Rare og morsomme reiseopplevelser del 2

Del 1 med mine merkelige, rare og morsomme reiseopplevelser kan du lese her. Her kommer runde to av mine særeste/skumleste/merkeligste/morsomste reiseopplevelser. Del gjerne dine egne historier i kommentarfeltet.

Den gang da jeg gikk pilegrimsvandring til Nidaros, ikke fant overnatting og måtte sove ute, men endte opp med å sove inne på et utedo…

Den gang da jeg var på reise i Jordan og fikk en hennatattovering på en fin restaurant. Da tattoveringen ikke ble brun og bleknet etter noen dager begynte jeg å ane ugler i mosen, og fant ut at dette var noe helt annet enn henna – og giftig! Svart hårfarge faktisk (PPD), og «tattoveringen» gikk ikke bort på flere uker…

Den gang da jeg fant ut at jeg oppholdte meg ulovlig i Transnistria, og måtte bestikke grensevaktene for å komme meg ut av «landet» (!)…

Den gang da jeg skulle fly fra Almaty til Dushanbe, og hadde sjekket inn i skranken, sendt bagasjen og fått boardingkortet, gått gjennom passkontrollen og blitt stemplet ut av landet, gjennom sikkerhetskontrollen og skulle gjennom en siste kontroll – og det viste seg at jeg hadde fått boardingkortet til en som het Romanov ettellerannet! Ganske urovekkende at det ikke hadde blitt oppdaget i noen av kontrollene før den siste (eller av meg selv!)…

Den gang da jeg på forhånd hadde fikset meg skyss ned fra fjellet til hovedveien på landsbygda i Tadsjikistan (én times kjøring på noe som knapt kan kalles en vei), og før avreise oppdaget at sjåføren var han som hadde sittet ved siden av meg og drukket tre vodkashots til frokost bare en time tidligere…

Den gang da vi hadde vært på safari nede i Ngorongorokrateret i Tanzania, noe skuffet siden vi ikke hadde sett noen elefanter der, og får bakoversveis når vi kommer tilbake til campen vår på kraterkanten, siden det står en gigantisk elefant og henger ved utedoen…

Den gang da jeg ankom den lille, spartanske casaen jeg skulle bo på i Varadero på Cuba, og oppdaget at et ektepar fra den lille nabobyen min i Norge bodde på naborommet… Verden er ikke så stor altså!

Den gang da vi var i Daintree-området i Australia og besøkte kenguruinnhegningen til noen lokale, ser opp i trærne og oppdager verdens største edderkoppspinn. Det er ikke vanskelig å oppdage edderkoppene som hadde laget de heller, siden de (inkludert beina) var like store som middagstallerkener! Jeg grøsser fortsatt når jeg tenker på hva mannen som eide kenguruene fortalte om den gangen han fant en av edderkoppene sittende på ryggen sin… Grøss!

Den gang da jeg slo på stortromma og betalte hele 70,000,- for et måltid inkludert dessert i Tashkent (bare 150 norske kroner). Inflasjon altså…

Den gang da jeg skulle ut og utforske Samarkand, og det viste seg at alle gatene og attraksjonene var stengt fordi presidenten i Hviterussland var på besøk. Det ble en svært begrenset sightseeingdag for å si det slik…

Den gang da jeg var i Kirgisistan og kjørte bil med en levende ørn i bagasjerommet, og en til sittende i baksetet…

Den gang da jeg var i det flotte operahuset i Kiev for å se balletten Giselle, skulle på toalettet i pausen og finner bare squat-toaletter på det ellers så vakre badet! Båsen min var til og med uten toalettpapir. Hvilken luksus…

Den gang da jeg fant en rolig gate uten folk i Havanna og satte opp kamerastativet for å ta bilder av meg selv (slik man gjør når man reiser alene, haha), og etterpå oppdaget at det stod en hel gjeng folk og så på meg på gatehjørnet bortenfor. En fyr stod til og med å filmet med telefonen hans… Sikkert spennende underholdning altså.

Den gang da jeg var på Færøyene, og betalte 700 kroner på en middag for å spise fermentert mat. Hva gjør man ikke for nye opplevelser når man reiser… Haha!

Den gang da jeg fant meg en paladar (restaurant hjemme hos noen) i Trinidad på Cuba, og blant annet fant «crap in tomato sauce» på menyen… Jeg endte opp med retten «old clothes in pork» (overraskende godt).

Den gang da jeg syklet fra casaen min i Viñales og til et svært veggmaleri på en fjellside noen kilometer lenger bort, og passerte en ung fyr som gikk med to okser i spann foran seg. Like før jeg passerer roper han ut «pretty eyes!», etterfulgt av et høyt hyl. Det viste seg at mens han var opptatt med å prøve å flørte med meg, hadde han kjørt begge oksene og spannet ut i grøfta…

Den gang da jeg skulle klatre opp på vulkanen Rinjani i Indonesia, og endte opp med å plutselig befinne meg midt oppi et vulkanutbrudd… Den natten falt asken som snø over oss i tunge flak.

Den gang da vi kjørte rundt i Georgia, og lydig fulgte instruksene til GPS-en mellom destinasjonene våre. Plutselig går veien som så stor og ordentlig ut på GPS-ruten fra å være asfalt, til en fryktelig humpete grusvei som tar oss opp i skyene over et fjellpass og en ekstremversjon av Trollstigen… En annen dag endte vi opp på en raspreget vei nærmest midt i en elv i ødemarken mens det ble mørkt. Vi fant fort ut at man ikke kan stole fullstendig på GPS-en på bilferie i Georgia…

Den gang da jeg besøkte Bill Clinton-statuen i Pristina, og fant en klesbutikk for kvinner som het Hillary like ved…

Den gang da jeg syklet på sandete småveier fra hotellet mitt til et av templene i Bagan, Burma, for å se solnedgangen, og ved et hus jeg passerte stod det en fyr som laget klukkelyder mens han dro fran kjønnsorganet sitt og viftet det mot meg. Kan trygt si at jeg syklet fort videre…

Den gang da vi skulle sjekke ut fra hotellet vårt Millennium Knickerbocker i Chicago, og møter manageren i heisen. Han spør oss hvordan oppholdet har vært, og fortsetter med å fortelle om hotellets historie og at mafiaen tidligere eide hotellet og visstnok bygde en hemmelig trapp bak en vegg de kunne rømme ut av hotellet med dersom politiet kom. Dessuten hadde det hatt en periode som The Playboy Hotel, OG det var hjemsøkt i sjette etasje..

Den gang da jeg tok buss til Mandalay i Myanmar, og når det ble fullt i setene, tok sjåføren fram rosa plastkrakker han pent satte ut i midtgangen og plasserte påstigende passasjerer på…

Den gang da jeg besøkte Qatar, og det var så fryktelig varmt at sålene på sandalene smeltet og satt seg fast på asfalten når vi krysset gatene…

Den gang da jeg var i Vilnius med mamma og vi tok verdens tregeste taxi på vei til busstasjonen for ferden videre. Så treg var den, at sjåføren faktisk et par ganger stoppet på grønt lys og ventet til det ble rødt. Det skal ikke være mulig…

Den gang da vi kjørte Route 66, og en av de største attraksjonene langs veien i Missouri var noen gamle kalkunfotspor i betongveien (for ikke å glemme verdens største gyngestol). Haha…

Den gang da vi var i Zambia og gikk tur med geparder i villmarka, to i bånd og en som fikk gå løs, og sistnevnte plutselig forsvant inn i bushen. Vi hadde to guider med oss som gikk med rifler i tilfelle ville løver eller elefanter kom for nære, men de begge forsvant inn i bushen på jakt etter den bortkomne geparden. Så der stod vi, to litt nervøse jenter fra Norge med to fullvoksne geparder i bånd, midt i bushen med ville dyr luskende rundt…

Den gang da jeg var i Alta med leiebil og ønsket å besøke Alta Canyon (som er overraskende vanskelig å komme seg til..), og kjørte i vel en time ut av byen på kvelden/natten, gjennom en bom jeg trodde var ulovlig å kjøre gjennom (med hjertet i halsen) i mørket, og endte opp med å sove i bilen utenfor bom nr. 2 (som var stengt), til klokken fem på morgenen da jeg begynte å gå. Etter nesten 1 mil i god fart på morgenkvisten mot selve demningen, viser det seg at utsikten er minimal med stor m, og jeg snur og bestemmer meg for å heller gå mot kraftverket (ikke var terrenget så flatt der heller akkurat) lenger ned i lia, og ender opp med å gå over to mil den morgenen for to sekunder med utsikten innover canyoen før jeg må forte meg tilbake til bilen for å rekke flyet og ferden videre…

Den gang da jeg traff på den skotske skuespilleren/komikeren Billy Connolly på kinoen på Gozo, Malta i sånn 2005, OG så han på gata i Sydney i 2015! Haha. Sære tilfeldigheter lenge leve…?

Den gang da jeg fløy ned til Sør-Spania midtvinters i håp om litt sol og et varmere klima enn hjemme, og en iskald front fulgte meg nedover fra Sibir og sørget for minusgrader og snø dit jeg dro…

Den gang da jeg reiste med tre russere (to jenter og en gutt) fra Tadsjikistan og over grensen til Usbekistan, og vi måtte vise fram alt (!) vi hadde i sekken, og vi jentene måtte inn på et privat rom med en kvinnelig kontrollør og vise både innsiden av BH-en og trekke ned buksa for å vise at vi ikke skjulte noe..

Den gang da jeg tok toget fra hovedstaden i Usbekistan, Tashkent, til Samarkand, og midt i togreisen kommer konduktøren og trekker for gardinene på den siden jeg sitter på, og sier høyt at ingen får lov til å trekke opp gardinene før etter vi har stoppet i neste by (jeg hadde heldigvis en mann i nabosetet som oversatte). Lurer på hva som foregikk utenfor togvinduene? Ikke turte jeg å snike heller…

Den gang da jeg tok lokalbussene for å komme meg mellom El Salvador og Honduras, og lokale cowboys kom på bussene med svære macheter i hånda eller hengende i beltet…

Den gang da jeg var på pressetur i Slovenia, og skulle ut og kjøre scooter sammen med guiden gjennom vinmarkene og jeg klarer å «miste» scooteren i bakken fordi den var så tung! Det skal sies at det var en elektrisk scooter, så veldig miljøvennlig og bra, men litt for tung for meg, og heldigvis rakk jeg å komme unna før den havnet oppå meg. Flaut!

Den gang da jeg skulle til Hviterussland, og under 24 timer før avreise fikk vite at jeg ikke kom inn i landet likevel (grunnen er fortsatt ukjent), og at dersom jeg likevel prøvde ville jeg bli utestengt i fem (!) år! Da var det bare å omrokkere hele ferien, og jeg endte opp med å dra til Østerrike i påvente om å fortsette reiseruten gjennom Ukraina og Moldova…

Den gang da jeg besøkte Costa Rica og den andre natten min i landet våkner jeg til banking på døra av naboene som spurte om det gikk bra med meg for de hadde nettopp blitt ranet! Mens de sov i rommet! Jeg sov ikke så veldig mye resten av den natten gitt…

Den gang da jeg var på Caye Caulker og skulle bestille snorkletur til dagen etter, men fikk beskjed at det var en ledig plass til meg samme morgen, og i stresset med å pakke alt/lade kameraet/skifte til badetøy på de få minuttene jeg hadde, glemte jeg å smøre meg med solkrem – og endte opp med en så solbrent rumpe at jeg hadde vanskeligheter for å sitte i flere dager etterpå…

Den gang da jeg skulle fly til Bishkek i Kirgisistan, og hun som sjekker meg inn i skranken på Gardermoen ser forvirret på meg og sier jeg må fortelle henne hvor i all verden Bishkek er. Jeg trodde hun spøkte og trakk på smilebåndet, men så fort at ansiktsuttrykket hennes var så alvorlig som det kunne bli. Så da var det bare å begynne å fortelle…

Den gang da jeg ble satt av bussen i San Salvador (etter nesten et døgn på bussen, som var fryktelig mange timer forsinket), som skal være en av verdens farligste byer, ved en øde bensinstasjon klokken fire om natten uten noe skyss eller telefonforbindelse eller å kunne språket ordentlig… Jeg måtte nesten tvinge fram tårer for å komme tilbake på bussen og bli satt av et annet sted hvor jeg faktisk kunne finne en taxi eller få kontakt med folk på en annen måte… Creepy!

Den gang da jeg bodde på et slottshotell i Skottland fra 1300-tallet, og leste (mens jeg satt på rommet) at akkurat hjørnerommet mitt var hjemsøkt (av lekende barn?)! Det var visstnok ett av de ti mest hjemsøkte hotellene i Skottland…

Den gang da jeg fikk matforgiftning i Mexico dagen før jeg skulle reise hjem, og reisen tok over 30 timer, med flere flybytter, kraftige forsinkninger som medførte massevis av løping og stress, og beskjeden om at jeg ble tatt av det siste flyet mellom Oslo og Bodø pga overbooking, men heldigvis fikk være med likevel i siste liten. Da kan du tro jeg var glad da jeg endelig kom hjem, til tross for snøstormen som møtte meg…

Haha, reising er absolutt ikke bare gull og grønne skoger alltid, men det er vel egentlig litt av sjarmen? Har du noen morsomme eller rare reiseopplevelser og historier å dele?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

14 Comments
 1. Du har altså bare et hav av morsomme og annerledes historier, selv om alle kanskje ikke er like hyggelige der og da. Det er nettopp slike opplevelser som gjør en reise unik og som også gir oss lyst til å reise mer.

  1. Mange av hendelsene var nok kanskje ikke så gøyale der og da, nei. Men heldigvis (så lenge det ender bra), så blir jo slike historier litt mer gøyale å se tilbake på i etterkant. Helt enig i at sære opplevelser utenom det vanlige er noe av det som bidrar til å skape mest reiselyst og minner i etterkant 🙂

 2. Haha morsomt å lese ? Liker virkelig å lese og følge deg på bloggen din.
  Er det lov å spørre om du har en Snapchatkonto som er åpen for at lesere kan følge?

  1. Hehe, takk for det! 😀 I utgangspunktet er snapchaten min privat, men på mystory legger jeg i grunn bare ut tur- og reiserelatert stoff uansett. 😉 Nicket mitt er Renate S/reawoha hvis du vil følge.

  1. Ja, det skal være sikkert og visst. 😀 Greit å ha det skrevet ned hvertfall, jeg glemmer så utrolig lett bort det jeg ikke får ned på papir. :p

 3. Ha, ha – og litt huff! Her var det mye ulikt. Husker godt din fortelling fra da du overnattet på utedo, ha-ha. Og middagen på Færøyene – den glemmer jeg heller aldri! Men vi fikk nå et slags hyggelig reiseminne likevel 😉

  /Mette

  1. Haha, overnatting på utedo er heldigvis ikke hverdagskost, og bra er det. :p Ja, jeg er jo glad for at vi gikk for den middagen. Tror jeg hadde angret dersom jeg ikke hadde prøvd den fermenterte maten (selv om den kanskje ikke frister til gjentakelse, hehe). Noe av det fineste med å reise er jo alt det nye man kan prøve. 😀

 4. Haha, her var det mange fantastiske historier. Føler jeg har opplevd en del selv, men har utvilsomt et stykke igjen for å få den samme erfaringen som deg! Må ta en titt på del 1 nå også 🙂

  1. Haha, det kan være greit å skrive ned slike opplevelser underveis. Mye har man en tendens til å glemme, og mye vil man kanskje glemme også – helt til det har gått en stund og opplevelsene har gått fra å være kjipe til ganske morsomme. 🙂

   1. Ja, tok litt inspirasjon fra deg og skrev et eget innlegg om det jeg kunne komme på. Laget også et draft på «del 2» som jeg tenkte å fylle på underveis og publisere når listen blir lang nok 🙂 Tenker også at det blir artig å se tilbake på disse listene om noen år når en del av dette har gått i glemmeboken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.