O Veleiro B&B – og alle apekattene

IMG_1973Da vi kom hit til Rio de Janeiro hadde vi egentlig ikke lyst å gi slipp på følelsen av «villmarka og friheten» ved å bo nede på Copacabana eller de andre ville bystrøkene. Så da vi fant O Veleiro B&B på nettet (som har fått strålende tilbakemeldinger over alt) visste vi akkurat hvor vi ville bo.

O Veleiro består av et stort bolighus i åsene over byen, i området Botafogo. Her ligger det nesten gjemt mellom store jungeltrær, og opp en gammel brosteinsgate. Dette er et boligstrøk, og så langt unna et hotellstrøk man kan komme. Utsikten er helt fenomal også! Fra gata kan man skimte Jesus oppe på Corcovado-høyden, og bebyggelsen ned mot havet.

IMG_2527 IMG_2524 IMG_2518 IMG_2130Gjestehuset drives av paret Rob og Richard, som jobber i turistbransjen og vet hva turister er på søken etter når de reiser. Frokosten er utrolig god, og rommet vårt kjempeflott! Eget bad har vi selvsagt også, men jeg tror et par av de andre rommene har bad på deling. Selv om det høres ut som gjestehuset ligger i ingenmannsland, er det ikke lange veien ned til Botafogo og både buss og t-bane som tar en over hele byen. Genious!

IMG_1914 IMG_2127 IMG_2126 IMG_2267 IMG_2265Og… Beklager mamma, men resten av dette innlegget gjør nok at du får vondt i hjerterota.

Det aller beste med stedet er nok de små naboene.. Jeg så tilfeldigvis ut vinduet og så at greinene på treet beveget seg noe kraftig, og deretter så jeg noen brune små kropper.. APEKATTER!

IMG_1938 IMG_1926Da var det bare å hive seg ut døra med kameraet på slep. De små krabatene hoppet rundt i treet, og Rob, den ene eieren av stedet vi bor på, gikk og hentet banan til de små artigkarene. Da kom det selvfølgelig enda flere hoppene gjennom trærne til oss.

Vi kunne vel telle en 10 stykk ca. til slutt. Noen bittesmå og andre litt større. SO DAMN CUTE!

IMG_2512 IMG_1948 IMG_1943 IMG_1930Ganske awesome å ha slike småkarer som nærmeste nabo!

Det bor visstnok en stor skilpadde i hagen her også, som er veldig glad i folk med rødmalte tånegler. Mine er rosa, så vi får se hva den synes om det!

Været er ganske grått fortsatt, så vi har tatt en særdeles rolig morgen for en gangs skyld. DEILIG. Men snart må vi vel ut og se på hva byen har å by på. Ciao!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.