10 inspirerende reisefilmer

Å ri i Monument Valley føltes som å leke cowboy i en spillefilm fra den gamle, ville Vesten.
Å ri i Monument Valley føltes som å leke cowboy i en spillefilm fra den gamle, ville Vesten.

Jeg elsker reisefilmer, gjør du? De har i alle fall inspirert meg stort. Uansett når på året synes jeg det er koselig å sitte inne på kveldene og kose seg med en god film. De fleste favorittfilmene mine omhandler reising på en eller annen måte, og de fleste tar sted på varmere breddegrader. I perioder hvor jeg ikke har mulighet til å reise bort selv, er det gøy å se hva andre tar seg til på film. Dessuten kan man jo få en del tips om steder å dra til og hva man kan gjøre der. Her kommer en liste med 10 reisefilmer som man kan drømme seg bort med, og som (garantert) vil inspirere deg til å reise!

Thelma & Louise

Kanskje den ultimate roadtripfilmen. To venninner hopper i en klassisk Thunderbird for å flykte unna en dramatisk hendelse. Underveis står utfordringene og opplevelsene i kø. Action, drama, love & adventure. Et must!

Eat, Pray, Love

Inspirerende historie om en kvinne som tar et friår fra livet sitt for å finne seg selv, og deler opp året mellom Italia, India og Bali. Har man ikke lyst til å reise selv etter å ha sett denne filmen så vet ikke jeg..

Midnight in Paris

Denne falt jeg for umiddelbart. Skal ikke si så mye om handlingen for å ikke spolere dersom du ikke har sett den selv, men den får fram en viss magi om de livlige 20-årene i Paris. Romantisk og gøyal film.

The Bucket List

Skikkelig inspirerende film! Jeg måtte starte på min egen bucket list umiddelbart. Handler om to eldre menn som lider av uhelbredelig kreft, og finner ut at de skal dra på en roadtrip for å gjøre mest mulig ut av livene sine mens de ennå kan.

Cinema Paradiso

Av alle reisefilmer, har denne lenge vært en favoritt. Handlingen tar sted på Sicilia i 40-årene, og er ikke så mye en reise til forskjellige steder – men en reise gjennom tid og en ung manns liv. Har sett denne hundre ganger, og får mer og mer lyst til å dra til Sicilia..

Mamma Mia

De fleste har sikkert sett denne, som er basert på Abba-musikalen med samme navn. Handler om en ung kvinne som skal gifte seg, og er på søken etter sin ukjente  far slik at han kan komme i bryllupet. Handlingen tar sted på en gresk øy, og gjør meg vanvittig reisesugen.

Lost in Translation

Denne filmen handler om to amerikanske mennesker som møtes i storbyen Tokyo. En gammel avdanket filmstjerne, og en ung kvinne på søken etter en bedre tilværelse. De tar oss med i storbyjungelen, og jeg skulle gjerne vært der jeg og!

Vicky, Christina Barcelona

To kvinner er på ferie i Barcelona, og treffer storsjarmøren Juan Antonio. Han er kunstner, og har også en nogenlunde crazy ekskone som plutselig gjør et comeback i livet hans og rører opp i tilværelsen. Scener fra Barcelona får vi også!

Into the Wild

Denne filmen er basert på en sann historie om toppstudenten og idrettsutøveren Christopher McCandless som forlater det kjente og kjære for å reise gjennom Alaska helt alene. Dramatisk og vanvittig inspirerende!

Before Sunrise og Before Sunset

To forskjellige filmer, men jeg lister de likevel som en. Første handler om Celine og Jesse som møtes på et tog i Europa. De kommer godt overens og da de ankommer Wien skal Jesse av. Han får med seg Celine og eventyret starter. Den andre filmer handler om de samme menneskene ni år etter. Jeg digger disse!

I tillegg til filmene over finnes det selvsagt mange andre reisefilmer. The Motorcycle Diaries har jeg ennå ikke sett, men har hørt mange wonderful things about it! Den er et must på lista mi over filmer jeg må se SNART. Filmene Malena og La Vita è Bella er i likhet med Cinema Paradiso italienske og tar sted på 40-tallet. Spesielt sistnevnte er utrolig bra! Roman Holiday er en gammel klassiker med Audrey Hepburn i hovedrollen. Hun spiller en prinsesse som er lei av det strenge livet sitt. Mens de er i Roma rømmer hun avsted og skjuler identiteten sin for de hun møter. Amelié er en annen klassiker, som tar sted rundt i Paris. En skikkelig koselig og feel-good-film. Chocolat tar også sted i Frankrike, dog lenger sør. Handler om en kvinne som flytter til en ny liten landsby med barnet sitt og starter en sjokoladebutikk. Kombinasjonen av reise, Frankrike og sjokolade gjør den jo til en vinner. The Way så jeg for ikke så lenge siden. Omhandler en mann som bestemmer seg å gå pilegrimsveien til Santiago de Compostela etter at sønnen døde mens han prøvde det samme, for å hedre hans minne.

Har du kanskje noen filmer å tilføye listen?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.