Osprey Fairview 40: den ultimate håndbagasjesekken

Sponset produkt

Jeg har lenge vært en fan av å reise lett. Å reise med håndbagasje har endret hele reisestilen min, fra å engang drasse rundt på tunge kofferter, til å nå frakte alt jeg har med meg i håndbagasjen. Er du selv på jakt etter en praktisk sekk til å ha med på fremtidige reiser, eller kanskje på utkikk etter en julegave til reiselystne? Les da gjerne videre.

Da Osprey i sommer spurte om jeg hadde lyst til å teste et av deres produkter var jeg ikke sen med å takke ja. Sekkene deres er godt kjent i reisemiljøet og de har en lang rekke produkter tilpasset de ulike reisende og deres behov.

Siden jeg kan kalles en «håndbagasjereisende», valgte jeg derfor meg ut en Osprey Fairview 40. En sekk som er ganske ny på markedet og tilpasset kvinner som ønsker å reise lett (det finnes også en versjon tilpasset menn kalt Farpoint).

Jeg har tidligere skrevet om å reise med bare håndbagasje her.

Sekken får kjørt seg i Minsk, Hviterussland

Nå har det gått noen måneder siden sekken dukket opp i postkassa, og jeg føler jeg har fått testet den godt. Jeg har hatt den med på alt fra helgeturer i nærmiljøet, lange og korte fjellturer, byreiser og lengre utenlandsturer på opptil fire uker. Sekken har faktisk allerede vært med meg i syv ulike land, og på flere titalls flyreiser. Den har opplevd båtferder, togturer, ørkenturer, høyfjell, snø og vært med på stranda. Og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har funnet min nye reisefølgesvenn.

Osprey Fairview 40 har alt jeg har lett etter i en håndbagasjesekk tidligere. I mange år reiste jeg med 38 liters sekk fra Clas Ohlson av alle ting, og den var billig og grei nok, men fryktelig tung å drasse rundt på. Den hadde ikke det gode bæresystemet som Osprey Fairview 40 har, med magebelte og regulerbare skulderbånd. Dette, kombinert med måten man kan legge ned sekken og åpne den helt opp som en koffert, er noe av det jeg liker best. Her slipper man altså å måtte lete i blinde ned i sekken fra en smal åpning i toppen, som på sekker flest.

Andre ting jeg liker med sekken er at den har flere ulike rom. Et stort hovedrom, et mindre rom med spesiallaget plass til f.eks. laptop eller pad, og et lite rom øverst for diverse småting. På utsiden har den dessuten holdere til f.eks. en eller to vannflasker, en liten tripod, paraply eller andre ting man ønsker å lett komme til. Jakken kan man også knipse fast i strammebåndene på utsiden, dersom man ikke vil bære rundt på den. Glidelåsene gjemmes når sekken glides igjen og festes ordentlig, slik at det blir vanskeligere for tyver å komme til sakene dine.

Sekkens første møte med snø i Kandovan, Iran

Men som handbagasjesekk på bare 40 liter, så rommer den kanskje ikke så mye, tenker du kanskje? Men det gjør den faktisk. Nå har jeg som sagt nettopp vært på tur i nesten fire uker med sekken, og reist gjennom fire land med litt ulike klima og krav til bekledning. Å reise til varme land med bare håndbagasje er null stress, men å reise til kaldere land viste seg å gå helt greit det også. Her er alt jeg hadde med meg i sekken til Iran/Aserbajdsjan/Hviterussland og Tyskland:

– To jakker (en stor dunjakke)
– To par sko (et par Sneakers og et par vintersko)
– To kardigans
– Tre gensere (en ullgenser)
– To par bukser og en ullongs
– Tre par topper
– Fire skjerf
– Undertøy og sokker
– Pysjamas
– Paraply
– Lue og hansker
– Toalettsaker, sminke og hårbørste
– Tripod
– Kamerautstyr, tre objektiver og ladere (selve kameraet har jeg i en egen liten håndveske)
– Småting som solbriller, dokumenter, bok, og en boks lokal konfekt jeg kjøpte i Yazd, Iran
– Og ikke minst min faste reisekompis (siden 1997!), pingvinen Ice Cube, haha

Likevel kunne jeg sikkert presset enda mer inn i sekken dersom behovet var der. Sekken er innenfor de offisielle målene for håndbagasje, og passer fint inn i bagasjehyllene på flyet, og under de fleste flysetene også. Den veier bare i underkant av 1,5 kilo, og det er derfor mange kilo igjen før man når maksvekten til de fleste flyselskapene som oftest ligger på 8-10 kg. Siden sekken ser relativt liten ut, har jeg enn så lenge ikke måtte veie den ved innsjekk, slik håndbagasjekofferter ofte blir. Derfor kan man sikkert snike inn et par kilo ekstra om man er nødt til det.

Godt bæresystem og åpningsmuligheter, og som Thico illustrerer her, rommer Osprey Fairview 40 til og med en liten hund. Dersom det skulle være av interesse…

Dersom du har gratis innsjekket bagasje på en av flyturene og absolutt ønsker å sjekke inn sekken, kan bæresystemet effektivt skjules ved å glide opp et ekstra stoffstykke på baksiden, som ellers pakkes inn og skjules i bunnen av sekken. Da slipper den å sette seg fast noe sted underveis. Den kommer også med en ekstra bærereim, som gjør at man kan bruke sekken som bag når bæresystemet er pakket bort.

Osprey Fairview 40 er på mange måter praktisk, men den er også svært stødig og solid, og den viser ingen tegn til slitasje sålangt. Men hvis det mot formodning skal skje noe, så er det jo greit å vite at Osprey har totalgaranti på sekkene sine. Man vil derfor få sekken reparert gratis der det lar seg gjøre, eller motta en ny sekk. Det eneste minuset jeg fant med sekken var at regntrekk ikke er inkludert, men må kjøpes separat. Dessuten kan det være vanskelig å få plass til vannflasker (eller andre ting) i nettinglommene på forsiden av sekken når den er full.

Er du kvinne, og på leting etter en lett, behagelig og praktisk ny håndbagasje, kan jeg likevel trygt anbefale deg en Osprey Fairview 40. Dette er den beste håndbagasjesekken jeg selv har kommet over og eid, og jeg kommer til å fortsette bruke den så lenge jeg har mulighet til å reise så lett som jeg gjør nå.

Har du brukt Osprey sine sekker selv? Liker du helst sekk eller koffert når du skal reise?

Sekken er som nevnt sponset av Osprey, men uten noen føringer på hva jeg skulle skrive eller når. Jeg fikk dessuten selv velge produkt, og jeg ville aldri skrevet så varmt om et produkt som jeg ikke kunne gå god for.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

4 Comments
 1. Jeg er en stor fan av ryggsekk, men det har mye med valg av type reise man er på også. I det siste har jeg reist mye med trillebag (fra Osprey det også…) og det geniale med de er at de åpnes på samme måte som koffert. Så lenge jeg ikke er avhengig av å bære bagasjen, går jeg får bagasje på hjul 🙂 Denne du hadde må jo være, som du sier, den ultimate håndbagasjesekk. Og det er utrolig hvor lite man klarer seg med på reise!

  1. Det er sant av bagasjen er mye avhengig av hvordan type reise man skal på. Selv synes jeg sekk er veldig praktisk på de fleste reisene mine. Nå drar jeg sjeldent på weekendturer til storbyer f.eks, hvor jeg blant annet tenker en trillekoffert ville gjort seg. Likevel er det jo ofte mye opp og ned trapper og inn og ut av metroen og diverse transportmidler i storbyer som igjen gjør en liten sekk ganske praktisk. Haha. Jeg er visst bitt av sekkbasillen! Spesielt siden denne sekken også legges ned og åpnes som en koffert. 😀

 2. Jeg er stort fan av Osprey og har bokstavlig talt reist jorden rundt med disse sekkene. Bruker vanligvis en Farpoint 40 og synes det er helt perfekt. Min bedre halvdel har også en Farpoint 40, kanskje vi får vurdere å erstatte den med en Fairview 40.

  Eneste problemet jeg har med håndbagasje er vekt (kamerautstyr…), men de fleste «seriøse» flyselskaper pleier heldigvis ikke å sjekke vekten av håndbagasje, så jeg har tatt sjansen ganske mange ganger på å bære mer litt (eller en hel del) mer enn hva som er tillatt… Alltid greit å reise med BA som tillater 23 kg 🙂

  1. Herlig! Jeg er også storfornøyd med Osprey, og det virker som mange deler den oppfatningen. 🙂

   Enig, vekten kan bli en utfordring når det gjelder håndbagasje. De eneste gangene vekten/størrelsen på håndbagasjen min har blitt målt, er med selskaper som Ryanair og Easyjet. Jeg har kamera og sånt stæsj i en egen veske, siden stort sett alle flyselskapene aksepterer en liten personlig eiendel i tillegg til håndbagasjen (f.eks. veske, pc-bag, kamerabag), og det har derfor aldri vært noe problem. Da er det også relativt lett å holde håndbagasjesekken på 8 kg eller mindre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.