Litt om dagene i Kenya

P1060176-001Velkommen og farvel til Kenya, akkurat nå befinner vi oss på HERLIGE Zanzibar utenfor kysten til Tanzania. Den siste uken har vært skikkelig uvirkelig og mind blowing, så nå har vi et par dager på oss å virkelig fordøye alle møtene og inntrykkene vi har fått. Dessuten skal jeg ikke legge skjul på at det blir godt med ordentlige toaletter, dusjer og senger etter mange dager i telt, stådo og fellesdusjer. 😉

Men ja, tilbake til Kenya. For et flott og kaotisk land! Herregud for et sted! Støv, sand, tusenvis av biler, ingen gangoverfelt, kassettbutikker, svære trær, full musikk i matbutikkene og jobbansatte som danser til rytmene. Kultursjokk deluxe liksom, i alle fall om man ikke har reist utenlands til lignende områder før. Det er skikkelig fascinerende og sitte å se ut vinduet på bussen og til tider ristes i hjel, på alle menneskene som bor i landet, og hvordan de lever. Det er støv overalt, søppel og lukten er ikke alltid den beste, det reklameres for coca cola overalt, geiter og kyr springer rundt på veien og inne i byene og leter etter noe å tygge på, og barn hyler og vinker febrilsk i det vi kjører forbi.

P1060292 P1060277-001 P1060296Å begi seg ut i gatene er både morsomt og til tider litt truende. Det er ikke så mange andre hvite ansikter å se, og de lokale kan ofte virke litt skeptiske («you look like money» fikk jeg høre da jeg sa at jeg ikke hadde råd til noe greier som en fyr på gata solgte..). Vi har likevel møtt kjempemange trivelige og pratsomme kenyanere idag, og merkelig nok het de fleste David? Denne fyren (het han kanskje David også?) jobbet i en butikk som han så gjerne ville at jeg skulle promotere til mine kjente, så ja, værsågod.

De fleste lyser uansett opp i et smil så lenge man er åpen tilbake. Spesielt barna synes det er kjempemorsomt.

Vi møtte også to karer som vi satt med en stund mens de lærte oss the basics av Swahili. Simba betyr faktisk løve! Føler at jeg har vært utrolig lite opplyst.. Haha!

Etter vi forlot Nairobi, dro vi på en 2 netters safari til Masai Mara (som jeg har skrevet om i et annet innlegg), og deretter tilbake til Nairobi igjen for en natt. Så begynte ferden ut av landet og inn i Tanzania. Jeg fikk altså ikke sett så mye som jeg ønsket. Men jeg drar gjerne tilbake for å utforske mer en annen gang.. kanskje ikke til Nairobi da.. 😛

Disse barna var så utrolig skjønne. De syntes det var kjempemorsomt når jeg tok bilde av dem, og de fikk se bildene etterpå! Derfor ble flere og flere med på hvert bilde fordi de også ville se seg selv. xD

P1060166 P1060169Bildene er fra masailandsbyen vi besøkte mens vi var i Kenya, og masaimannfolkene danset for oss og greier. De som hopper høyest får tydeligvis flest kjærester.. og polygami er inget fremmedord for masaiene.

P1060074 P1060096 P1060082Masaiene er et tradisjonelt nomadefolk som man blant annet finner i Kenya og Tanzania, og som flytter etter mat og vann til alle kyrne sine. Der de slår seg ned (for ca ett år om gangen), bygger de slike hus laget av greiner, gress og kumøkk.

P1060116 Afrika

Og med det sier jeg kwaheri fra Kenya!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.