Julegavetips til reiselystne

IMG_1681Vi er nå kommet inn i advent, og julen nærmer seg med stormskritt. Jeg fikk et spørsmål angående julegavetips til reiselystne, så selv om jeg synes gavehysteriet har tatt litt av de siste årene, velger jeg å lage et eget innlegg om dette. Det beste er jo å gi gaver som faktisk kommer til nytte, og de aller beste gavene er jo opplevelser man kan minnes i lang tid. Nedenfor er alle fall en liten liste som jeg håper kan være til hjelp.

Reiserelaterte bøker

Bøker som omhandler reiser i en eller annen form, enten det er guidebøker, atlas, romaner, prydbøker, oppslagsverk eller dokumentarer, er alltid fine å drømme seg bort i, uansett om man er på reise, hjemme eller f.eks. på hytta. Kanskje har man lyst å lære om stedene man skal til før man drar dit, lære seg fraser på et fremmed språk, se på flotte foto eller bli flinkere på geografi. I bøkenes verden finnes det nesten uendelige muligheter. Bøker kjøper man billig fra f.eks. amazon.com, play.com, bokkilden.no, ark.no, nomaden.no eller lignende.

Dessuten vil et årsabonnement på reiseblader som Vagabond og Magasinet Reiselyst alltid være en hit hos reiselystne.

IMG_9514Brettspill med reisetema

Her gjelder både spill i reiseutgave, som er såpass små at de er lett å ta med på turer i inn- og utland, og spill med reise som tema. Man kan finne mange typer spill reisestørrelse, som for eksempel Monopol eller Trivial Pursuit, slik at man slipper å kjede seg på lange tog- og flyreiser, eller f.eks. dersom man ender opp et sted uten så mange tilbud på kveldene. Dessuten kan man jo ta med disse spillene på hytta eller i campingvognen også. Spill med reisetema inkluderer blant annet Airport, Europa på boks, USA på boks, Reiselyst og Backpacker.

Utstyr man trenger til reisene

Uansett hvordan type reisende man er, så finnes det mange forskjellige ting man trenger til reisende (og tror man trenger). De senere årene har det kommet finurlige reisegadgets i alle prisklasser. Mye som er ganske smart, og mye som er fullstendig unødvendig, sånn egentlig. :p

Alt fra ryggsekker, kofferter, pengebelter, universaladaptere, bagasjevekt, passveske, reisepute, reisedagbok, nytt kamera, nødlader, mikrofiberhåndle, lydkansellerende headset, Kindle, kompass, vanntette etui eller poser for kamera og mobil, lommekniv, bærbare høytalere, mini-slettetang, ekstra minnekort eller batteri til kameraet, selfiestang, telt, vaskeposer, øyemasker, myggnetting, toalettmappe, kameraveske, solbriller, sovepose, silkelakenpose, brilleetui, og så videre.

IMG_9706-001Reiserelaterte gjenstander

Globus, skrapekart, kart til å henge på veggen og sette nåler i etter hvilke steder man har besøkt i verden, rammer med plass til fine bilder fra forskjellige reiser, kurv til å ha alle reisemagasinene oppi, scrapbook eller fotoalbum for å lime inn bilder, billetter, kvitteringer og andre minner fra reisene, mat eller drikkevarer fra ulike steder i verden, hjemmelaget fotobok med reisebilder og så videre. Greit å få verden inn i stua innimellom reisene, eller dersom man ikke har mulighet til å reise selv.

Opplevelsesbaserte gaver

Minner skaper absolutt de beste gavene! Alle reiselystne ville nok blitt i ekstase over å få reisegavekort i julegave, eller kanskje en spesifikk reise de har ønsket seg i lang tid. Dette kan derimot være ganske dyrt å gi. Man kan derimot gi gavekort på enten flybilletter, en bestemt sum man har råd til, hotellopphold, eller lignende. Kanskje har du massevis av eurobonuspoeng liggende som du kan gi bort?

Andre mer opplevelsesbaserte gaver er for eksempel medlemsskap hos DNT for friluftselskeren, kinobilletter (kanskje til en inspirerende reisefilm?), et restaurantbesøk (kanskje på en utelandsk restaurant?), spa-pakke eller bare massasje, hundesledetur, båtcruise (f.eks. til København eller Kiel), whisky eller ølsmaking, konserter eller stand-up, hvalsafari i Andenes, tur med hurtigruta (kort eller lang), matlagningskurs, moskussafari på Dovrefjell, tur med luftballong (da må du til Sverige), teaterbilletter, skikurs, festivalpass, og så videre. Det finnes mange muligheter! Og alle disse opplevelsene gir en liten følelse av eventyr, selv om man kanskje ikke engang drar utenfor fylkes- eller bygrensa.

IMG_1096Har du noen flere forslag på julegavetips til reiselystne? Hva ønsker du deg selv i julegave?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

6 Comments
  1. Veldig gode julegavetips! Nå gleder jeg meg til jul 😀 Selv tror jeg den beste reise-julegaven jeg noen gang har fått er ekstra batteri for kameraet mitt 😛 haha, dette batteriet har redda meg så mange ganger i løpet av reisene mine!

    1. Takk! 😀 Ekstra batteri er jo helt genialt! Det er jo ikke alle steder man finner elektrisitet, og dersom man er så ivrig med å ta bilder at man glemmer helt av å lade kameraet, er det jo superkjipt om man plutselig står et sted med tusenvis av fotomuligheter – men uten batteri på kameraet. :p

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.