Den sjarmerende landsbyen Lacock

lacock2

I likhet med landsbyen Castle Combe, har virkelig tiden stått stille i Lacock de siste hundreårene. Å begi seg inn i den lille byen er som å transporteres 200-300 år tilbake i tid.

De eneste tegnene på at vi egentlig befinner oss i 2011, er bilene som står parkert rundt i byen, og sprekker tidsboblen. Synd at bilene har lov til å kjøres og parkeres rundt i landsbyen, men siden folk faktisk bor i disse husene, må de vel nesten få lov..

lacock21

I Lacock er det derimot ingen som eier husene sine. De leier dem hos National Trust, som faktisk eier hele Lacock. Det er en av grunnene til at byen har fått lov til å stå slik den har gjort, urørt, i alle disse år.

diverse-reisebilder4

I landsbyens kirke ble bryllupet til Camilla Parker-Bowles sin datter holdt for en liten stund tilbake, fordi familien har tilknytning til dette området. Camilla er jo gift med Prins Charles, slik at nesten hele kongefamilien var til stede under bryllupet. Inkludert Prins Harry, Prins William og hans Kate. Stor stas for den lille landsbyen!

lacock19

Like ved kirken står det et hus, som Harry Potter-fans kanskje kjenner igjen. Dette huset ble brukt som Harrys foreldres hus i den første filmen om Harry.

lacock37

Det finnes også et annet sted i landsbyen som har blitt brukt i Harry Potter-filmene, og det er Lacock Abbey. Dette bygget ble satt opp på 1200-tallet som et nonnekloster. Etter at Henry VIII fjernet alt som het kloster fra England på 1500-tallet, ble bygget omgjort til et herskapshus. Huset har vært bebodd av samme familie i flere hundre år nå, selv om huset også ble gitt til National Trust i 1944. Klostergangene og annet interiør i bygget har blitt brukt i flere Harry Potter filmer (blant annet som interiør og eksteriør av Hogwarts).

lacock31diverse-reisebilder2-001

The Other Boleyn Girl ble også filmet her forresten. Men Lacock Abbey er også kjent for noe annet. William Henry Fox Talbot bodde her på 1800-tallet, og i 1835 ble det første kjente fotografiske negativ tatt her, gjennom vinduet i bildet under. Talbot eksperimenterte veldig med fotografi, og fant til slutt opp den negative/positive fotografiske prosessen som moderne fotografi bygges på. Trykk HER for å se bildet hans.

lacock29

Lacock har ikke bare vært brukt i Harry Potter-filmene, mange andre filmer og serier har også blitt fimet her i landsbyen. Flere Robin Hood filmer, The Cranford Cronicles, Emma, Moll Flanders, The Wolf Man, War Horse og BBC produksjonen av Pride and Prejudice (med Colin Firth) ble filmet i Lacock. I sistnevnte ble blant annet hovedgaten omgjort til Meryton!

lacock3 diverse-reisebilder3 lacock diverse-reisebilder1 lacock40

Noen som kunne tenkt seg å dra dit, eller som kjenner stedet igjen fra en film eller serie?




Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.