Wildlife Habitat – møtet med kenguruer og koalas

IMG_4154

Jeg er ekstremt dyrekjær, og synes det er veldig gøy å kunne treffe den lokale faunaen når jeg reiser. Deler av det som gjør Australia så unikt, er nemlig det spesielle dyrelivet øya har, som man ikke finner igjen andre steder på jorden. Spennende dyr som koalaer og kenguruer forbinder de fleste med Australia, og gleden var derfor stor da jeg fant ut at man kunne få nærkontakt med begge mens vi var nord i Queensland.

Australia 20155IMG_3786 IMG_3763 IMG_3807 IMG_4031 IMG_3798

Wildlife Habitat er i grunn ikke en typisk dyrehage. Jeg er ikke spesielt interessert i å se dyr som sitter og mistrives i bur, og gleden var derfor stor da vi hørte om dette stedet hvor dyrene går «fritt» i sine naturlige omgivelser. Parken består av tre deler, regnskogsområdet, våtmarksområdet og gresslandsområdet. Heretter er dyrene plassert etter hva som er deres naturlige habitat.

Vi beveget oss både på opphøyde boardwalks og nede på bakken med dyrene selv. Fargerike fugler av lokale slag fløy rundt oss og over oss, skilpadder fløt nede i vannet og det blafret i bladene til de høye trærne som reiste seg over oss. Hadde det ikke vært for nettingen som dekket inn området og lå over tretoppene, kunne jeg faktisk trodd jeg stod midt inne i regnskogen.

IMG_3994 IMG_4015 IMG_3998 IMG_4054 IMG_3777

På grunn av lavsesongen følte vi oss dessuten nesten alene der, og fikk god kontakt med dyrene uten å ha så mange andre mennesker rundt. Vi var for eksempel inne hos kenguruene og wallabyene i flere timer og bare koset med dem og tok bilder. Man går på bestemte stier, også har dyrene store områder på hver side av stien de kan gå dersom de ønsker å trekke seg tilbake. Et par av kenguruene hadde til og med barn (som kalles «joeys») i pungen på mangen! Man kunne bare se de lange beina stikke ut på enkelte. Man kunne kjøpe «‘roo food» til kenguruene på stedet til to dollar, og det ble dyrene svææært glade for, haha.

IMG_3927 IMG_4100 IMG_4164 IMG_4140

Hva er greia med trutmuten? Haha…

Vi fikk også se den spennende og enorme fuglen – cassowary. Stedet har to av disse fuglene, som regnes som en av de største i verden – etter struts og emu. Dessuten er de svært fargerike, og har et horn på toppen av hodet! De ser nesten ut som en levende dinosaur med fjær. Det er sjeldent man møter disse i naturen, siden de både er sky og utrydningstruede – men det går selvfølgelig an det også. Da må man passe seg! De har store klør på beina de kan smelle til med om de føler seg truet…

IMG_3962

Jeg ble også fascinert av en annen fugl – en frogmouth. De er mest aktive på natten, og sitter for det meste døgnet igjennom på en grein i perfekt kamuflasje. De har brede, store nebb – og munnen ser i grunn ut som en froskemunn. De sitter for det meste å døser, men hvis de plutselig finner ut å se på deg, så er øynene deres gigantiske.

IMG_4040

Et av tingene jeg hadde gledet meg mest til var å få sjansen til å «cuddle with a koala». For 18 dollar ekstra kunne man få ta et bilde med en koala. Seansen var ganske rask, for å slippe å stresse dyret for mye. Man stiller seg opp, folder hendene, og et av de søteste dyrene i verden blir plassert i hendene dine – i vårt tilfelle het karen Cody. Så gliste vi i kameraet, og Cody gikk tilbake til dyrepasseren. Jeg hater slike bilder hvor jeg både får en blits i ansiktet og må stille meg opp stiv som en stokk – så kan ikke akkurat si jeg er spesielt fornøyd med bildet – men opplevelsen var i det minste gøy å få med seg! Dessuten gjøres det under gode forhold. Koalaene her «jobber» ikke mer enn 20 minutter om dagen, og bare et par dager i uken. Resten av tiden henger de i et tre, sover, spiser og koser seg som koalene vanligvis gjør.

Australia 20154

Ellers har de både krokodiller, øgler og all verdens slags lokale fugler på stedet. Wildlife Habitat tar også vare på ville ungdyr som har blitt foreldreløse, syke eller skadet – og hjelper og rehabiliterer dem på senteret. Slik liker jeg!

Hvis du befinner deg i Port Douglas/Cairns-området og ønsker å besøke Wildlife Habitat selv, finner du mer informasjon her.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

11 Comments
  1. Ha ha, jeg ler så jeg griner, det er de kuleste selfies jeg har sett på lenge. Kenguruene er jo helt med. Har vært der selv, men da var de veldig late og ville ikke hilse på så alt for mye. Men det var en stork eller noe lignende som ville stikke av hele tiden så en av dyrepasserne måtte følge den tilbake til sitt område. Veldig gøy å se på side de går fritt, og den ble fukgt tilbake gang på gang på gang, men forsvant hver gang. Kunne se på hele fuglen at den synes det var veldig festlig.

    1. Hahaha, ja de blir kanskje sløvere midt på dagen når det blir så varmt? Hehe, ser for meg den storken :p La ikke merke til en slik selv, men det var en hel del svære, merkelige hvite og svarte gjess der som fulgte etter oss og røsket mat ut av hendene våre når vi prøvde å mate kenguruene! Kenguruene ble faktisk så irriterte at flere av dem bare dyttet i gjessene for å få de bort :p

  2. Vi besøkte det samme stedet. Elsket frogmouth’ene, så spesielle! Hadde også gledet meg til å ta bilde med koalaene, men gjett om de ikke hadde fri den dagen da… Og i de andre statene jeg var, var koalabilder forbudt. Uflaks 😛

    1. Åh, så uflaks! Skikkelig kjipt, i alle fall dersom du hadde sett fram mot akkurat det :/ Vi hadde heldigvis ganske lang tid i Port Douglas-området, så kunne dratt innom en annen dag dersom de hadde hatt fri, men slik kan jo være vanskelig å organisere dersom man har mange ting å gjøre på reisen eller lite tid i området. Men kanskje det blir en annen gang!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.