Piraya på kroken

SONY DSC
Foto: Susanne Haugan

Det er noe ekstra spesielt med å sitte sammen med lokale gutter, ved en brunsvart elv midt i Pantanal i Brasil, med en fiskestang i hånden hvor kroken er fylt med kjøtt, og synet domineres av refleksjonen av den vakre rosafargede himmelen i elven, og palmer og andre tropiske trær på andre bredden av elva. Enkelte med apekatter i! Foran deg ligger en cayman i vannet, med bare øynene og neseborene stikkende opp. Den venter tålmodig. Litt lenger bort farer en stor elveoter forbi, og titter nysgjerrig bortover på oss. Fiskene napper forsiktig, med de gigantiske sylskarpe tennene sine. Det er absolutt ikke torsk vi fisker etter, men PIRAYA!

SONY DSC
Foto: Susanne Haugan
Foto: Susanne Haugan
Foto: Susanne Haugan

SONY DSCIMG_1241 IMG_1214Veldig gøy å fiske på en litt annen måte enn hjemme. Vi tok vel litt av i kommentarene våre alle sammen, spesielt siden vi var maks uheldige og ikke fikk noe på kroken! De britiske guttene er som et vandrende komedieshow, og vi ler vel egentlig konstant hele tiden.

Det eneste som spolerer morroa er insektene, eller rettere sagt myggen. Den er HUGE og OVERALT. Tror jeg har flere myggstikk på kroppen nå enn det finnes stjerner i universet, eller sandkorn på alle verdens strender.. Det er intenst med andre ord. Hadde det ikke vært for dem hadde jeg nok prøvd fiskelykken litt lenger.

Susanne var heldig da! Hun var den eneste i gruppa som faktisk fikk en fisk første dagen!

Den (og fiskene de lokale fanget) stod på menyen samme kveld.

Heldigvis fikk resten av oss sjansen til å ta revansje, allerede et par dager etterpå. Denne gangen dro bare Susanne, jeg og de tre guttene (samt guiden) ned til elva – men på et annet sted enn sist.

IMG_1409 IMG_1381 IMG_1435-001 IMG_1451 IMG_1449 IMG_1417AND SECOND TIME MEANS SUCCESS. Jeg fikk hele TO pirayaer!

SONY DSC
Foto: Susanne Haugan
SONY DSC
Foto: Susanne Haugan

IMG_1459Fin måte å avslutte oppholdet her på. Alle fikk faktisk en fisk hver, selv om Jamie ikke fikk en piraya fikk han i alle fall en fisk (dog til hans store skuffelse..). Men vi sa oss nå fornøyde med det. Spesielt å få servert egne selvfiskede piraya til middag – spesielt når de ligger der og nærmest ser på deg fra fatet med sine gigantiske piggtenner.. Godt fiskekjøtt, men temmelig beinete.

IMG_1493 IMG_1497Denne fiskingen var definitivt noe av det mest spesielle vi opplevde på denne turen!

Kunne du tenkt deg en litt annerledes fisketur?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.