Hola fra Cusco

IMG_8425

Nok en flott dag i Cusco nærmer seg slutten. Vi har fått sett og opplevd mye spennende idag også, dessuten fikk vi en god nyhet nå som vi kom tilbake til gjestehuset etter en lang dag på beina.

Dagen startet med frokost på spennende peruviansk vis. Coca-te (hva i all verden kan det kalles på norsk?), hjemmelaget brød, omelett, bananjuice og ekstremt gode tamales. God start på dagen!

Vi dro deretter ut i det sterke solyset og gikk sakte men sikkert opp til noen gamle inkaruiner som befinner seg ca. 15 minutter herfra vi bor her i Cusco. På veien gikk vi forbi San Cristobal Church og der så vi VÅR FØRSTE LAMA! Eller, det var vel i grunn en alpakka, but still. Pretty awesome xD

Møtte også en kjempesøt gammel dame av Quechua-kulturen som kom gående med sin egen alpakka, og for et par soles fikk vi ta noen fine bilder av dem. Den gamle damen var visstnok nærmest blind, og alpakkaen fungerte som en slags førerhund for henne. Dessuten hadde hun jo gått i de samme gatene og områdene i mange, mange år, og kjente området som sin egen lomme.

Minibilder

Deretter fortsatte vi opp til Sacsayhuamán som ruinene heter. Eller «sexy woman» som det uttales som, haha. Det er fremdeles tungt å bevege seg oppover, så vi tok vår tid. Ruinene er skikkelig imponerende. Enkelte av steinene er visstnok store som busser. Dessuten er de satt sammen på en slik måte at det er nesten umulig å stikke et papirark i sprekkene mellom dem. Her snakker man om fantastisk avansert tidlig byggekunst.

IMG_8483 IMG_8475 IMG_8480

Det var godt å bevege seg litt rundt i naturen, til tross for at det føles ut som lungene skal implodere og hjertet eksplodere (til en viss grad, haha). Det var utrolig stille rundt oss, lamaer gresset rundt veien og sommerfugler fløy forbi.

IMG_8473 P1290064 IMG_8466 IMG_8431

Vi gikk så ned til sentrum av Cusco igjen, for å prøve å skaffe klær og turutstyr til frøken Susanne som hadde mistet bagasjen sin. Har jeg nevnt at det er vanvittig billig her? Hun fant en stor god ryggsekk, turbukser, jakke og tykk fleecegenser for 300 soles, eller ca. 700 NOK. Good stuffs. Alt av turutstyr er billig her, og det finnes flust med butikker som selger slikt. Hadde jeg visst det ville jeg nok tatt med meg en tom ryggsekk hit, og kjøpt inn saker her heller. Mye billigere og masse fint!

Vi spiste deretter lunsj på et sted med flott utsikt over stortorget. Det er mye vakrere her i Cusco enn jeg så for meg før jeg kom hit.

IMG_8504 IMG_8513 IMG_8506 IMG_8493

Resten av dagen gikk til å sole seg litt på en benk på plazaen, og storhandle på diverse markeder (her hadde du likt deg mamma!). Det er så mye vakkert og fargerikt på markedene. Kjempefine alpakkaklær. Jeg kjøpte meg et nydelig sengeteppe/duk/veggteppe/whatever til 60 soles! 150 kroner ca. Trodde jeg skulle svime av. Gidder jo ikke prute engang! Har også fått meg en alpakkalue med ørelapper (standard turistinnkjøp fra Peru) og diverse smågreier.

IMG_8523 IMG_8538 IMG_8527 IMG_8566

Etter shoppingen dro vi til kontoret til Llama Path, de vi skal gjøre inkatrailen med, for å gjøre opp for oss. Deretter gikk vil tilbake til gjestehuset. Den eviglange trappen opp hit er virkelig noe for seg selv.. Heldigvis har vi fått et par venner langs veien nå. Haha, bevis på at vi har gått der ganske mange ganger de siste to dagene.

Da vi kom til gjestehuset fikk vi beskjed om at BAGASJEN TIL SUSANNE VAR DUKKET OPP. Den har faktisk ankommet flyplassen her og greier. Amazing! Det er så fint når slikt løser seg. Selv om hun nå har to svære sekker og dobbelt opp med utstyr xD

Nå sitter vi og slapper av på rommet og drikker inca cola. Smaker som en tammere versjon av sjampagnebrus. Men godt!

Hasta luego fra Cusco!

IMG_8489
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.