Drømmelivet i Krabi

IMG_8731

I tilfelle noen av en eller annen grunn tror jeg har det kjipt på tur, så håper jeg bildene under kan motbevise det. Makan til flott sted! Jeg falt jo for kalksteinsklippene og formasjonene rundt Yangshuo i Kina, og her utenfor Ao Nang i Krabi finner man mye av det samme. Bare at brune elver og rismarker med vannbøffel er byttet ut med hvite strender og turkist hav med utallige fargerike fisker.

IMG_9102

Jeg bor i en bungalow på Tonsai Beach utenfor Ao Nang, og like ved Railay Beach. Planen var egentlig å bo der, men på grunn av fulle hoteller og svært høye prisnivåer endte jeg altså opp her. And I like it! Mye roligere og mindre i skala enn ved Railay. Og ikke minst mer avslappet. Stedet domineres av backpackere og klatrere (dette stedet er et eldorado for de som ønsker å klatre!), men har også sett overraskende mange eldre ektepar som bor her.

IMG_8811

IMG_8809

IMG_8625

IMG_8647

IMG_8653

IMG_8814

I dag gikk jeg over til Railay West mens det var lavvann, og fortsatte helt ut til Phranang – som sies å være den vakreste stranden her. Det skal jeg ikke krangle på! Nydelig sted. Tidlig på dagen that is. Nå på ettermiddagen var det nesten ikke mulig å se stranden lenger under alle menneskene og longtailbåtene..

IMG_8681

IMG_8742

IMG_8724

IMG_8789 Thailand 20142 IMG_8780

Både Tonsai og Railay er egentlig en del av fastlandet, men de enorme kalksteinsklippene kutter av stedene fra resten av omverdenen – og man er dermed nødt til å ta båt ut hit. Derfor føles det litt ut som å bo på en øy!

Jeg tok jo en longtailbåt fra Ao Nang hit i går mens solen gikk ned. Det satte stemningen ganske fint for resten av turen!

IMG_8618

Vannet er like varmt som jeg husker det å være fra sist, og helt utrolig deilig å avkjøle seg i. Spesielt siden det også er like varmt og fuktig som jeg husker det fra sist…

IMG_8658

Det er utrolig mange apekatter her i Krabi, over alt! Rett utenfor bungalowen min, ved stranden – i jungelen bak stranden – overalt. Heldigvis er de ikke rampete som mange av dem kan være, og ser for det meste bare forundret på oss som titter på dem.

IMG_8767

De har noen geniale «gatekjøkkenbåter» her, som befinner seg der det finnes folk og serverer billig og god mat (alt du kan ønske deg). Jeg kjøpte en mangoshake og sticky rice med mango for 25 kroner for begge. Soooo good. Fikk abstinenser av å oppholde meg i Burma i et par uker uten tilgang på mango. Though world liksom!

IMG_8702

IMG_8747

… Og ja, bildet under viser altså en hule full av penis-statuer. Legenden sier at ånden til en prinsesse gudinne oppholder seg i denne hulen (Phranang betyr prinsesse), og det ble en tradisjon at fiskerne ofret til denne prinsessen før de skulle ut på havet – for god lykke. Hvorfor de gav henne akkurat slike gaver er jeg ikke sikker på, men det symboliserer jo fruktbarhet. Og det er vel alltid bra?

IMG_8693

IMG_8687

Det har med andre ord vært en avslappende dag her i Krabi (kanskje untatt da jeg klatret på en liten sti opp i jungelen i flipflops for å komme meg fra Railay til Tonsai etter at høyvannet gjorde det umulig å gå langs havet. Det var flott der da!), og nå sitter jeg på et bord ved stranden og venter på middagen.

IMG_8825

IMG_8828

I morgen tror jeg at jeg skal prøve å utforske noen av de utallige grottene her!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

4 Comments
  1. Lurer på om det er greit at jeg låner et knippe bilder av deg til bloggen min – har tenkt til å skrive et innlegg med drømme-destinasjoner 🙂 Skal så klart linke til bloggen din. 😉

  2. Hei! Vi skal reise dit i jula. Er en famile på 6, pluss to besteforeldre. Kan jeg spørre hva den resorten du bodde i heter? Prøver å finne en ok bolig til oss uten at det robber oss. Vi skal være på reise i Asia i tre mnd, så må tenke litt økonomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.