Borte bra, hjemme best?

IMG_0745-001Widerøe har, med det norske folk som bidragsytere, satt sammen en musikkvideo med klipp fra hele Norge.  De har gitt den navnet «Lite og Stort – Hele Norges Musikkvideo» og klippene kommer fra de 44 ulike stedene som Widerøe flyr til i landet vårt, deriblant Bodø, hjembyen min.

Filmen viser så utrolig mange flotte scener og bilder fra rundt i Norge, og det er nesten ikke til å unngå at man får hjemlengsel. Hadde jeg ikke allerede kommet hjem til Bodø på juleferie, så vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. 😉

Det kommer jo alltid til å være noe spesielt med stedet man er oppvokst. Stedet man ikke kunne vente med å flytte fra når man var yngre, men som man bare har blitt mer og mer glad i etter hvert som årene har gått og man selv har blitt eldre. Jeg er så takknemmelig for å hatt muligheten til å vokse opp mellom fjell og hav, med frisk vind, lukten av hav, regn piskende i håret, nordlyset dansende over hodet på vinteren, og fisketurer, sykkelturer og hytteturer under en lysende midnattssol.

IMG_0551 IMG_0641National Geographic kåret Bodø til et av 20 steder å besøke i 2013, som eneste sted i Norge. Byen ble også listet opp av Huffington Post på andreplass av «30 episke steder du må besøke før du fyller 30 år». Hvorfor?

Bodø er inngangsporten til arktiske opplevelser, toppturer i dramatiske fjellandskap, storhavsfiske, havørnsafari, dansende nordlys på vinteren og magiske lyse netter på sommeren. Byen ligger bare 1,5 timer med fly fra Oslo, og har kort vei over til eksotiske Lofoten med det ville landskapet, sørover langs Helgelandskysten med sin idylliske skjærgård, og nordover med ferga til vakre Kjerringøy. Denne halvøya ligger bare 30 minutter nord for Bodø, og har med sitt vel bevarte handelssted nylig blitt kåret til ett av 25 «hemmelige» steder verdt å besøke i 2014 av Lonely Planet.

IMG_0672 IMG_0949 IMG_0772 IMG_0887I Bodø kjøper man reker rett fra fiskerne på havnen og nyter dem på moloen. Hurtigruta stopper i byen, og hurtigbåtene tar en med ut i væran på øyhopping. Saltstrømmen ligger 30 minutt utenfor byen, og er verdens sterkeste tidevannstrøm. Her kan man både fiske og dykke i krystallklart vann.

Det de fleste ikke forbinder med Bodø er derimot strendene. Idylliske paradisstrender ligger som perler på en snor på «nordsia» av byen, og innbyder til både soling og bading på sommeren, selv om graderstokken sjeldent viser over 20 grader. Terje Nilsen synger så fint om Mjelle, men den aller flotteste er en såkalt dobbelstrand med hav på begge sider, gjemt bak en odde, med kritthvit strand og azurblått hav. Hit kommer man seg etter et par timer på beina fra Mjelle eller Auvika, eller lettest med båt. Stranden kan absolutt måle seg med de på sydligere strøk. Det er ikke før man stikker tåa i vannet at fortryllelsen blir brutt. Byen befinner seg tross alt nord for polarsirkelen.

IMG_4117 IMG_4063Jeg vet ikke om jeg er helt klar for i gi opp verden enda, men det er jo godt å vite at Widerøe alltid kan fly meg hjem.

Her kan du ta en titt på musikkvideoen:

 Sponset

 
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

6 Comments
  1. Nogle gange kan man godt føle, at Danmark har trukket det korteste strå mellem de Nordiske lande, når det gælder smuk natur ;/ Af en eller anden grund vises videoen ikke hos mig. Men billederne er så flotte! Kunne da snilt se mig selv slå et lille telt på på bakketoppen i det første billede og så bare ligge der og nyde solen, når den går ned og står op 🙂

  2. Nydelige bilder! Jeg tror dette er tredje gangen jeg ser dine bilder fra Nord-Norge og tenker at denne delen av landet må prioriteres opp på listen. På tide å gjöre slag i saken!

    Jeg har dog värt i Lofoten og elsket det virkelig. Flöy da til Bodö, men satte oss bare raskt i en taxi til Hurtigruta. Også värt to ganger i Tromsö, men begge gangene var det bare konferanse mitt i byen. Shame on me.

    /Lena

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.