En dag i Riga

IMG_3583Sveiki fra Latvia!

Tenkte lage et lite bildeinnlegg om dagen i dag (hehe det har jo liksom aldri skjedd før?!), steg for steg. Siden jeg ikke lenger skriver reisedagbok på de kortere reisene mine for tiden, fungerer bloggen som min dagbok. Here it goes!

Dagen startet tidlig (for en ferie å være) halv syv, etterfulgt av en deilig frokost.

IMG_3784Deretter sjekket vi ut av hotellet, tok verdens tregeste taxi (serriøst, han STOPPET på et grønt lys og ventet på at det ble rødt!) og ankom så busstasjonen. Bussen vår gikk derfra klokken 8, og tok oss fire timer nordover gjennom flate, grønne landskap med små trehus og bjørkeskoger til Latvia og hovedstaten Riga.

IMG_3484Siden begge har vært her før valgte vi å bare ha 1,5 dager her, slik at vi kunne få et gjensyn (det gikk ikke noe fly hjem fra Vilnius direkte på mandag).

Vi sjekket inn på Hotel Centra, som ligger SMACK IN THE MIDDLE av gammelbyen. Koselige rom, og vi fikk en fiiiin utsikt ut mot byen og to av kirketårnene.

IMG_3498 IMG_3508 IMG_3505Vi heiv oss så ut i gatene for å få mest mulig ut av dagen. Gikk i sikksakk rundt i gatene, og nøt følelsen av solen på ansiktet etter noen dager med gråvær og regn/snø. Det er så vakkert her! MEN det føltes til tider som om vi befant oss i Oslo, hvert eneste menneske som gikk forbi oss snakket norsk (og resten svensk). Servicepersonal kunne norske fraser og norske flag dukket opp både her og der. Det er jo slik vi prøver å rømme fra når vi drar utenlands xD På den måten fikk vi en ganske annen opplevelse i Vilnius hvor vi ofte følte vi var de eneste turistene i mils radius.

IMG_3846 IMG_3788 IMG_3787 IMG_3564 IMG_3550 IMG_3630 IMG_3586 IMG_3615Etter lunsj gikk vi mot sentralmarkedet, som er HUGE. Kjempelivlig sted, massevis av matboder både ute og ikke minst inne. Enkelte klesboder var det også, men kanskje ikke helt i vår stil. Men vi fant et par saker likevel xD Kringle måtte vi også ha!

IMG_3640 IMG_3637 IMG_3644 IMG_3654 IMG_3690 IMG_3687 IMG_3678 IMG_3684Det bar så tilbake inn til sentrum igjen og vi tok oss et glass ved ett av torgene (navnene går i surr) for å hvile beina. Deretter gikk vi ut for å se på julemarkedet som var satt opp der. Deilig å kjenne lukten av gløgg og pepperkaker i luften!

IMG_3736 IMG_3738Vi merket at det bare ble flere og flere mennesker i gatene, og trengselen var til tider ekstrem. Hørte musikk komme fra her og der i gatene rundt, og så spesielt mange mennesker rundt St. Peterskirken. Lysshow på kirkeveggen og noen husvegger bak! Det var kø for å komme inn i kirken, så selvsagt slengte vi oss med. Der inne var det en slags orgelkonsert med samstemte, nydelige lys som lyste opp hele kirkerommet. Magisk!

IMG_3757Riga 20131Fant etter hvert ut at det er nasjonaldagen til Latvia i morgen, og derfor feirer mange nå kvelden før med diverse arrangementer!

Til slutt begynte det å bli tid for en siste middag, og vi endte opp på et biffhus like ved hotellet hvor vi fikk noe helt nydelig servert. En perfekt slutt på reisen! Selv om vi har litt av dagen i morgen også..

IMG_3777 IMG_3782
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.