Bilferie Nord-Norge dag 5 – Tromsø

P1230781Jeg studerte jo i Tromsø på deltid fram til forrige vår, så det var gøy å komme tilbake til byen nå! Vi tilbrakte en natt på Tromsø camping, og fikk både spist ute, vandret rundt i byen og handlet på kjøpesenteret Jekta.

P1230787 Norgeferie4Dessuten har vi tatt fjellheisen! Hun jeg reiser med er fortsatt syk, så jeg tok å gikk opp til toppen av fjellheisen mens hun tok fjellheisen opp. Brukte 30 min på de vel 400 metrene, så ble litt sliten der på slutten.. formen er ikke helt det den var før jeg dro til Balkan, så får kjempe meg opp på flere fjell i løpet av sommeren, så blir det bare fryd og gammen.

P1230802 P1230823 P1230828 P1230826 P1230836 P1230834Herlig er det i alle fall! Været var faktisk ganske bra i Tromsø, varmt og deilig, og solen tittet til og med også fram. Bra greier!

På vei nord fra Tromsø stoppet vi også innom Storsteinnes, hvor det befinner seg en gigantisk stein som er blitt skrevet «jeg var her» på i mange, mange år. Gøy å legge igjen våre navn også! Dessuten så jeg at 71 grader nord har vært her også.

P1230847 P1230861Naturen her oppe i nord er bare så vanvittig vakker, jeg har ikke ord…

P1230897 P1230901 P1230866Nå er vi straks i Finnmark, snakkes der!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

3 Comments
 1. Hei

  Denne gang har jeg spørsmål om reiser inom Norge. Tenkt ta en tur til Tromsø enten i desember eller januar siden jeg fikk tips av en venn at under vinter tid kan man se det meste som nordlys, dra på hvalsafari å så har jeg også hørt at selve byen har også mye å by på. Har egentlig tenkt kjøre med litt inrikes reiser inom Norge å det er Tromsø så hær års som står høgst på liste.

  På hvilken måte rekomenderer du er best at ta sig til Tromsø fra Oslo? (har ganske dårlig erfaring med reiser inom Norge)

  Har man tid at se mye av det jeg nevnte under en helgvisit?

  Med vennlig hilsen

  Davor

  1. Heisann! Beklager sent svar. Spennende med norgesreise! Tromsø er en fin vinterdestinasjon. Dersom du ikke har veldig god tid, så er det bare fly som gjelder mellom Oslo og Tromsø. Det går ikke tog opp dit, og buss eller bil vil ta nærmere to døgn bare i selve kjøringen (uansett ikke noe gøy på vinteren).

   Tromsø er ikke spesielt stor, så du får nok tid til det du nevner på 2-3 dager, ja. Nordlyset er man dessverre ikke garantert å se, men desto lenger tid man har i byen, desto større blir sjansene.

   Håper du får et strålende vinteropphold i Tromsø! 🙂

   1. Takk for din svar å tid 🙂 kommer sikkert spørre deg litt lenger fram om en annen reise å tips lol men det er veldigt hyggelig å se igjenom din fine reiseblogg å dine fantastiske reiser å bilder fra forskjelige destinasjoner (Y)

    Takk å ha en bra dag!… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.