Sjarmerende Sighisoara

IMG_8513

Sighisoara er en festningsby beliggende på en høyde i Transylvania, midt i hjertet av Romania.

Gatene er brosteinsbelagte, husene er fargerike og svært skjeve, kirkespirene og klokkertårnet hever seg over resten av bebyggelsen og man kan følge etter kattene som guider deg gjennom de smale gatene.

Sighisoara er som å trø inn i et eventyr!

Dette er hands down en av de vakreste små perlene jeg noensinne har besøkt. Byen er liten og har en viss landsbysjarm, til tross for turistene som hoper seg opp i byen på dagtid for å se Draculas fødested på ordentlig. For ja, det var faktisk her i Sighisoara at fyrsten Vlad Tepes, som senere ble kjent som Dracula i Bram Stokers roman, ble født.

IMG_8415

IMG_8448

IMG_8456

IMG_8469

IMG_8486

Sighisoaras gammelby er omringet av en gammel borgmur, og bykjernen er derfor på mange måter bilfri. Jeg overnattet i pensjonatet Pension am Schneiderturm, som ligger i en bygning fra 1700-tallet ved porttårnet inn til gammelbyen. Veldig sjarmerende sted, og kort avstand til alt på grunn av byens komtakte størrelse. Link finner du her.

IMG_8482

IMG_8517

IMG_8520

Fra byen kan man også ta dagsturer til spennende steder i nærheten i Transylvania. Et av disse stedene er den befestede kirken i landsbyen Biertan. Slike kirker er veldig typiske for denne delen av Romania. Grunnen til at kirkene ble befestet, var fordi man ofte ikke hadde råd til å mure inn hele landsbyen. Derfor muret man inn det viktigste stedet, og så flyktet alle innbyggerne inn i kirken dersom uroligheter oppstod.

IMG_8509

IMG_8536

IMG_8556

IMG_8609

IMG_8574

Følg de overbygde trappene helt opp til byens øverste punkt, hvor utsikten ut over byen og de grønnkledde fjellene rundt er fenomenal. Her oppe ligger også en kirkegård som ser ut som noe tatt rett ut av en eventyrbok. Gravstøttene er mosekledde, skjeve og man nesten innbiller seg at Dracula venter på uskyldige ofre her oppe på kvelden.

IMG_8615

IMG_8620

IMG_8650

Har du vært i Romania eller Sighisoara selv, eller kunne tenke deg å besøke? Anbefales!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.