Strandliv i Tangalle

img_9503

Det er kanskje ikke noe overraskelse at en øy som Sri Lanka har mange flotte strender, og for min del ble den lange, nærmest øde stranden i Tangalle den store favoritten.

Dersom drømmen er en nærmest folketom paradisstrand, så er dette stedet. Jeg ble fullstendig forelsket ved første øyekast. Sanden er ikke helt hvit, men finkornet og stranden strekker seg virkelig så langt øyet kan se inn i horisonten. Palmer med tynne, lange stammer strekker seg mot den blå himmelen, og rister fram og tilbake i brisen. Et par steder finner man små kafeer og restauranter med bordene ståene ute i sanden, og det er alltid en hengekøye ledig. img_9535img_9565

Jeg overnattet på Serein Beach Hotel, som ligger direkte ved stranden. Jeg ble tipset om stedet på bloggen til NerdNomads, og jeg er sannelig glad jeg valgte akkurat det stedet. For en drøm! Stedet åpnet for bare noen år siden, i 2013, og har en enkel, men moderne stil med lokale elementer innimellom. Det er dessuten bygget av resirkulerte og økologiske naturmaterialer, som gjør at det får en ekstra «grønn» turistverdi. Dessuten har alle rommene utsikt mot den flotte stranden!

img_9553

Jeg var noe bekymret for mangelen på aircondition på hotellet, men det trengte jeg virkelig ikke være. Selv om rommet hadde vifte, valgte jeg heller å sove med balkongdørene åpne, og den friske havbrisen veltet inn på rommet hele natten lang. Det finnes ingenting bedre enn å la den rytmiske lyden av bølgene nærmest synge deg til søvn. Den ene kvelden herjet det dessuten et skikkelig tordenvær utenfor, og det var utrolig koselig og forfriskende å ligge i sengen og se ut gjennom de åpne dørene på lynet som lyste opp havet utenfor.

img_9433 img_9467 img_9559

Til tross for den fristende stranden og sjøen, ble det lite bading på meg på Tangalle. Bølgene her kan være ganske heftige, og strømmen er såpass sterk at det anbefales at man bare legger ut på svømmetur på spesielle, mer beskyttede steder langs stranden. Jeg var for min del evig fornøyd med å bare stå ute i vannet og la de varme bølgene slå mot beina.

img_9549img_9522

Når det ble for «slitsomt» trakk jeg meg til en av de mange hengekøyene utenfor hotellet og langs stranden, og inntok en horisontal posisjon. Her ble flere bøker fortært, til lyden av raslende palmer over meg, og bølger som slo hardt inn mot stranden. Her fant jeg roen slik til de grader at jeg flere ganger duppet av, og lurte på hvor jeg befant meg når jeg plutselig våknet opp igjen. Men et lite blikk rundt meg senere, husket jeg at jeg var i paradis.

img_9514img_9520

Når jeg ikke befant meg stående ute i vannet eller liggende i hengekøya, vandret jeg langs stranden og bare tok inn det vakre synet. Barføtt, selvfølgelig. Jeg hadde ikke på meg sko i det hele tatt etter jeg ankom. Jeg lot heller den deilige, varme sanden omhylle tærne, og lot de kjenne på den sjeldne følelsen av å være fri.

Av og til traff jeg andre, men som oftest ikke. Jeg vet det bodde flere på hotellet, men hvor de oppholdt seg på dagtid aner jeg ikke. Men jeg skal virkelig ikke klage. Jeg hadde tross alt både stranden og hengekøyene nærmest for meg selv. Helt til kvelden kom, og solnedgangen var et faktum. Men selv da var Tangalle-stranden langt fra folksom. Jeg måtte bare klype meg i armen, opptil flere ganger. Hit skal jeg engang tilbake.

img_9484img_9454-001

Tenker du å dra innom Tangalle, velger jeg å anbefale videre Serein Beach Hotel. Drømmer du om en skikkelig lat, klisjefylt strandferie hvor du og hengekøya blir bestekompiser og du nesten overdoser på frisk frukt og smoothies, så er dette stedet.

Praktisk informasjon om Tangalle

Selve byen Tangalle er mellomstor, og innbyggerne livnærer for det meste på fiske. Annet enn å nyte strandlivet er det ikke så fryktelig mye å finne på der, annet enn å besøke skilpaddene som legger egg når sesongen er rett, eller dra på kanotur i den store lagunen. Tangalle ligger nærmest på sørtuppen av Sri Lanka, og du kommer deg dit på ca. 3-5 timer fra Colombo, avhengig av reisemåte (tog, buss, taxi). Det beste været finner du i perioden november til mars.

Stranden i Tangalle ble rammet av tsunamien i 2004, og turistinfrastrukturen er ikke den aller beste på øya, selv om det finnes flere hoteller langs stranden. Det er likevel en helt annen opplevelse å besøke denne stranden, enn mer besøkte strender som for eksempel Mirissa og Unawatuna. Tangalle blir kanskje for stille og rolig for enkelte, så ta hensyn til det.

Kunne du tenkt deg en strandferie på stranden i Tangalle?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

18 Comments
  1. Skjønner den! Jeg foretrekker også strender som dette over folkerike stender med mye folk, liv og røre. Men du fikk kanskje muligehten til å bade eller snorkle med skilpadder på Unawatuna? Akkurat noe slik er dessverre litt vanskelig i de enorme bølgene og undervannstrømmene på Tangalle, hehe.

  1. Det var utrolig vakker der, ja!

   Hehe, det var kanskje det, eller litt sånn «flesk på smør» som vi sier i Norge. 😉 Frokosten var kanskje litt for heavy for slike avslappende dager som jeg beskriver i innlegget, men jeg holdt meg i alle fall mett utover dagen, og levde nesten bare på deilig frukt resten av dagene. 😛 Og frukten var supergod!

 1. Ja, dit kunne jeg gjerne ha reist. Det ser ut som helt riktig type sted for å slappe av. Noe helt annet enn en folksom sydenstrand, ja. Jeg har veldig lyst til å reise til Sri Lanka, så dette stedet må nå på listen over steder jeg vil beøke da 🙂

  1. Ja, absolutt noe helt annet enn en folksom sydenstrand. Heldigvis! 🙂 Blir det for kjedelig er ikke veien lang til de mer folksomme strendene heller, for de som liker sånt.

 2. Hvis jeg først skal befinne meg på en strand, må det bli denne (eller en tilsvarende øde strand)! Her var det idyllisk. Jeg kunne fint slått ihjel noen dager her og fått pulsen helt ned, men ikke altfor lenge, da hadde jeg blitt for rastløs 😉

  1. Ja, dette er absolutt stedet for å få pulsen helt ned. 🙂 Men skjønner hva du mener, selv paradis blir man lei av dersom man blir der for lenge, hehe. Godt med litt forandring iblant.

 3. Åh, den stranden er jo som tatt ut av en drøm! Vil mye heller dit enn til en strand full av folk. Akkurat nå driver jeg å reiser rundt i hele verden i tankene mine og prøver å finne ut om det er et sted jeg har lyst til å reise i desember/januar, når jeg har mulighet til å ta 2 1/2 ukes ferie. Er litt usikker på om det blir reising da, eller om jeg venter til noen andre også kan ta ferie og bli med ut i verden, men litt varme og en strand som det der frister jo absolutt 🙂

   1. Hehe, ingen fare. Det kommer så mange rare skrivefeil ut av meg i blant at jeg ofte tror et eller annet virus har kidnappet hjernen min. 😛

  1. Spennende med 2,5 uker tilgjengelig! Er det noen spesielle steder du kunne tenke deg å dra? Sri Lanka hadde jo vært et perfekt reisemål på den tiden, uansett om man reiser alene eller sammen med andre. 😉

 4. Ja, nå er jeg her. Hadde ikke tenkt meg hit, (å bo på samme sted), da jeg tenkte det kanskje ble litt for stille og «romantisk». Men det er jo fantastisk fint her! Og noen dager her før fjellene, tror jeg blir bra?

  1. Du er på Sarahin? Fantastisk! 😀 Ja, jeg stortrivdes der og syntes det var råflott! Håper du koser deg masse og får nyte mange fine dager på stranda og masse god fruktjuice!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.