Le Mas des Roses

IMG_5249Jeg kom til Le Mas des Roses på en sykkel jeg hadde leid i Coustellet (det var ikke bare bare..) via gamle, smale veier gjennom oliventrær, vingårder, sypresser,  kirsebærtrær og gamle gårder. Jeg ble tatt godt imot av Angelika, en tysk dame som eier denne lille perlen sammen med sin ektemann. Hun lo da hun så sykkelen min, sa hun var imponert siden jeg var den første overnattingsgjesten som hadde ankommet på sykkel til Le Mas des Roses.

IMG_4599Etter litt kald juice og en innføring til stedet ble jeg vist til rommet mitt. Det turkise rommet opp en liten steintrapp. Så idyllisk! Det lå en liten sjokolade på sengen, det stod bøker på hyllene, og badet var en liten trapp opp og var STORT og hadde BADEKAR. Luksus for meg.

IMG_4515 IMG_4516 IMG_4518 IMG_4519Hagen var stor den og. Selve huset har to rom som leies ut, hvorav jeg hadde det ene. I hagen var det to rom til, eller det vil si to cottages, små hytter, som hadde plass til en liten familie. Resten av hagen bestod av store, frodige trær, et basseng med sypresser i bakgrunnen og mange stoler og solstoler plassert litt her og der. God plass til å slenge seg ned med en bok! Dessuten hadde Angelika plantet lavendel i hagen, så hagen duftet av den nydelige lukten.

IMG_4856 IMG_4873 IMG_4867 IMG_4876 IMG_5218Hver morgen kl. 9 ble jeg (og de som bodde i det andre rommet, et ungt skikkelig overklassepar fra Paris første morgenen, og en familie fra Singapore de neste) møtt til en nyyyyydelig velsmakende frokost nede i innergården. Lokale varianter av oster, kjøttpålegg, brød, kaker, juice, paier, frukt og hjemmelagede syltetøy av alt fra fiken til roseblad. Veldig godt, og trivelig å ha noen å prate med ved frokostbordet.

IMG_4600 IMG_5215 IMG_5217IMG_4596Siste morgenen på stedet viste det seg at jeg ikke hadde nok kontanter til å betale for oppholdet mitt (sykkelen kostet MYE..), så istedet for å måtte sykle i 1 time til nærmeste minibank, fikk jeg låne bilen til Angelika for å hente ut penger! Ikke dårlig.

Alt i alt et fantastisk opphold. Kanskje ikke så rart at jeg hadde lyst til å flytte til området og starte opp mitt eget B&B..

IMG_5255 IMG_5243Boken «A year in Provence» la ikke akkurat demper på den drømmen heller..

Gjestehuset ligger i Fontcaudette, like utenfor Gordes i Luberon-området av Provence. For mer info om Le Mas des Roses, trykk her.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.