Jardin Majorelle

IMG_0363Le Jardin Majorelle er en botanisk hage som befinner seg i Marrakech, Marokko. Hagen ble skapt av den franske maleren Jacques Majorelle på begynnelsen av 1900-tallet, og det tok han 40 år å «ferdigstille» oasen hans. Det er ikke vanskelig å skjønne at hagen er skapt av en kunstner, her slår fargene mot deg når du kommer inn gjennom porten. Dessuten er hagen nærmest komponert som et maleri, med mange spennende detaljer, vinkler og flater. Eksotiske, enorme grønne planter og vekster fra alle verdens hjørner skaper skyggefulle alleer man kan vandre igjennom, og unnslippe den marokkanske heten for en liten stund.

IMG_0354Marokko 201416IMG_0333Husveggene er malt i den intense blå fargen som har blitt døpt Majorelle-blå, og den går som et ekko gjennom hagen i blomsterkrukkene. Vinduskarmene er malt i en skarp gul farge, som virker som den perfekte komplimentæren mot den intense blå. Mens man vandrer gjennom hagen hører man fuglekvitter fra tretoppene, og bylydene fra Marrakech føles flere lysår unna. Det finnes også fontener og andre vanninstallasjoner i hagen, som sildrer sakte mellom vannliljer og bambus, mens lukten av blomster blåser forbi og kiler i nesen.

IMG_0349Marokko 201418IMG_0431Senere overtok den franske designeren Yves Saint Laurent hagen, og ønsket å videreføre den som det mesterverket Majorelle skapte den til. Huset som Majorelle brukte som malestudio ble omgjort til museum, og enda flere eksotiske planter ble brakt til hagen. I 2008 døde Yves Saint Laurent, og askene hans ble spredt utover hagen som han ble så glad i..

IMG_0441IMG_0378Marokko 201417IMG_0450IMG_0428 IMG_0446Hagen er absolutt en kunstners mesterverk. Har du lyst på et fargerikt og rolig avbrekk fra resten av byen, anbefales det å ta turen innom Marjorelle Gardens.

Vakre steder er som oftest også meget populære, så dersom du ønsker å unngå turisthordene så kan det være lurt å enten besøke hagen tidlig på morgenen når den åpner, eller kanskje enda bedre på ettermiddagen før den stenger. Det er en fordel å kunne ha det nydelige stedet nesten helt for seg selv.

IMG_0375
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

2 Comments
  1. FOR noen farger! Ser ut som et sted man blir glad av å besøke. Så mange sterke farger og kontraster er jo nødt til å gjøre at man blir glad 🙂

    1. Ikke sant! Jeg ble helt frelst av den blåfargen altså.. Fant ut at jeg MÅ ha den et eller annet sted i mitt framtidige hus :p Eventuelt kan jeg gjerne ha en hage slik som det der også 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.