Flotte Gotland og Visby

p1480641Gotland er Sveriges største øy og ligger i Østersjøen. Den eneste byen på øya er Visby, middelalderbyen med sin ringmur som er på UNESCOs verdensarvliste. Byen er utrolig nydelig, og øya er en perfekt sommerdestinasjon for hele familien, eller for å ta med noen andre du er glad i.

p1480581 p1490006Det er mange ting man kan gjøre på øya forutenom å bare gå rundt i de vakre middelaldergatene i Visby og handle og kose seg på kafeer. Blant annet golf, ridning, gokart, museer, fisking og mye mer. Barna vil sikkert kose seg i Kneippbyn, et vann- og sommerland som til og med har Pippi’s Villa Villekulla!

Gotland har også mange strender og basseng hvor man kan bade og kose seg. På steinstrenderne kan man også lete etter fossiler og det finnes også såkalte «rauker», svære eroderte steinformasjoner i alle former. Grotter finnes det også på øya, og naturen ellers er fantastisk og burde oppdages.

p1480752 p1480801Å kjøre rundt på øya er også anbefalt. Øya er ikke stor, men det er mye å se og gjøre. Etter å ha vært både i Irland og på Gotland, synes jeg på at måte at begge øyene har mange likheter. Små og pittureske med nydelig grønn natur har de begge to.

p1490018 p1480710For å komme til Gotland kan man enten ta båt fra Nynäshamn og Oskarshamn hele året, og også fra Øland om sommeren. Fly til Gotland kan man også ta fra flere svenske byer.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.