommeren går en «båtbuss» utover kvelden mellom Kolocep og Dubrovnik for ca 4 euro hver vei.

p1220931Ble du fristet?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.