Velvære og luksus ved Dødehavet

IMG_3900Dødehavet er ikke bare det laveste punktet på jorden, der det ligger rundt 400 meter under havnivå, det har også hele ti ganger større saltinnhold enn det som det vanlige havet har. Når saltprosenten ligger på over 30 % er det ikke mye som kan leve der, og siden vannet er «tykkere» enn vanlig vann, flyter man mye lettere her enn ellers. Selv med hendene og beina i været flyter man rett og slett som en duppende kork.

Jeg har besøkt Dødehavet en gang tidligere, men denne gangen skulle jeg i tillegg få muligheten til å overnatte på et av de mest luksuriøse hotellene i Jordan – og muligens i verden? Kempinski Hotel Ishtar ligger 400 meter under havnivå, men tilbyr en hel verden ovenfor alt jeg har opplevd tidligere av et hotell. Hotellet har 345 rom, hvorav 201 har utsikt mot Dødehavet. Mitt var et av disse.

IMG_3903 IMG_3904Stort soverom med arbeidspult, stor tv og lenestol, og en flere sider lang putemeny. Bad med adskilt dusj, toalett og svært badekar, pluss alle dødehavsprodukter en kan drømme om. Sist, men ikke minst, en stor balkong med god sitteplass og utsikt ut over dødehavet, og helt til Israel. Velkomstfrukt og dadler, og ikke minst en egen «turn down service» hvor sengen var ordnet til kvelden da jeg kom inn for å legge meg, tøflene var funnet fram, en behagelig musikk stod på, lyset var nesten av og et kort med værdetaljene for morgendagen var satt fram. Er ikke det luksus, så vet ikke jeg.

IMG_3925 IMG_3924 IMG_3931 IMG_3932 IMG_3935Dødehavet er som et spa i seg selv, men dersom man ønsker det lille ekstra, kan hotellet tilby det største spa-anlegget i hele midtøsten. Her kan du skrubbes og poleres eller bare velge å la hjerterytmen senke seg noen hakk med et glass ferskpresset jus i hånda. Utsikten mot Dødehavet kan definitivt roe de aller fleste. Jeg og Annamari opplevde derimot at bassenget var litt for dypt for oss laveste dersom man skal være oppi der mens boblebadfunksjonen står på. Jeg følte jeg var havnet oppi the perfect storm, og måtte klamre meg med både armer og bein fast for å ikke havne på bunnen som en druknet hval. Be warned, haha.

IMG_3993 IMG_3990 IMG_3985Man kan også velge å slå seg ned ved en av hotellets ni bassenger, ni restauranter eller barer – eller på hotellets strand som er den største private strandlinjen i hele Jordan. En annen fordel med å bo her er jo muligheten man har til å overvære solnedgangen fra en horisontal posisjon, flytende i Dødehavet. Ingen ting i hele verden kan være mer avslappende enn akkurat det.

IMG_3938 IMG_3958 IMG_3951 klt6P10WQ-e0FI9OzKntjamgNN7sTMOU_S7aFed6Agwnederste foto: Annamari Laine

Etter denne behagelige seansen ved dødehavet var det tid for å forlate det ene luksushotellet for det andre.

IMG_5073 IMG_507130 minutters kjøring fra Dødehavets bredder, er det derimot et annet hotellanlegg som er nærmest like imponerende som Kempinski Hotel Isthar. Gjemt som en oase i en ravine 264 meter under havnivå, blant et virkelig dramatisk landskap, ligger Evason Ma’In Hot Springs & Six Senses Spa.

IMG_4958 IMG_5023 IMG_4968De fleste besøker hotellet på grunn av dets spa, Six Senses, som befinner seg under en foss fra de varme kildene dypt inne i fjellet. Fossen renner ned i spa-anleggets basseng, og tilbyr en herlig naturlig dusj. Spesielt deilig er det å slappe av her etter en avslappende oljemassasje og en kopp rensende te. Det er derimot kanskje ikke stedet man drar til på sommeren, siden lufttemperaturen og vanntemperaturen er ca den samme på denne tiden, rundt 38 grader. Jeg ville heller tatt turen på høsten, vinteren eller våren, når det vil føles deilig å trø ned i det varme vannet.

IMG_4990 IMG_4998 IMG_5016 IMG_5014 IMG_5012Hotellet har også et eget basseng som fylles av vannet fra fossen til de varme kildene. Dessuten er det fint å sitte ute på balkongen både morgen og kveld og puste inn den gode luften, og nyte den dramatiske utsikten.

IMG_5057 IMG_4972 IMG_4976 IMG_5055Dersom man er redd for å forvandles til en pudding av all avslapningen, finnes det også andre ting man kan gjøre i dette strøket. Man burde jo gripe sjansen til å utforske den spennende naturen hotellet befinner seg i. Det finnes flere gangstier fra hotellet, og ikke langt unna er det nok en foss som renner ned i et naturlig basseng, hvor man kan bade under stjernene på kvelden.

IMG_5061Det skal også sies at begge hotellene bydde på veldig mye god mat. Champagne til frokost, og endeløse buffeter til middag. Evason Ma’In Hot Springs hadde også egne kokker som stekte alt fra pannekaker til fisk, alt etter eget ønske.

IMG_4986 IMG_4003 IMG_5051 IMG_5063Det er ikke ofte jeg har muligheten til å bo som dette. Når jeg reiser fokuserer jeg vanligvis på å bo så billig (men bra) som mulig. Men enkelte ganger er det fullstendig greit å spandere noe slik som dette på seg selv. Prisene er ganske stive, men alt etter sesong og pågang kan man få helt greie priser, og dessuten får man jo også veldig mye med på kjøpet. Hvis jeg trenger å stresse fullstendig ned, vet jeg i alle fall nå hvor jeg skal dra. Dersom lommeboka tillater det 😉

Kunne du tenke deg en overnatting på disse hotellene, eller en tur innom Dødehavet?

Reisen min til Jordan har denne gang vært i samarbeid med det jordanske turistkontoret JTB, men de har ingen føringer på hva jeg skal skrive, og jeg deler som alltid bare mine egne meninger med dere.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

8 Comments
 1. For min del høres de hotellene ut som de er tatt ut av en drøm! Jeg prioriterer så godt som aldri bruke penger på å bo spesielt bra, så jeg hadde vel følt at jeg vandret rundt i et paradis hvis jeg skulle bo der 🙂

  Jeg har badet i Dødehavet én gang, i nærheten av Jeriko, altså den palestinske delen av sjøen. Spesiell og morsom opplevelse 😀

  1. Haha, nei sjelden jeg prioriterer slik selv. Filosofien min er jo at desto billigere jeg reiser, desto mer kan jeg reise 😉 men av og til er det jo trivelig å bytte ut rotete og bråkete flersengsrom med noe slik som dette. En drøm absolutt!

   Kult! Jeg digger Dødehavet. Sååå avslappende å kunne ligge der å flyte uten å bevege en muskel. I morgen skal jeg endelig utforske de palestinske områdene, og da blant annet Jericho :mrgreen:

  1. Helt enig! Også interessant hvor forskjellige de forskjellige strendene er. Første gangen var det salt over alt i svære krystaller og stranden var hvit. Andre gang var det ikke så veldih hvitt, men fast bunn under oss. I går var derimot bunnen bare gjørme, så nesten umulig å trå ut av vannet 😛

 2. Det ser virkelig helt fantastisk ut! Jeg og en venninne planlegger tur til Israel, og vi tenker oss også til Jordan. Vi lurer på om du søkte visum til Jordan før du reiste fra Norge eller om du fikk visum ved grenseovergang? Husker du ca. prisen på visumet ? 🙂 Hadde blitt veldig takknemlig for svar! 🙂

  1. Hei! 🙂 Hvis du flyr til Amman eller Aqaba så kan du kjøpe visum på flyplassen. Mener å huske det kostet 40 jordanske dinarer (det finnes minibank på flyplassen). Dersom dere flyr til Israel og tar landeveien over til Jordan må dere skaffe visum på forhånd dersom dere velger grenseovergangen King Hussein Bridge / Allenby Bridge. På de andre grenseovergangene kan man derimot kjøpe visum på plass. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.