Vilnius dag 1

IMG_3075Jeg er så trøtt at det går rundt for meg, så skal keep it (somewhat) short.

Vi ankom byen i formiddag etter to korte flyturer og en titt på både Bjørn Dæhlie og Ylvisbrødrene på Gardermoen (ble skikkelig nasjonalromantisk gitt). Hadde hørt skrekkhistorier om taxisystemet her og lurerier når det gjalt betaling og sånn (spesielt fra flyplassen), men spurte om prisen før vi hoppet inn og fikk en mye lavere pris enn hva jeg hadde regnet med. Sånt liker man! Turen inn til byen fra flyplassen var kort (15-20 min), og straks etter var vi på hotellet vårt Novotel.

Kjempeflott og fancy sted. Vi fikk til og med rom høyt oppe med (noe) utsikt ned mot blant annet katedralen og Gediminastårnet!

IMG_3030Etter en liten pust i bakken på hotellet (ble lite søvn i natt, og reising tar alltid på uansett hvor kort veien er), så fant vi veien ut i byens gater.

Gikk først ned til katedralen på grunn av den korte avstanden. Den ligner et majestetisk stort gresk tempel! Tilhørig klokketårn har den også. Vi så på de enorme dørene og tok turen innom. Vakkert sted.

IMG_3047 IMG_3054 IMG_3053 Vilnius 2013Deretter vimset og vamset vi rundt i noen timer. Gikk først opp Pilies St. eller slottsgaten som navnet betyr igjennom gammelbyen.

IMG_3056 Vilnius 20131IMG_3063 IMG_3060Dagens observasjoner:

– Det finnes SINNSYKT mange spisesteder her (restauranter, kafeer, barer osv), så man slipper absolutt å sulte. Det er heller vanskelig å bestemme seg for hvor man skal dra.
– Alle spisestedene er så utrolig KOSELIGE, nesten umulig å beskrive. Skal heller prøve å fotografere et par.
– 80 % av alle kvinnene her går med kåpe, støveletter og tynnstrømpebukse. Nesten alle! Skjønner ikke at de ikke fryser.
– Det finnes sikkert femti milliarder kirker i denne byen.
– Øl koster rundt tieren for en halvliter på ethvert utested.
– Det finnes veldig FÅ klesbutikker. Haha, vi fant bare et par, og ble glade da vi kom over et kjøpesenter like ved hotellet. Men det var practically tomt! Skikkelig weird, tror de holdt på med å pusse opp eller noe.
– Det er KALDT her.

IMG_3078 IMG_3084På grunn av kulden har mamma kjøpt seg et nydelig svært skjerf hos en gateselger, og jeg fant noen varme ullvotter.

Ellers fant vi ut at prisene varierer veldig. Mange steder er det som hjemme, andre steder vanvittig billig. Vi spiste for eksempel lunsj med en pizza til hver av oss pluss drikke til 27 lita, eller ca 65 kr kroner for begge. Det var mindre enn ETT glass med vin her på hotellet hvor vi spiste middag ikveld (ble så trøtte og late etter en hvil på rommet at vi måtte bare kapitulere). Maten var sinnsykt godt da (andebryst med diverse yummy tilbehør).

Nå tror jeg derimot hjernen min slutter å fungere, så sengen venter.

I morgen venter en dypere utforsking av byen og et SPA-besøk!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.