Hva kan du ikke reise uten?

Med stor sekk på vei opp Huayna Potosi i Bolivia
Med stor sekk på vei opp Huayna Potosi i Bolivia

Jeg må ærlig innrømme at pakking ikke er noe av det jeg liker best med reising. Jeg starter ofte veldig sent nå til dags, og ender tidvis opp med å glemme noe. Da jeg dro til Tyskland/Nederland i vår, klarte jeg faktisk å glemme PASSET hjemme siden jeg byttet håndbagasje i siste liten. Slike tabber skal jo en rutinert reiser egentlig unngå, men vi kan vel gå på blemmer alle sammen en gang i blant. Heldigvis skulle jeg innenfor Europa, så passet kunne bare kose seg hjemme.

Å sette sammen en pakkeliste før man drar kan være lurt, for å forsikre seg om at man i alle fall husker det mest vesentlige – og alle har vel ting de bare ha med seg når de reiser? Min «må huske» liste varierer litt ettersom hvilken type reise jeg drar på (backpacking/weekend/vinter/sommer/osv), men det er også enkelte ting jeg må ha med meg uansett (Dette må ikke regnes som en fullstendig liste, da jeg selvsagt har med meg andre ting på tur, som f.eks. klær, undertøy, toalettsaker og så videre, haha).

Hva jeg alltid har med meg på reise:

– Penger, pass, kredittkort og billetter (en selvfølgelighet på enhver reise)

– Telefon (denne har jo blitt et multiverktøy de seneste årene, her har jeg jo i tillegg til muligheten å ringe/sende sms; internett, vekkerklokke, musikk, gps, kamera, forskjellige reiseapper osv)

– Kamera m/ ekstra batteri og minnekort (å fotografere verden er noe av det morsomste jeg vet, kunne aldri tenkt meg å reise uten å ha kameraet med i bagasjen. En glimrende måte å samle personlige minner på)

– PC/tablet (et must for en reiseblogger, hehe. Neida, men her kan man f.eks. laste opp bildene sine slik at de ikke går tapt dersom man mister/blir frastjålet kameraet)

– Reisedagbok m/ penn og lim (for å dokumentere reisen, samle inn telefonnummer, e-postadresser og lignende fra de man møter, lime inn billettstubber og skape et morsomt minne å ha med seg hjem)

– Tynt, men stort skjerf (uendelige bruksområder, som skjerf (seff), sarong, håndduk, teppe, skjørt, hodetørkle, osv)

– Miniapotek (Inneholder alt fra plaster til medisiner, halstabletter, immodium, rehydreringspulver, insektsmiddel, osv)

– Utpakkbar bag (denne tar ikke mer plass enn en lommebok, men pakkes ut til en stor bag som rommer mye! God å ha dersom man trenger noe ekstra å pakke i etter hvert i reisen)

– Lykkemaskoten min Ice Cube (en pingvin jeg kjøpte fra Rainforest Café i Las Vegas for 11 år siden. Siden da har den vært med meg på alle utelandsreiser, og fungert som min good luck charm. Nå tør jeg ikke lenger reise uten den.. En velreist pingvinbamse med andre ord!)

Reisebuddyen min "Ice Cube"
Reisebuddyen min «Ice Cube»

Andre ting som er greit å ha med seg:

– Solkrem (dersom man reiser på sommeren, eller skal til solfylte steder. Greit å ta vare på huden sin)

– Adapter (store deler av verden bruker andre vegguttak enn oss, og det er greit å slippe sjokket når man kommer frem, ønsker å lade telefonen og kontakten ikke passer)

– Guidebok (flott og lærerikt å ha en bok med informasjon om stedet man skal til)

– Stativ til kamera (fint for nattfotografering, eller å ta bilde av seg selv dersom man reiser alene..*kremt*)

– Liten sekk (bruker ofte ta med en slik som håndbagasje, så har jeg mulighet til å pakke i den dersom jeg skal på tur mens jeg er på reise)

– Minst én bok (lesestoff er gull verdt!)

– Solbriller (solbriller bruker jeg enten det er sol eller ei. Dersom man ønsker å gå i fred på et marked hvor selgerne er pågående er f.eks. solbriller geniale)

– Fotokopi av passet og eventuelt visum (i tilfelle du mister passet ditt)

– Paraply (for rain or shine)

Hva jeg tar med på backpackingtur:

– Hodelykt (som kan man feste på hodet for å lese bok når resten av romkameratene sover, for å lyse opp teltet på kvelden, for å finne fram til toalettet på natten, utforske huler og grotter, osv)

– Silkelakenspose (kommer man til et overnattingssted som ikke akkurat er av den reneste sorten, så slipper man i alle fall å komme nært sengetøyet dersom man har denne. Dessuten gir den ekstra varme dersom man overnatter på kalde steder, og føles sval dersom stedet er varmt)

– Våtservietter (mange bruksområder, f.eks. greie å vaske av seg støv/svette i varme og tørre land, andre er antibakterielle og kan brukes til å vaske hendene før et måltid dersom det ikke finnes vann/såpe i nærheten)

– Flipflops (fine å ha både for å bruke ute og inne, i land hvor man må ta av seg skoene ofte for å besøke tempel og lignende, for å bruke i dusjen på hosteller, og så videre)

– Toalettpapir (priceless, et stort must for min del siden toalettpapir er en mangelvare på toalettene i store deler av verden)

. . .

Skal jeg bort en kort periode, prøver jeg å reise med håndbagasje. Den lengste turen jeg var borte med bare håndbagasje var da jeg reiste til Italia i fjor sommer, og var borte ca. 2 uker. Det gikk helt fint! Det er selvsagt en fordel å ha vaskefasiliteter tilgjengelig da, eller i det minste ta meg seg vaskemiddel selv. Klær blir fort skitne på tur, ikke minst i varme/tropiske strøk. Nå som jeg skal til USA tenker jeg det er best å ta med meg en stor koffert som jeg pakker ganske lite ned i før jeg drar, og heller satser på å fylle opp med american goodies underveis.

Til slutt er det jo viktig å nevne noe som man ikke får ned i kofferten, men som likevel er uhyre viktig å ta med seg når man reiser: Åpenhet, tålmodighet og ikke minst – et smil! Da kommer man seg langt, både i sinn og i avstand.

Hva er det du må ha med deg når du reiser?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.