Jungeleventyr i Krabi

IMG_8930Her kommer et lite livstegn fra Thailand. Siden sist har jeg overlevd matforgiftning – bare sånn nesten. It was intense! Det verste av alt er at jeg tror den nærmest fordervede mangoen jeg fikk fra en av båtgatekjøkkene har skylden. At mangoen skulle dolke meg i ryggen hadde jeg aldri trodd.. Skulle nok ha studert hele mangoen før jeg satte i å spise, men da jeg oppdagen baksiden var det for sent. Smaken var jo litt off.. Huff, slik er det når man er avhengig og bare hiver seg over den første og «beste» mangoen man får.

Men nok om det! Jeg føler meg heldigvis bedre, og både «mat» (dvs salte kjeks) og drikke holder seg nede. Jeg måtte dessverre utsette overfarten til Phi Phi-øyene til i dag, og det er svært synd for her er det jo FANTASTISK! Back to that later.

(skal sies at jeg drakk 1/3 mangoshake idag for å teste ut magen..)

(det gikk bra)

(foreløpig i alle fall..)

Å ligge i solen blir jo fort kjedelig, så jeg fant ut at jeg måtte utforske litt mer av Railay-halvøyen. Jeg hørte rykter om et viewpoint, så jeg krabbet meg oppover fjellsiden for å komme meg opp dit.

Utsikten var flott den! Men det kuleste var jo omgivelsene rundt inne i skogen. Bare spesielt interesserte orker å krabbe seg opp dit, så det var ganske stille og øde. Deilig! Utallige fugle- og dyrelyder brøt stillheten og man kunne bare pønske på hva som lurte seg bak de ulike stemmene.

IMG_8864Står man stille lenge nok og bare lytter dukker til slutt skapningene bak lydene opp! Alle slags fugler, ekornlignende skapninger og små apekatter! Sistnevnte var utrolig kule. De heter dusky leaf langur, men også spectacled monkey – fordi det ser ut som de har briller på. Små lykketroll.

IMG_8934 IMG_8877 Thailand 20143 IMG_8924 IMG_8948 IMG_8950 IMG_8890 IMG_8956I tillegg gikk jeg blant enorme trær og fargerike sommerfugler, og det befant seg også en lagune der inne. Utrolig vakkert. Turte derimot ikke gå helt ned, da det var et STUP de sistne meterne dit, og jeg ville ikke risikere å bli stuck der forever.

IMG_9041På vei tilbake til Tonsai gjennom jungelstien gikk jeg forbi Phranang-nai (Diamond Cave). Nysgjerrigheten tok overhånd og jeg måtte utforske! Man går gjennom en smal gang før man kommer ut i et stort kammer med stalagkitter hengende ned fra taken i merkelige former. Flotte omgivelser! De svarte prikkene oppe til venstre i bildet er forresten hengende flaggermus!

IMG_9022 IMG_9010 IMG_9018_______

Har forresten en roommate her på Phi Phi. Hørte et eller annet i taket for en stund siden, og plutselig så jeg en slags muslignende skapning klatre febrilsk rundt på den ene lanternen i taket. Den ble skremt og sprang inn på badet, der forsvant den, men hører av og til lyder derfra.. Haha! Den kan godt bli værende – men de tusen milliarder av mygg som trives her kan helst la meg være i fred. Har 329490234092 flere stikk nå enn da jeg kom. Men, skal kanskje ikke klage – eller hva?

(…men huff mygg, huff)
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.