Route 66 – dag 1

IMG_4736

Da har reisen langs «the Mother Road» startet! Dette er jo en legendarisk bilrute på 4000 kilometer, gjennom 8 stater og 3 tidssoner. Gjennom ørken, prærie, fjell og daler. Route 66 er fortsatt en av de store ikonene på USA, og landets historie. Veien symboliserer frihet, bevegelse og migrasjonen vestover under den store depresjonen. For oss symboliserer også veien selve definisjonen på en roadtrip, og vi gleder oss til å følge veien vestover og alt den har å by på underveis.

Vi forlot Chicago tidlig i dag, etter å ha truffet manageren på hotellet vårt (Millennium Knickerbocker) i heisen som fortalte oss litt om hotellets historie. Det hadde visstnok en tid som The Playboy Hotel under Hugh Hefner med bunnies vandrende rundt på 70-tallet. Før den tid brukte mafiaen aktivt hotellet, blant annet med storebroren til Al Capone i spissen. De bygde en hemmelig trapp bak veggen oppe i 14. etasje, hvor de kunne rømme dersom nødvendig. Dessuten kunne han fortelle at hotellet er hjemsøkt! Det sies at et gjenferd vandrer rundt i sjette etasje..

Etter den lille historietimen kom vi oss til Midway Airport hvor vi hentet bilen vi skal ha de neste ukene – en Ford Taurus. Deretter var det bare å hit the road!

IMG_4612

Vi startet først på I-55, men kom oss til slutt inn på Route 66 ved Dwight. Her står en gammel bensinstasjon som fungerer som velcome center for veien, hvor frivillige jobber for å møte de reisende og kunne svare på spørsmål. Vi fant ut at det er slik det funker flere steder. Frivillige fra lokalsamfunnene trør til og jobber for å trekke turister tilbake til de små byene lands Route 66, som møtte motgang etter at veien ble lagt ned på 80-tallet og nye interstate highways tok over.

IMG_4650 IMG_4653 IMG_4656

Route 66 ble grunnlagt i 1926, og trafikken på veien tok ikke av før under den store depresjonen på 30-tallet hvor mange forlot livene sine i midtvesten for å komme seg til vestkysten og drømmen om et bedre liv. Den store trafikken gjorde at mange samfunn vokste fram langs veien, og mange av disse forsvant like fort etter at veiens storhetstid var over. Langs Route 66 ser man ofte ruiner fra dens forhistorie.

IMG_4668 IMG_4682-001 IMG_4691 IMG_4707IMG_4713 USA 20143

Vår første etappe var altså fra Chicago til Springfield, Illinois. Planen var å kjøre helt til St. Louis, men det dårlige været i dag gjorde at vi utsatte besøket der til i morgen. Vi har likevel fått sett mye i dag, og tilbakelagt rundt 35 mil. Blant annet har vi sett den søte lille byen Pontiac med alle sine flotte veggmalerier, en av «the giants» langs veien med en gigantisk hot dog i hendene, en enorm Abraham Lincoln i en kjerre, nedlagte bensinstasjoner, et vanntårn med et smilefjes og en hel rekke småbyer og lokalsamfunn.

IMG_4724 IMG_4738 IMG_4757IMG_4762 IMG_4773 IMG_4741 IMG_4794Langs veien står mange skilt, og blant annet mange som tilhører barberingskrem-produsenten Burma-Shave. De har en greie med å poste små dikt og rim på flere røde skilt etter hverandre langs veien, som denne «Don’t stick your elbow out too far, it might get into another car – Burma-shave». Alltid smågøy å se hva som står neste gang.

IMG_4922-001

Vi tok inn på et Quality Inn langs veien i Springfield, og brukte litt tid på Target og Wallmart like ved. Det har regnet en god del i dag, til den grad at man nesten ikke så noe mens man kjørte – og det er ikke spesielt greit på biltur. Men i morgen venter en ny stat, nye byer, nye attraksjoner og nye eventyr. Må si jeg liker roadside America so far.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.