7 sære spisesteder i Tokyo

IMG_0566-001

Jeg har tidligere omtalt Japan som «annerledeslandet», og dette stemmer godt også i matveien – og ikke minst hvor man drar for å spise eller drikke. Spesielt i Tokyo er spesielle kafeer og restauranter lette å oppdrive! Jeg fikk dessverre ikke tid til å sjekke ut alle temarestaurantene jeg hadde listet opp på forhånd, men jeg rakk likevel innom en del sære steder.

1. Hundekafé

Du har kanskje hørt om kattekafeene i Japan? Vel, det finnes hundekafeer også! Siden japanerne bor trangt, ofte i høye blokker og jobber lange dager, er det vanskelig for de fleste å eie dyr. Dette prøver disse forskjellige dyretemakafeene å ordne på. Her kan man betale for å tilbringe alt fra en halvtime til et par timer, og så får man litt å drikke og sosialt samvær med dyr, i dette tilfelle bare hunder. Jeg dro til Dog Heart from Aquamarine like ved Yoyogi park, og ble møtt av en hel gjeng søte logrende skapninger. Jeg satte meg ned på gulvet og etter hvert kom både den ene og den andre hunden bortover av nysgjerrighet og lysten på kos. Til slutt hadde jeg to hunder på fanget og en liten valp som drev å skulle herje med kameraet mitt. De var så søte! Jeg ble nesten litt lei meg da mine 30 minutt var over og jeg måtte gå derfra. Genialt konsept, og det så ut som hundene hadde det riktig bra her. Jeg leste at man kunne også leie en hund en time eller to og gå på tur med de til den store parken like ved.

Adresse: 1-45-2 Tomigaya, Shibuya-ku
Tokyo

Åpningstid: 11.00 til 19.30 (koster 950 yen for en halvtime, 1,550 yen for én time)

Japan 20156

2. Mummikafé

Det finske mummitrollet er visst blitt en greie i Japan, og dermed har det dukket opp en slik temakafé. Jeg dro til The Moomin Bakery & Café i kjøpesenteret Tokyo Dome City. Her kan man drikke kaffe sammen med mummitrollet, kjøpe seg gode nordiske bakevarer eller spise finsk rugbrød. Det var litt spesielt å se Japans vri på noe europeisk! Alle de ansatte hadde kledd seg ut, og kafeen var så populær at jeg måtte vente i 10 minutter utendørs for å komme inn (og det ble til og med en lang kø bak meg). Når man kom inn i kafeen ropte den ansatte som fulgte meg inn noe høyt inn i lokalet, og alle de andre ansatte svarte på dette og bukket. Håper de bare ønsket meg velkommen, haha! Litt etter jeg hadde fått det jeg skulle spise og drikke, kom en av de ansatte bort og sa at det var noen som ønsket å sitte sammen med meg, og lurte på om det var ok. Jeg sa ja, og like etterpå hadde jeg fått hattifnattene som bordkavalerer. Haha! Rundt i rommet så jeg både Mummitrollet, Mummipappa, Lille My, Snusmumriken og så videre.

Adresse: Tokyo Dome City, 1-1-1 Kasuga, Bunkyo-ku, Tokyo

Åpningstider: 08.00 til 22.00 (21.30 i helgene)

Japan 20155

3. Totorokafé

Også de japanske tegneseriefigurene har fått egne temarestauranter. Studio Ghiblis film «Min Nabo Totoro» er en av de fineste animasjonsfilmene jeg vet om, og da jeg oppdaget dette bakeriet som lager bakverk av Totoro, visste jeg med en gang at jeg måtte dra dit. Stedet ligger litt utenfor selve turistsentrumet av Tokyo, og med en gang man går av t-banen på stasjonen Setagaya-daita Station virker det som man har kommet til et lite japansk nabolag, ikke en stor millionby. Gatene er stille og rolige, og det føles i grunn som man har kommet inn i en Ghibli-film. I alle fall når man ser det søte huset bakeriet befinner seg i. Stedet heter “Shiro-Hige’s Cream Puff Factory” og man kan velge å ta med seg vannbakkelsene, eller å spise dem i kafeen i andreetasjen. Det var faktisk fullt der på søndagen jeg besøkte, men jeg fikk en liten plass på den lille, søte balkongen og et pledd for å ha på meg dersom jeg frøs. Deretter kom de ut med to vannbakkelser til meg, og jeg spiste til jeg nesten kreperte. Så godt, men sååå mektig (jeg lærte at bare galninger bestiller TO stykker til seg selv). Dersom du elsker Totoro eller bare ønsker et lite avbrekk fra sentrum av Tokyo, anbefaler jeg turen hit.

Adresse: 5-3-1 Shirota, Setagayaku, Tokyo

Åpningstider 10.30 til 19.00. Stengt tirsdager (Bakverkene selges ut ganske tidlig på dagen har jeg hørt, så jeg ankom i 11-tiden og da var det fortsatt mange igjen)

Japan 20158

4. Kaninkafé

Kaninkafeen følger samme konsept som hunde- og kattekafeene, bare at her kan man kose med små kaniner. Jeg dro innom kaninkafeen R.a.a.g.f. i Harajuku, betalte meg inn og fikk en halvtime blant disse søte skapningene. De fleste bodde i bur, men alle kaninene fikk komme ut å løpe hver dag. Det var en del folk da jeg kom, så dette virket tydeligvis populært. Jeg fikk også etter hvert lov å velge hvilken kanin som kunne få komme ut og løpe blant oss, og da jeg oppdaget en skikkelig monstersvær kaninskapning som så litt trist og forlatt ut, visse jeg med en gang hvilken jeg skulle velge. Jeg regnet med at de søteste, små kaninene oftest ble valgt. Jeg hadde aldri sett en kanin så stor som dette, og den spiste de små strimlene med grønnsaker i ett jafs. Ei lita jente som var i kafeen med moren ble nesten litt redd den store kaninen, men roet seg da den kom bort til henne for kos.

Adresse: Jingumae 6-14-15, Maison Harajuku 3F.

Åpningstider: 12.00 til 19.30 (koster 700 yen for en halvtime, og 1100 yen for en time, juice inkludert. Grønnsaksstrimler til kaninene koster 150 yen).

Japan 201510

5. High speed sushi

Det er jo umulig å dra til Japan uten å spise sushi! Selv om man finner sushi som er både mye bedre og har finere kvalitet enn på dette stedet, så er det likevel både godt og ikke minst effektivt. Stedet heter Uobei og ligger i Shibuya, inn en sidegate. Når man kommer blir man utdelt en plass, hvor man har en skjerm foran seg hvor man bestiller alt fra drikke til de forskjellige sushirettene man ønsker. Ikke lenge etter kommer maten susende på en skinne foran deg! Dette er virkelig hakket mer imponerende en samlebandsushistedene som nå har dukket opp i store deler av verden. Dessuten kostet det bare litt over 100 yen for de fleste rettene, altså litt over 7 kroner! Kjempebillig.

Adresse: 2-29-11 Dogenzaka, Shibuya-ku
Tokyo

Åpningstider: 11.00 til midnatt.

Japan 20157

6. Monster Kawaii Café

Dette stedet (som var mer som en restaurant) i Harajuku var nærmest nyåpnet da jeg var der. Her strakk køen seg langt (lønner å være der allerede før åpningstid). Når dørene åpner seg, går man inn i den fargerike magen til monsteret Choppy, og får fire forskjellige tema-avdelinger å sette seg i; Mushroom Disco, Milk Stand, Bar Experiment og Mel-Tea Room. Det første synet man møter er en gigantisk sukkersøt karusell som snurrer og går midt i lokalet, og deretter følges man til plassen sin. Alt er supersøtt, og man får menyen på en tablet som er innebygget i noe som ser ut som en plastikkake. Rundt omkring går jenter utkledd som søte monster og prater litt med de som sitter rundt i restauranten. Det hele er et ganske sært skue, og jeg tror aldri jeg har sett så mye fargerikt på ett og samme sted. Til og med sushien jeg bestilte var skikkelig fargesprakende, og ikke minst mango-shaken min. Toalettet så ut som et godterbutikk…

Adresse: Tokyo-to, Shibuya-ku, Jingumae 4-31-10, YM Square building 4th floor
東京都渋谷区神宮前4丁目31‐10 YMスクエアビル4F

Åpningstider: 11.30 til 22.30 (PS. det koster 500 yen i «inngangspenger»)

Japan 20159

7. Robotrestauranten

Stedet som derimot tar kaka, er absolutt Robotrestauranten. Å kalle det en restaurant synes jeg likevel er å dra den litt langt… Her serveres ingen mat unntatt en ferdiglaget bento-boks, men jeg så ingen som hadde bestilt disse. For det første hørte jeg at de ikke var spesielt gode, og for det andre har man ikke tid til å spise på dette stedet! Jeg hadde hørt det var sært, morsomt og vilt. Men HVOR vilt det faktisk var kunne jeg aldri ha forestilt meg! Her snakker vi om lettkledde damer som sloss med dinosaurer og spises opp av hvithaier, robotter som skyter laservåpen mot enorme cyborgs og drager, ville trommeslagere og ninjaer rett over hodet ditt, enorme enhjørningsroboter og apekatter, og det hele preges av neonlys, lasere, ville videoklipp på skjermene i bakgrunnen, høy musikk og rett og slett helt ville tilstander. Det er i grunn fullstendig umulig å beskrive, og jeg tro jeg lo hele de 90 minuttene det varte i vanntro. Alle så på hverandre og måpte i begynnelsen og skjønte ingen ting, men når showet begynte å nærme seg slutten fikk vi alle lasersticks og veivet dem rundt i været i takt med musikken. Noe av det særete (og mest gøyale) jeg har vært med på.

Adresse: B2F Shinjuku Robot Bldg, 1-7-1 Kabukicho, Shinjuku-ku
Tokyo

Åpningstider: Fire show daglig mellom kl. 16 og 23. (Koster 7,000 yen i inngangspenger. Svindyrt, men verdt det)

Japan 201511

I tillegg til disse stedene finnes det både uglekafeer, Alice i Eventyrland-restauranter, en Final Fantasy-temakafe, ninjarestauranter, maid cafés, butler cafés og så videre og så videre, og til og med en geitekafé! Det skal med andre ord mye til for å kjede seg i Tokyo!

Har du vært på noen av disse? Hvilken temakafé eller restaurant ville du besøkt?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

20 Comments
  1. Hehe, så kult! De har så utrolig mye sært der. Skulle gjerne ha bodd i Tokyo i minst en måned for å hatt bedre tid til å teste ut diverse 😀

 1. Hahaha sikke et sjovt indlæg og sikke nogle sjove steder. Min datter Maria, ville elske at komme på den der hunde cafe. Tak fordi du fik mig til at grine over dette indlæg, Renate 🙂
  /Annette

  1. Hehe, takk selv for at du/dere kommer innom og leser ;D Hundekafeen var kjempekoselig! Hundene var helt i ekstase over å få så mye kos.

  1. Mummikafeen var superkoselig! Du skulle sett hvor glade alle de besøkende ble da bamsene av de forskjellige karakterene ble satt foran dem. De hylte bokstavelig talt av glede :p Robotrestauranten er noe av det særeste jeg har vært med på i hele mitt liv! Haha!

 2. Haha, du rakk jammen innom mange sære restauranter, Renate! Den Monster Kawaii-cafeen så jo bare helt sjuk ut! Haha, Japan er så festlig altså. Sitter igjen med akkurat samme inntrykk som deg – «annerledeslandet» delux! Da jeg var i Japan var på Robot Restaurant, high speed sushi, Alice in Wonderland og en fengselsrestaurant som het The Lock Up. På den sistnevnte ble vi ført med håndjern inn i en celle der vi bestilte og spiste mat. Midt under middagen ble det plutselig «opprør i fengselet». Alle lys ble slått av, fengselsvokterne (servitørene) ble skutt og folk med stygge masker kom og skremte oss. Haha. Utrolig artig konsept! Japanerne tar virkelig restaurantopplevelsen til et nytt nivå!

  1. Haha, Japan er ekstremt festlig ja! Hjelpes, The Lock Up hørtes skummelt ut! Men sikkert veldig gøyalt å være med på! Skulle gjerne hatt bedre tid i Tokyo altså. Definitivt en by jeg kunne tenke meg å se mer av i fremtiden 😀

 3. Det er flere år siden sist jeg var i Tokyo, og jeg har dessverre ikke vært på noen av disse! 🙁 Fikk lyst til å dra innom alle nå (med unntak av sushistedet), så da har jeg enda flere grunner til å dra tilbake til Japan og Tokyo snart. Egne kafeer med roboter, katter, valper, ugler og kaniner er jo helt fantastisk! For en by! 🙂

  1. Tokyo har nok tusenvis av grunner til å dra tilbake, inkludert disse 😀 Kunne gjerne tenke meg å se mye mer av byen selv! Den er jo ufattelig stor… Neste gang vil jeg få litt nærkontakt med Mount Fuji også, det hadde vært gøy!

 4. Hahaha så morsomt! Og surrealistisk opplevelse!:) Jeg syns det finest konsept var med hundene og kaninene. Jeg savner å ha hund og dyr selv i Oslo! Dette gjør jo at man kan få nærheten til dyr selv om man ikke eier selv. Og dyrene har det sikkert bedre der enn i en leilighet alene, mens eierne er på jobb.

  1. Helt enig med deg! Ingen av dyrene så ut som de led noen nød, tvert i mot. Alle som hadde samvær med mennesker så ut som de koste seg fryktelig, og det var ingen tvang. Dessuten rullerte de slik at alle dyrene også fikk tid for seg selv, og hadde mulighet til å trekke seg tilbake. De skulle hatt slike steder i flere storbyer ;D

 5. Dette var virkelig underholdende å lese! Tror jeg må ta turen til Tokyo snart, for en hundekafé eller en kaninkafé det må oppleves! 😉

  1. Hehe, tusen takk! Tokyo er virkelig en by som burde oppleves 😀 Angående kattekafeer så tror jeg faktisk de har begynt å spre seg rundt til andre steder i verden. Synes jeg leste om et sted her i Europa, kanskje det var i Budapest? Hunde- og kaninkafeer har jeg derimot ikke hørt om andre steder enn i Japan xD

 6. Totorobakverk! Hattifnatter som bordkavalerer! Fantastisk! Japan, altså! Jeg har ikke vært innom noen sære restauranter der, fordi vi prioriterte andre ting, men det virker som det er noe jeg gjerne kan få med meg hvis jeg kommer meg tilbake til Japan en gang!

  1. Oh yes! Helt herlig 😀 Japan byr jo på så mye spennende at det er supervanskelig å skulle prioritere. Jeg prøvde, men med bare en uke til rådighet var det veldig mye jeg måtte gi slipp på. Så jeg håper også det blir et gjensyn med landet i framtiden!

 7. Dette var en gøyal post. Kaninkafe, det tror jeg må være noe av det rareste jeg har hørt om. Har fortsatt tilgode å se Japan. Gleder meg til det 🙂

  1. Takk for det! Hehe, ja det finnes en del spesielt å oppdrive i Japan. :p Da har du utrolig mange spennende opplevelser i vente!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.