Blant dyrene i Pantanal

IMG_1471I går dro vi først på en liten safaritur tidlig på morgenen. Vi kjørte i en åpen bil, og så litt av hvert langs den støvete landeveien. Dette våtmarksområdet er ENORMT, og det er derfor vanskelig å se enkelte av dyrene som bor her, f.eks. jaguaren.

Vi fikk derimot se en god del andre dyr, som cayman, capybara (verdens største gnager), en liten anakonda, rådyr, emu, apekatter og tusenvis av flotte fugler i forskjellige fargespekter. Tucaner too! Men de er tydeligvis ikke spesielt interesserte i å bli fotograferte.. Sykt å se parakitter og papegøyer man vanligvis har i bur hjemme leve ute i det fri her. Slik det skal være.

IMG_1516 IMG_1013Etter en del kjøring parkerte vi bilen for å ta å gå rundt i jungelen for å komme litt nærmere dyrene. Det er utrolig hvor fuktig og varmt det var der inne, som å vandre rundt i en sauna. Vi kom veldig nært en armadillo! Det var kjempegøy, de er jo så søte og veldig sky. Vi fikk også se apekatter i tretoppene over oss! Det dyret vi likevel fikk mest nærkontakt med var myggen.. De var INTENS. Jeg gjorde tabben med å bruke mørke jeans (de elsker tydeligvis svart), og har nå (uten å overdrive) rundt 100 myggstikk i to store områder bakpå lårene. Farvel tanke om å gå i shorts!

IMG_1069 IMG_1096 IMG_1124 IMG_1110 IMG_1028 IMG_1034 IMG_1066 IMG_1018 IMG_1143 IMG_1148 IMG_1329Vi kom også skikkelig nært caymanene. Tydeligvis er de ikke spesielt interesserte i å spise oss, så vi kom til og med så nært at vi kunne ta de på halene. Wow.

IMG_1131Kjempegøy med slike utflukter! Spesielt når man får komme nært det lokale dyrelivet. Alt er så fargerikt og flott her. Det er som man utvikler helt nye sanser man ikke har hatt før. Floraen og faunaen i Norge er jo så brun og grå i forhold..

Etter uktflukten hoppet vi rett i hengekøyene og ble liggende der i 3 timer. DEILIG.

IMG_1202Etter middagen satte jeg meg igjen i hengekøya i mørket (det hang et lys ovenfor meg) for å skrive i reisedagboka, og plutselig ser jeg noe som lusker rundt litt bortenfor. En rev! En søt liten pantanal-rev. Den går rundt bortenfor meg, og graver etter noe i et hull bare TO meter bortenfor der jeg sitter musestille. Slik styrer den en stund, og etter hvert kommer det ENDA en rev. Da de ser hverandre springer de etter hverandre og bort derfra.. Skikkelig awesome. Her kommer man virkelig tett på.

I dag har vi vært på båttur langs elven. Det var ikke så mange dyr å se untatt caimen og forskjellige kule fugler (vi kom ganske nært et mega-marsvin da, en capybara!), men det var godt å bare gli nedover elven med vind i håret. Vi slapp til og med unna den verste myggen! Ikke verst bare det.

SONY DSC IMG_1276 IMG_1353 IMG_1409 IMG_1364 IMG_1356 IMG_1469Vi har dessuten vært på en spesiell fisketur, og på ridetur disse dagene! Coming up next.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

2 Comments
    1. Haha, myggen var den verste jeg har opplevd noengang! Bruk for all del ikke mørke klær dersom dere reiser til Pantanal ? Åh, den turen til Colombia høres herlig ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.