Spisesteder i Marrakech: Dar Moha

IMG_0283Det var vanskelig å forestille seg at den høye, brune murveggen i medinanen skulle skjule en nydelig oase på innsiden. Men akkurat slik var det. I Marrakech gjelder det derfor å gjøre litt research før man drar ut og spiser! Hvis ikke kan man gå glipp av restaurantperler som dette.

Restauranten Dar Moha befinner seg i en restaurert gammel riade som tidligere har vært hjemmet til Pashaen av Marrakech, og senere til designeren Pierre Balmain. Innvendig skaper alle de små detaljene og kunstverkene illusjonen om at man spiser i et stilig, moderne museum med tradisjonelle detaljer. Likevel er det bakhagen som er det flotteste stedet å slå seg ned. Innenfor de ti meter høye veggene malt i den vakre majorelle-blåfargen, står det runde bord plassert omkring et lite basseng med dekorative fliser i bunnen. Frodige busker, bananpalmer og blomster sørger for å gi stedet enda mer farge og atmosfære. Dessuten er det en liten skilpadde som driver å tusler rundt på stedet.

IMG_0234 IMG_0229 IMG_0235Marokko 201413 IMG_0315Vi fikk servert mange små marokkanske retter i fargerike mini-taginer som forrett. Deretter ble det lammepølser, lammekoteletter og grønnsaker til hovedrett. Desserten var en morsom kreasjon, og jeg tror den inneholdt mango(!). Vi drakk marokkansk rosévin til, samt en liten shot av fersk appelsinjuice. Maten var helt nydelig! ..og med massevis av bloggere rundt ble den absolutt godt foreviget. 😉

IMG_0261 IMG_0255 IMG_0270IMG_0275 IMG_0280 IMG_0319Jeg falt fullstendig for den flotte blåfargen (samme som befinner seg i Jardin Majorelle, som jeg skal skrive om senere), og har funnet ut at den MÅ inkluderes i mitt fremtidige hus.

IMG_0239 IMG_0240 IMG_0284Koselig selskap, nydelig mat og god service i flotte omgivelser – what more can one ask for? Skal i alle fall tilbake dit å spise dersom jeg drar tilbake til Marrakech (og det har jeg jo nevnt tusen ganger at jeg skal allerede…).

81 rue Dar el Bacha, Medina, Marrakech

(00 212 524 386 400; www.darmoha.ma).


_

#marokko14

Reisen var sponset av Visit Morocco og Sahara Experience. Meningene mine er derimot helt og holdent mine egne, og det er også mitt eget valg hva jeg velger å skrive om.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.