Postcards from Nessebar

IMG_7716

Hei fra Nessebar!

I løpet av dagen har vi utforsket hver eneste lille krik og krok på denne lille halvøyen. Nessebar preges av gamle tusenårige kirker, trehusbegyggelse og ruiner fra romertiden. Her kan man altså spore historien temmelig langt tilbake i tid. På de små havnene ligger det fargerike fiskebåter både på land og på vann, og ovenfor står fiskere og retter ut garnene sine etter morgenens fisketur. Gatene er fulle av butikker som selger hovedsaklig til turister og turister som handler i angro. Vi har avkjølet oss på en bittelille stranden (med ca tusenvis av andre turister), spist veldig god mat og sett solnedgangen bak vindmøllen som står midt i mellom denne halvøya og fastlandet. Beina er utrolig slitne etter å ha tuslet rundt på brosteinene hele dagen, nesene er røde av solen og øynene brenner etter alt det fine vi har sett. I dag byr jeg derfor på lite tekst og mange bilder. Det er med andre ord tid for å ta kveld.

Ciao fra Nessebar!

IMG_7448 IMG_7440 IMG_7457 IMG_7547 IMG_7612 IMG_7636 IMG_7552 IMG_7550 IMG_7654 IMG_7646 IMG_7712 IMG_7638 IMG_7748 IMG_7757 IMG_7771 IMG_7781

For en liten stund siden fikk vi til og med overvære fyrverkeri her fra hotellbalkongen, pretty sweet avslutning på dagen. Lurer på hva de feiret?

Vi bor forresten på Nessebar Royal Palace. Det høres kanskje mer fancy ut enn det er, men utsikten og plasseringen til hotellet er hvertfall upåklagelig. Vi har utsikt til ruinene av en gammel middelalderkirke, og Svartehavet ligger bare 20 meter unna ca. Dessuten ligger det en rullende iskrembod ved gatehjørnet ved hotellets inngang, som selger blant annet Kinder-is! Jeg er solgt.

Men NÅ må jeg altså ta kveld. Jeg skriver meg jo helt bort her.

God natt fra Nessebar!

IMG_7782
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.