Ansikt til ansikt med terrakottakrigerne

P1310135For en historiegeek og arkeologstudent er det å besøke terrakottakrigerne når man først er i Kina et absolutt MUST. Vi tok bussen tidlig på morgenen ut til hvor denne enorme gravplassen befinner seg, for å være tidligst mulig ute og slippe å stå så lenge i kø.

Terrakottakrigerne er en hær på rundt 8,000 statuer av terrakotta (det er disse de foreløpig har funnet, men det kan finnes fler). Disse er en del av mausoleet til keiseren Qin Shi Huangdi som regjerte 221 til 210 før kristus. De ble altså laget på oppdrag av keiseren for å beskytte hans grav, som ligger noe lengre bak i komplekset. Det sies at det måtte ta 700,000 håndtverkere nesten 40 år å ferdigstille hele hæren! Den ble tilfeldigvis oppdaget av en bonde på 70-tallet som skulle grave en brønn. Gjett om han hadde trodd at han skulle finne en av verdens største arkeologiske funn? Den 76 meter høye og 350 kvadratmeter store graven hans er enda ikke utgravd, og det sies at den fortsatt holder alle hans skatter.

P1310139Det var helt utrolig å komme inn i Pit 1 og se disse statuene, skyggene av menn som har levd før oss, stå oppstilt på rad og rekke, der de står og passer på herren sin inn i evigheten. De var så utrolig mange! Og alle ulike! Helt fantastisk. Ser man nærmere på dem ser man altså at de alle ser forskjellige ut. De er altså alle unike modeller av datidens soldater, ned til fingerspissene. Ekstra morsomt var det også se arkeologer som satt å arbeidet og gravde ut på stedet. One day liksom, one day…

P1310116 P1310115 P1310136 P1310124 P1310117Info:

Fra togstasjonen i Xian kan man ta buss 306 for å komme til terrakottakrigerne. Den tar ca. 50 minutt og kostet 7 yuan.

Det er absolutt en fordel å komme tidlig på morgenen. Jeg var der når det åpnet, og fikk mye av stedet for meg selv.

Pass på å i alle fall ha et par timer på stedet, for å slippe å stresse igjennom. Det er ganske stort!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.