Følg i Amélies fotspor i Montmartre

bild-1334Filmen «Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain» er en av mine aller kjæreste favorittfilmer. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett filmen, den er virkelig en perle. FIlmen utspiller seg i Paris, og for det meste i nabolaget Montmartre. Enkelte deler av dette strøket er ganske turistifisert, men ikke langt unna turisttråkket finner man utrolig vakre gater og områder. Strøket er absolutt et must hvis man skal til Paris! Hvis man i tillegg er fan av Amélie, så er det vel ikke noe mer å diskutere?

Sist jeg var i Paris dro jeg innom et par av stedene brukt i filmen, og nedenfor kommer en liste for dere som har lyst å gå i Amelies fotspor.

p13806851. Katedralen Notre Dame

Notre Dame ligger ikke i Montmartre, men ble brukt i begynnelsen av filmen mens Amélie fortsatt er ung. Det er her en turist tar selvfmord ved å falle ned fra tårnet og faller oppå moren til Amélie, som dermed dør. Det høres vel mer dramatisk ut enn det faktisk er.

Notredame Cathedral
6 Place du Parvis Notre-Dame

p13800382. Gare de l’est station

Det er her mysteriet om bildene fra fotoboksen blir oppklart. Man kan også besøke togstasjonen Gare du Nord, som også er med i filmen.

Gare de L?est Station et Gare du Nord

3. Pont des Arts

Når Amélie vandrer over elven Seine på denne store trebroen ved museet Louvre (nedenfor), bestemmer hun seg for å redde menneskeheten.

Pont des Arts

p13801534. Au Marche de la Butte

Dette er matbutikken som er like nedenfor hvor Amélie bor. På butikken jobber Lucien og den bøllete sjefen hans Mr. Collignon.

Au Marche de La Butte
56 rue des Trois Frères

p1380787 p1380794 p13808005. Métro Lamarck-Caulaincourt

Ikke langt fra matbutikken over finner man metrostasjonen med dobbeltrappene, hvor Amélie forlater den blinde mannen etter å ha tatt han med på en virvelvindtur gjennom markedene i Rue Lamarck.

Métro Lamarck-Caulaincourt
53 Rue Lamarck

p13801436. Rue Mouffetard

Her befinner telefonkiosken seg, hvor Amelie gjør sin første gode gjerning og returnerer boksen til Mr. Broteadeau.

Rue Mouffetard at rue Clovis, Paris

p13807487. Butte Montmartre

Det er her Nino følger de blå pilene som Amélie har laget, og fører han til den mystiske samtalen i telefonkiosken foran Sacre Coeur. Telefonkiosken er derimot ikke der på ordentlig. Det er derimot en flott liten park med nydelig utsikt ut over Paris, og en søt karusell!

Summit of Butte Montmartre

p13805818. Saint Martin Canal

Det er her i kanalen som Amélie kaster steiner. En av mange søte små ting hun gjør.

Saint Martin Canal
Quai de Valmy

9. Besøk en fotoboks!

For å få den virkelige Ameliefølelsen bør man ta turen til en av fotoboksene i Paris og knipse i vei!

10. Cafe les deux Moulins

Sist men ikke minst kan man besøke kafeen hvor Amélie jobbet – den finnes faktisk! Det er en flott art deco kafe, som inneholder elementer fra filmen – for eksempel står den lille nissefiguren som reiste rundt i verden på bardisken! Det er en populær kafe så det kan være vanskelig å finne bord midt i rushen, but don’t give up! Glem ikke å prøve crème bruléen hvis du liker denslags. En av Amelies mange små «guilty pleasures» var å kakke igjennom det harde topplaget med en skje..

Cafe Les Deux Moulins
15 Rue Lepic 75018 Paris

p1380831 p1380844bild-1337
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.