Overnatting i Brasov – Casa Wagner

IMG_8034Når man først er i Romania er det ikke slik at man burde legge seg inn på et moderne hotell som kunne vært plassert hvor som helst i verden. I mine øyne burde man omfavne atmosfæren dette historiske og nydelige landet byr på, og legge seg inn på det mest historiske og vakreste hotellet byen har å by på – omtrent slik ble det altså i Brasov.

Jeg fant Casa Wagner på internett før vi dro, og var allerede frelst. Bygningen er en av de mange som omringer det gamle torget i Brasov, og rett utenfor døren ser det altså slik ut:

IMG_7996Bygningen er faktisk den tredje eldste på hele torget, og ble bygget tilbake i 1477. Da kan man begynne å snakke om et hus med karakter! Bygningen het opprinnelig Casa Willbum, oppkaldt etter dets første eier – en tysk apoteker. I ettertid har det i tillegg fungert som både en bank og et kontorbygg – før det nå er omgjort til et hotell.

IMG_7988Casa Wagner har 24 store rom, alle med en tradisjonell dekor, men likevel et moderne og fint baderom.

IMG_7969-001 IMG_7972-001 IMG_8036 IMG_7966Frokost får man også inkludert i prisen, og smakte godt. Dessuten finner man utallige bakerier, kafeer og restauranter på torget og i de smale gatene rundt.

IMG_7984 IMG_7983Dessverre fikk vi bare en kort natt på hotellet, men skal jeg tilbake skal jeg definitivt bo her igjen.

Billig var det også! Tror det var ca. 500 NOK vi betalte for en natt inkludert frokost. Mer info om Casa Wagner finner du HER.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.