10 ting å gjøre i Bangkok

img_5196

Jeg har vært i den kaotiske millionbyen Bangkok et par ganger, senest for bare noen dager siden, men denne gangen bare på gjennomreise. I den forbindelse kom jeg til å tenke på hvor mye spennende denne storbyen har å by på. Nedenfor kommer en liste på ti ting jeg mener man burde gjøre dersom man besøker Bangkok.

1. Besøke Grand Palace

Grand Palace regnes for mange som et must når man besøker Bangkok. Stedet er virkelig spektakulært! Komplekset ble bygget på slutten av 1700-tallet, og var i 150 år hjemmet til kongefamilien og huset dessuten regjeringen. Her finner man også det helligste tempelet i hele landet for buddhistene, Wat Phra Kaew, hvor smaragdbuddhaen fra 1400-tallet befinner seg. Ingen andre enn kongen får komme nært Buddhaen, men selve tempelet og statuene utenfor er flotte nok å besøke i seg selv.

thailand-2010-vs-2

2. Ta en elvebåttur på Chao Phraya-elven

Denne elver slynger seg gjennom hele Bangkok, og regnes nærmest som byens livsåre. Derfor vil en tur på Chao Phraya være en veldig fin måte å bli kjent med byen på, og dessuten en effektiv måte å komme seg fram. Man kan melde seg på en guidet tur, eller rett og slett bare hoppe på ekspressbåten som nærmest funker som en buss, og stopper flere steder på vei opp og ned elven. Turen koster bare noen få kroner, men stoppene er korte, så man bør være ekstra obs på hvor man skal gå av. Båtturen på elven er uansett som et pustehull i en ellers veldig hektisk og travel by.

thailand-20149

3. Ta en massasje

For min del virker det fullstendig umulig å skulle besøke Bangkok uten å få massasje. I tilknytning til tempelet Wat Pho (i punktet under), ligger det en massasjeskole for thaimassasje-studenter. Ventetiden kan være lang, men kommer du tidlig på dagen, får du vite hvordan klokkeslett det er ledig tid for massasje, reserverer en time og kommer tilbake når timen starter. Før massasjen får du utdelt store, romslige og tøyelige klær du skal ha på deg under massasjen, og den foregår i et stort rom hvor det samtidig er mange andre som også får massasje. Lite privatliv altså, selv om det finnes mange skillevegger. Men med tanke på hvor dyktig massøren min var, gjorde det ingen ting. Jeg ble bøyd og tøyd i alle retninger, og har sjeldent følt meg så avslappet og bra i kroppen etter en massasje som da. Anbefales!

img_4958

4. Besøke Wat Pho

Wat Pho er faktisk Bangkoks største og eldste tempel. Det ligger mange store og små tempelbygninger spredt på området, men det viktigste (og definitivt største) er tempelbygningen som huser den gigantiske liggende Buddhaen. Den er hele 46 meter lang og 15 meter høy, og regnes dermed som verdens største liggende Buddha. Man kan gå rundt hele, men forbered deg på å nærmest måtte slosse om plassen blant alle turistene som også ønsker en titt. Spesielt fascinerende synes jeg det var å se på Buddhaens (enorme) fotsåler!

thailand-20146

5. Besøke de flytende markedene

Når man besøker Bangkok er det nærmest et must å dra innom noen av de store flytende markedene. Jeg valgte å besøke Damnoen Saduak Floating Market, som ligger rundt ti mil vest for Bangkok. Synet om morgenen er helt spesielt, med hundrevis av små båter på den smale kanalen som bugner av grønnsaker og andre salgsvarer. Det er et fargerikt mylder, og gir nærmest uendelige fotomuligheter. Dessuten er det gøy å kaste seg ut i en båt selv og prøve å prute til seg forskjellige gode matvarer. Men her, som de fleste andre attraksjonene i Bangkok, vil du ikke være den eneste turisten…

thailand-2010-vs-21

6. Bestige Golden Mount

Dette tempelområdet heter egentlig Wat Saket, og deler av det består av Golden Mount som er en kunstig høyde over byen. Det er 318 trappetrinn opp til gull-stupaen på toppen, hvor utsikten brer seg ut over hele Bangkok. På vei oppover kan man ringe i de nesten utallige bjellene for god lykke. Byggingen av høyden ble påbegynt under regimet til Kong Rama III på første halvdel av 1800-tallet, og den 80 meter høye høyden var engang det høyeste punktet i Bangkok. Tidene har forandret seg! Jeg har tidligere skrevet om dette stedet her.

img_4662

7. Ta turen innom Khao San Road

Denne elleville gaten regnes som det store tilholdsstedet for backpackere i Bangkok. Dersom man ikke vil møte andre turister burde man derfor holde seg langt unna. Men her finner man billige bosteder, massevis av gatemat, salgsboder som selger alt mulig rart og hundrevis av barer med billig drikke. Dessuten finner man turarrangører som hjelper deg med alle utfluktene du kan tenke deg.

p1430509

8. Teste ut forskjellig gatemat

Uansett hvor man går i Bangkok er det nesten umulig å unnslippe matlukten fra alle de små og store matbodene langs gatene. Her finner du alt fra nydelige satay-grillspyd, til supper, nuddelretter og spennende sjømat. Dessuten finner du alltid noe søtt eller frisk som frukt, og masse, masse frityrstekt. Se etter de stedene hvor de lokale nærmest samler seg i flokk, slik at du vet at stedet både er bra og trygt. Både langs Khao San Road og ikke minst i Chinatown finner man mange gode steder å spise gatemat i Bangkok.

img_4788

9. Besøke Wat Arun

Wat betyr tempel, og dette stedet kalles ofte «gryningens tempel». Tempelkomplekset ligger på vestbredden av Chao Phraya-elven, og skiller seg fra de andre templene i byen med sin unike arkitektur. Man kan klatre opp et stykke på det sentrale spiret, men det er ikke lett for trappene er veldig bratte! Utsikten man får er likevel verdt turen opp. Bygningen ble påstartet på slutten av 1700-tallet, og huset engang smaragdbuddhaen, før både Buddhaen og hovedstaden selv ble flyttet til den andre siden av elven, og til nåværende Golden Palace. Lyset på kvelden var utrolig fint her, og det var så vidt jeg klarte å løsrive meg før stengetid.

thailand-20148

10. Planlegge veien videre

Det er mange flotte steder å besøke i Thailand, og mens man er i Bangkok kan man planlegge veien videre, enten det er en dagstur utenfor byen, de fascinerende områdene i nord, eller de vakre strendene og øyene i sør. Bangkok er dessuten et bra utgangspunkt dersom man ønsker å reise rundt i Sørøst-Asia generelt, spesielt nå som man kan få direktefly fra Oslo med Norwegian for så lite som 2,500 kroner tur retur. Med lavprisflyselskap som blant annet AirAsia kommer man seg derfra videre rundt i hele regionen for en billig penge.

img_8731Har du vært i Bangkok selv? Hva er dine tips til ting å gjøre i byen?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

12 Comments
 1. Enig, selvom der er flere af disse ting, som jeg endnu ikke har fået set (det flydende marked og Goden Mount). Wat Pho og Arun er mine favoritter 🙂 et godt tip er at tage til Wat Pho cirka 30 min efter at grand palace har lukket, så har man det næsten helt for sig selv 🙂

  1. Hyggelig å høre at du er enig, Tine! Jeg har de samme favorittene som deg, haha! Jeg likte Wat Arun spesielt veldig godt. Golden Mount var dessuten er herlig oase i storbyen, med flott utsikt! Takk for tips! 🙂

 2. Oi, jeg har gjort altfor få av disse tingene (to…), men så har jeg bare vært i Bangkok én gang når jeg ikke teller mellomlandinger.

  Jeg kjøpte nylig billetter til Bangkok, så når jeg reiser dit til neste år skal jeg få lagt inn noen dager til å se litt mer av Bangkok også. Takk for fine tips 🙂

  1. Så spennende at du skal tilbake til Bangkok! Kanskje du får sett litt mer av byen da, ja. Fint sted å tilbringe et par dager, enten man er i transit eller bare ønsker seg litt storbyliv. 🙂 Takk selv for at du leser!

 3. Har vert i Bangkok tre ganger de siste årene. Jeg digger egentlig Bangkok for et par dager. Det er jo så utrolig mye kult som skjer!! Jeg mangler to ting av dine ti ting 😉 Bestige Golden Mount og flytende markedene. Det forsatt rom for å være i Bangkok!

  Jeg vil legge til Shopping i Siam Square og Hangover skybar: Lebua. Når man har gjort turistattraksjonen og bare vil ha litt ekstra kos på tur 😉

  1. Ja, jeg vet ikke om det er et sted jeg kunne oppholdt meg over lengre tid (jeg foretrekker da heller mindre byer), men det er absolutt en spennende by å tilbringe noen dager i! Og det er absolutt en by man kan besøke flere ganger uten å bli lei, ikke sant? 🙂

 4. Jeg elsker Bangkok! Studerte der faktisk et semester for mange år siden. Det er rart med det når man bor i en by, så tenker man liksom at man kan være turist en annen dag. Fikk det travelt de to siste ukene, kan man si… Jeg kom meg faktisk aldri til Golden Mount, men ettersom jeg elsker utsikt står det på listen til neste gang. Sammen med Wat Arun, som var stengt sist jeg var der. Med litt flaks kan det være jeg er der allerede om noen uker, på vei til eller fra Filippinene!
  Ellers vil jeg anbefale en tur i Lumpini Park, og kjøle seg ned med et snev av vind på en av de mange takterrassene.

  1. Oi, såpass! Da er du nok godt kjent med byen! 😀 Nå ble jeg nysgjerrig på hva du studerte der? Enig med deg angående takterassene! Herlige små luftehull i byen, og godt å komme seg litt i høyden. Kult at du skal tilbake, og ikke minst at du skal tll Filippinene! Hører meeeget mye bra om det landet. Riktig god tur! 🙂

   1. Som sagt, det var mange år siden, og utrolig mye har forandret seg siden da. Jeg var på utveksling et halvår da jeg studerte Media og kommunikasjon. Definitivt en anderledes opplevelse!
    Gleder meg til Filippinene, ser veldig lovende ut i alle fall!

 5. Var i Bangkok for en uke siden og fikk med meg 4 av tingene på listen din. Skulle ønske jeg hadde kommet over denne listen tidligere så jeg kunne fått med meg mer! Vurderte det flytende markedet, men det ble litt for langt vekk med den begrensede tiden jeg hadde.

  Når jeg var det var jeg innom Bang Krachao, et veldig fint og grønt område i Bangkok. Det virker som et område de færreste besøker, men som virkelig kan anbefales. Supert å leie en sykkel og ta turen i helt grønne omgivelser 🙂

  1. Det er vanskelig å skulle rekke med alt i en storby som Bangkok når man har begrenset tid, det vet jeg selv alt om, hehe 😛 Takk for tips angående Bang Krachao! Det stedet har jeg aldri hørt om, men søte det opp nå og det ser jo kjempeflott ut! Herlig å kunne komme seg ut på sykkeltur i slike grønne omgivelser like utenfor en millionby som Bangkok. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.