Overnatting i Sighisoara – Pension am Schneiderturm

IMG_8642Gjestehuset med det litt vanskelige navnet Pension am Schneiderturm (prøv å si det tre ganger fort etter hverandre), ligger i Romania i en av de mest sjarmerende byene jeg har vært i – Sighisoara.

Bygningen fra 1797 ligger tett i tett med det store porttårnet inn i gammelbyen, som altså befinner seg innenfor en borgmur. Det står faktisk så tett i tett at det er innbygget i både tårnet og muren. Gammelbyen er såpass kompakt at man har derfor gåavstand til alt. Restauranter og kafeer i fleng finner man bare et par minutters gange bort. Men siden det er en liten by stenger mange av stedene ganske tidlig på kvelden, så vær obs på det.

IMG_8641Gjestehuset er ikke spesielt stort. Det har fire dobbelrom, et enkeltrom og en litt større leilighet. Alle av dem har derimot egne baderom, og er dekorerte i den tradisjonelle stilen. Rommet vårt var bittelite, men hadde en flott utsikt ut over noen av de gamle takene til bygningene utenfor. Dessuten gir det en mye mer intim atmosfære når et gjestehus har såpass få rom.

IMG_8370 IMG_8378 IMG_8379Eieren av gjestehuset tok derfor godt vare på oss, og Sorin, som han het, var glad i å prate og å bli kjent med gjestene sine. Gjestfriheten man opplever er helt fantastisk.

Frokost er også inkludert, og består av mange, mange ekstremt gode lokale spesialiteter. Alt fra syltetøy til kjøttpølser og ostevarianter. Vi ble også tilbydd både gratis lokal vin, øl, schnaps, te og så videre, av Sorin, ca. hver gang vi gikk utenfor romdøren vår. Og ikke minst elderflower-saft som var helt nydelig. Den drakk vi sikkert ti liter av hver dag.. Siste kvelden satt vi sammen med Sorin i nesten en time mens vi ventet på taxi til togstasjonen, og fikk utdelt både den ene og andre drikken. Vinen var kjempegod!

IMG_8694Eneste minusen var vel mangelen på aircondition siden det var temmelig varmt da vi var der.

IMG_9103Ønsker du et hjemmekoselig, intimt og tradisjonelt overnattingsssted i Sighisoara er absolutt Pension am Schneiderturm det rette stedet! Mer info finner du HER.

PS: Vi fikk til og med hvert vårt krus med oss hjem!

PPS: Av en eller annen grunn tok jeg ikke så mange bilder av stedet (sikkert fordi kameraet fikk kjørt seg nok i løpet av dagene i Sighisoara), men let opp stedet på tripadvisor.com og du finner mange gode bilder og reviews.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.