Arte Luise Kunsthotell i Berlin

IMG_2740Dette unike kunsthotellet ligger veldig sentralt til i Berlin-Mitte. Bare 10-15 minutters gange fra både Berlin Hbf (jernbanestasjon), Reichstagbygningen og Brandenburger Tor. Man kan derfor gå over mesteparten av Berlin, men man har samtidig både buss og metro like ved dersom man foretrekker dette. Bussen til flyplassen Tegel stopper for eksempel rett utenfor døra.

IMG_2919Det som gjør Arte Luise så unikt er at alle rommene er dekorerte av lokale kunstnere og har egne kunstneriske konsept. Alle rommene er derfor forskjellige, og det er nesten som man sover i et kunstgalleri!

Mitt rom hadde for eksempel en rød hest kommende ut av veggen!

Tyskland 20145IMG_2728 IMG_2750 IMG_2746 IMG_2753Bygningen er egentlig et gammelt neoklassisk bygg fra 1825 som stod og forfalt. I 1984 var det en gruppe kunstnere som fant ut at de skulle ombygge bygningen til et bouique hotell for kunstinteresserte, og i 1995 åpnet det.

Enkelte rom har bad på rommet, mens andre (slik som enkeltrommene, og noen dobbeltrom) har delt bad. Hotellet har en snackbar og man kan sitte ute i den frodige innergården dersom man ønsker. WIFI er gratis, men funker litt tregt i rommene. De har også bagasjeoppbevaring dersom man ønsker det, og de i resepsjonen var veldig hjelpsomme.

Det beste av alt er prisen som var ganske rimelig. Ca. 350 kr for et enkeltrom, og ca. 500 kr for et dobbeltrom i høysesongen.

HER er en link til hotellets hjemmeside.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.