På vingård i Burma

img_8505

Å besøke en vingård i Burma var ikke akkurat noe jeg så for meg at var en mulighet mens jeg besøkte landet, men der tok jeg feil. Landet har hele én av dem.

Dag to ved Inle Lake leide jeg sykkel og syklet litt rundt i området. På båtturen dagen før hadde det vietnamesiske paret anbefalt nettopp en vingård i åsene over innsjøen, som de mente var verdt å tilbringe en ettermiddag på. Siden jeg er en stor fan av vin selv, og jeg ikke hadde sett en dråpe av drikken hverken før eller etter bursdagen min (hvor jeg tok et glass på takterrassen i Mandalay), visste jeg med en gang hvor turen måtte gå.

img_8472

img_8475

img_8478

Det tok under en time å sykle fra selve Nyaungshwe, men jeg stoppet en del ganger langs veien, og var innom et kloster og et par andre steder før jeg ankom vingården, så akkurat hvor lang tid jeg brukte er jeg usikker på. Veien var fullstendig flat før den siste bakken opp til bygningene, og sørget for en nydelig utsikt mot innsjøen i det fjerne, fjellene og områdene rundt.

img_8482

img_8487

img_8488

Red Mountain Estate skal visstnok være den eneste vingården i Burma, men om det er sant vet jeg ikke. Alle de 400,000 drueplantene er importerte fra Spania og Frankrike – og man får nesten en slags sør-europeisk følelse av å befinne seg på stedet.

img_8493

img_8508

img_8511

Man kan få en omvisning dersom man ønsker, og man kan også leke seg som vintester for 12 kroner for 5 ulike vintyper. De fleste tar nok turen opp i forbindelse med solnegangen. Jeg skulle gjerne sittet der selv og sett ut over landskapet med et glass vin i hånda mens solen forsvant bak fjellene denne kvelden, men siden jeg hadde en nattbuss å rekke ble det vanskelig.. Jeg nøyet meg derfor med lunsj, og satte meg ute under det store treet og bestilte friterte ris med avokado og et glass sauvignon blanc.

img_8503

img_8502

img_8501

Jeg er (ekstremt) langt fra en vinekspert selv, men kunne gjerne tatt et glass til av den jeg bestilte. Hadde jeg ikke reist med sekk, ville nok en flaske blitt med meg hjem. Stedet (matprisene) er langt dyrere enn mange andre steder i Nyaungshwe, men når regningen for maten og vinen kom på 5,000 kyats (30 NOK), så skal man ikke akkurat klage.. Utsikten og omgivelsene var verdt hver eneste krone uansett!

Kunne du tenke deg å dra på vingård i Burma?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.