Rundtur på magiske Island

IMG_3109

Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor jeg ikke har besøkt Sagaøya Island tidligere der den ligger bare 2,5 timers flygning fra Norge. På en annen side er jeg glad jeg sparte det til nå, for jeg kan ikke tenke meg hvordan opplevelsen kunne vært bedre.

Island er akkurat like magisk som man forestiller seg. Det er som en mer eksotisk variant av Norge, med store vulkaner, svære isbreer, endeløse sletter av lava, dype raviner, svarte strender, islandshester på slettene, åpne landskap, bratte fjell, varme kilder, sprutende geysirer, kokende gjørmehull og ikke minst – de underjordiske. Her lever fortsatt sagnene om alver, dverger, troll og andre usynlige skapninger. En undersøkelse har vist at over 50 % av islendinger fortsatt tror på eksistensen til disse skapningene. I et slik underlig og eksotisk landskap er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor troen er så sterk, og de mest unike stedene har alltid sagn og overtro tilknyttet seg.

IMG_3349

IMG_3073

IMG_3520

IMG_3468

IMG_3846

Vi leide bil og kjørte over 100 mil på ringveien mellom Keflavik i vest og Jökulsarlon på sørøstkysten. Ved førstnevnte befinner flyplassen seg, ytterst i havgapet, og sistnevnte er landets største bresjø. Her ligger tonnevis av isfjell og dupper før de sakte men sikkert smelter og beveger seg ut mot storhavet. Vi besøkte også nydelige Seljalandfoss, som man kan gå bak, og den eksotiske svarte stranden utenfor Vik. Her kan man se merkelige firkantformede basaltformasjoner med lundefugler flyvende over. Vi gikk langs den flotte canyonen Fjaðrárgljúfur, kom oss opp på en av brearmene til Vatnajökull og tuslet rundt kraterryggen til vulkanen Kerið. Vi kjørte også den gyldne sirkel, badet i den blå lagune og dro på ridetur på islandshester. Jeg fikk endelig prøve gangearten tølt! Å ri islandshest har lenge vært en drøm, så det var absolutt et høydepunkt.

IMG_3412

IMG_3110

IMG_2957

IMG_2947

IMG_3240

IMG_3556

IMG_3569

IMG_3426

IMG_3585

IMG_3641

IMG_2967

IMG_3828

P1290516

P1290469

IMG_2971

Det aller største høydepunktet var derimot overnattingsturen hvor vi tok sekkene på oss en kveld og gikk opp til Reykjadalur, utenfor Hveragerði, hvor vi satte opp teltet ved de varme kildene. Utrolig koselig, så skulle veldig gjerne hatt mer tid der.

IMG_3899

IMG_3959

IMG_3943

IMG_3955-001

Det er vanskelig å ikke falle for Island og det ville landskapet. Det er en øy av kontraster, fra ørkenplatåer til grønne daler, isbreer til varme kilder, ubebodd villmark til pulserende Reykjavik, frodige sletter til merkelige månelandskap. Det er et sted man stadig kan utforske, og jeg tviler på at dette er siste gang jeg besøker landet.

Kunne du tenkt deg å besøke Sagaøya Island?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

12 Comments
 1. Har bestilt tur til Island i Oktober, har 3 hele dager.
  Hvor mange dager brukte dere? Hvor drog dere først? Sov dere i telt hele tiden?
  Vi har planer om å sove i telt, og leie vanlig bil (2wd). Var det vanskelige veier, eller kommer vi oss frem? 🙂

  1. Så gøy! Island ble straks en favoritt! Vi hadde også bare 4-5 dager til rådighet, og kjørte 4 av dem. Kjørte langs sørkysten først, og snudde ved Jökulsarlon. Nest siste dagen kjørte vi den gyldne sirkel, og siste kvelden + dagen etterpå brukte vi i Reykjavik. Vi sov bare en natt i telt, oppe i Reykjadalur (tok omtrent en time å gå opp dit). Men det var mange fine steder å telte langs veien (spesielt om man ikke bryr seg om det varierende været). Veiene var MEGET enkle, det finnes bare en hovedvei (ringvei 1) som går rundt hele øya 😉 Det var godt skiltet fra flyplassen og inn til Reykjavik og ellers. Vi hadde verken kart eller GPS og klarte oss fint. 🙂 Det blir derimot verre dersom dere tenker å dra langt inn i landet, der måtte man visst ha 4WD for å kunne dra. Jeg kommer snart å legge ut innlegg om sørkysten hvis du ønsker å lese!

 2. Hei!
  Har nå vert på Island og fulgt mange av tipsene dine – FOR EN TUR OG FOR ET LAND!! Neste gang blir det nordsiden av Island!
  Har vert på tur rundt i California nå i mellomtiden, og var innom rock and roll diner, mmm, god burger og milkshake! Helt topp

  1. Så gøy! 😀 Island er så fascinerende, det er temmelig sikkert! Jeg har også skikkelig lyst å utforske nordkysten (og resten av øya, haha). Kanskje en runde rundt hele ringveien blir målet for neste tur? Oi, Rock and Roll diner i Oceano? 😀

   1. Ja, Rock and Roll diner i Ocelano 😉 Kjørte fra LA til San Francisco, og leste her at du hadde vert der – måtte innom!
    Yes, hele ringveien neste tur, med overnatting med Jokulsarlon, stranden der er absolutt vert en titt – var helt magisk å våkne til bølgeskvulp å se de knall blå isklumpene som hadde blitt skylt opp på den sorte stranden!
    (ser jeg dobbelpostet litt her)

    1. Så gøy! 😀 De hadde jo kjempegod mat og enorme porsjoner!

     Vi var faktisk innom Jokulsarlon, har bare ikke kommet meg så langt at jeg har skrevet om det, hehe. Det var så langt vi kjørte på sørkysten før vi snudde og kjørte tilbake 🙂 Fascinerende sted. Dessverre var været ganske dårlig og tåken hang temmelig lavt, så det hadde nok ikke vært så dumt å dra innom en annen gang også, og kanskje overnatte der! Sov dere i telt eller?

     1. Ja, vi kjørte også så langt, veldig fint! 🙂 Var ikke så bra vær når vi var der heller, begynte å snø mye om natta da vi lå ved Reykjadalur, så ble var glatt og mye snø da vi gikk ned.

      Vi sov i telt hele oppholdet ja, og lagde all mat på primus 🙂

     2. Åh, det høres helt fantastisk ut å sove i telt hele reisen! Det ble bare én natt på oss, men håper det blir flere sjanser der 😀

 3. Hei!
  Har nå vert på Island og fulgt mange av tipsene dine – FOR EN TUR OG FOR ET LAND!! Neste gang blir det nordsiden av Island!
  Har vert på tur rundt i California nå i mellomtiden, og var innom rock and roll diner, mmm, god burger og milkshake! Helt topp!

  Si gjerne fra om du vil dra til Asia eller Cuba i april/mai, da skriver jeg bachelor og «må» bort;-)
  Først eksamen og deretter Tanzania og Zanzibar i julen! Det gledes!

  Klem reisegal og jobbende student, Marthe

  1. Haha, skal let you know 😉 Cuba frister VANVITTIG til våren. Tanzania og Zanzibar i julen høres ut som en drøm. Lykke til med eksamenene og god tur til Afrika! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.