På tur med Osprey Questa 27

Sponset produkt

Osprey Questa 27 er en lett, holdbar og allsidig ryggsekk designet for kvinner på farten, enten du trenger en ny håndbagasjesekk, eller en sekk til skole, jobb eller friluftsliv.

Jeg har tidligere skrevet om mine opplevelser med Osprey Fairview 40 og Osprey Xena 70. Før sommeren fikk jeg tilsendt den noe mindre sekken Osprey Questa 27 med spørsmålet om jeg kunne tenke meg å teste ut denne også. Jeg er på stadig utkikk etter behagelige og praktiske sekker jeg kan bruke på reiser, turer og i hverdagen. Dette kombinert med mine gode erfaringer med Osprey-sekkene tidligere, takket jeg derfor ja.

Nå har jeg altså fått brukt og testet ut denne sekken i et halvt år, og tenkte det var på tide at jeg skrev et innlegg om den.

Jeg hatt med sekken på reise til Polen og Skottland, på jobb, flere hytteturer og på både korte og lange fjellturer rundt i Norge – og jeg føler jeg har fått testet den godt og allsidig.

Osprey Questa rommer 27 liter, og dermed for liten til å bruke som «hele bagasjen», dersom du ikke er en kløpper til å pakke lett (eller bare skal være borte et par dager eller en helg). Den er derimot genial som håndbagasjesekk dersom du reiser med litt ekstra bagasje innsjekket. Den er også super å bruke som dagstursekk på utflukter og til friluftsliv, og som hverdagssekk til bruk på jobb eller skole.

Uansett om du trenger en sekk til by, pendling, fjell eller reise, kan altså dette være en aktuell sekk for deg.

Pluss med Osprey Questa 27

Questa 27 er en svært lett ryggsekk, og veier bare 780 gram (herremodellen veier 930 gram). Den er 48 cm høy, 30 cm bred og 28 cm dyp, og passer derfor innenfor håndbagasjemålene til flyselskapene. Du kan legge den i bagasjehyllen, men den passer også godt under setet foran deg.

Sekken har tre ulike rom å pakke i, og er dermed lett å organisere. Dessuten rommer den mye til tross for sin størrelse. Den er absolutt stor nok for helgeturer eller til dagsturer i fjell og mark.

I tillegg til de tre hovedrommene, har sekken også mindre rom. Blant annet to «hemmelige» rom hvor man kan oppbevare verdisaker. Sekken har også en egen polstret lomme til laptop eller nettbrett.

Selv når sekken er pakket stappfull, er det mulig å henge en jakke eller lignende utenpå ved hjelp av strikkene. Sekken har også en lomme på hver side hvor det er plass til f.eks. drikkeflasker.

Sekkens bakside er polstret og har god luftsirkulasjon slik at man ikke blir så varm på ryggen når man bærer den, og den har også et bra og behagelig bæresystem.

Sekken er laget i et holdbart og slitesterkt materiale, noe som er en stor fordel. En sekk som dette skal tross alt brukes mye, uansett hva man velger som dens funksjonsområde. Den har dessuten detaljer i refleks, perfekt for nå i mørketiden.

Dessuten synes jeg både fargen og sekkens generelle utseende ser bra ut!

Minus med Osprey Questa 27

Jeg får fort vondt i ryggen av å bære tungt på skuldrene, og går derfor alltid for sekker med hoftebelte. Det er det derimot ikke alle dagstursekker som har. I begynnelsen følte jeg at mangelen på dette var det eneste minuset med denne sekken – helt til jeg fant ut at jeg bare hadde oversett hoftebeltet… Questa har altså hoftebelte. Det er til og med avtagbart dersom dette ikke er noe du har behov for selv.

Det eneste andre minuset er at denne sekken, i likhet med de andre jeg har testet, heller ikke kommer med regntrekk. Dette kan derimot kjøpes utenom. Jeg har brukt sekken i lett regn, og det skal sies at vannet ikke trakk inn i sekken. Men det gjør det muligens i kraftigere regn, slik at regntrekk kan være en lur investering.

Mer informasjon om Osprey Questa 27, og muligheten til å kjøpe sekken, finner du her.

Sekken er sponset av Osprey, men de la ingen føringer på hva jeg skulle skrive.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

4 Comments
  1. Har fortsatt til gode å prøve (og kjøpe) en Osprey-sekk, men hører veldig mye positivt om det merket så jeg må vel teste det snart 🙂 Da vil jeg i så fall ha en sekk som rommer mer enn denne du skriver om slik at jeg kan bruke den til all bagasje 🙂

    1. Osprey har en lang rekke gode sekker å by på! Kanskje du skulle sjekket ut Osprey Fairview 40? Den rommer mye for størrelsen, og er likevel liten nok til å brukes som håndbagasje. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.