Snart på tur til Serbia og Kosovo

Desktop4Siste rest av premiepengene fra momondo skaffet meg nok en reise – denne gang til Serbia og Kosovo! To land som ligger litt nærmere hjemme, men som likevel er veldig fjerne for mange å reise til. Hovedstaten i Serbia, Beograd, har Norwegian flydd til i noen år nå, og det sies at det er en fin weekendby å dra til – men jeg er usikker på hvor mange som reiser på weekendferie til Pristina?

Jeg har jo besøkt alle nabolandene rundt, så jeg er litt spent på hvordan Serbia og Kosovo kommer til å være i forhold til f.eks. Albania, Kroatia, Bosnia, Montenegro, Makedonia og så videre. Jeg er også spent på hvordan Kosovo har taklet overgangen til å bli sin egen stat (det er dog ikke alle land som regner Kosovo som sitt eget, blant annet Serbia), og hvordan landet har kommet seg etter krigen.

Jeg har allerede rukket å planlegge litt, og skal blant annet bo på husbåt i Beograd og bo i kloster litt lenger sør i Serbia, og jeg tror jeg kommer tilbringe mesteparten av tiden min i Kosovo i den sjarmerende byen Prizren. Kunne gjerne tenkt meg en tur ut på landsbygda der også. Vi får se hva tiden strekker til! Det er i alle fall under en måned til jeg reiser.

Er det noen av dere som har vært der? Har dere tips og erfaringer tar jeg som alltid veeeldig gjerne imot! 🙂
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

19 Comments
 1. Så spennende 🙂 har selv sett litt på en tur dit, da kombinert med Makedonia. Men det blir nok ikke før neste år. Så da gleder jeg meg til å lese dine reisetips derfra 🙂

  1. Makedonia tror jeg er perfekt å få med seg på en tur innom Kosovo spesielt. De ligger jo så nære! 😀 Håper Kosovo og Serbia er like spennende og flott som Makedonia er, hehe.

 2. I’m going to Serbia and Kosovo in about a month, and I’m also so interested to see how Kosovo is dealing with being its own country, especially when so many of its neighbors don’t think it should be!

  1. Cool! You seem to be covering all of Eastern Europe these days 😀 Yeah, it’ll be really interesting to see how it’s coping, and hopefully hear from some locals about what they think about the whole ordeal – even though I guess it’s a topic many of them would rather not talk about.

  1. Hehe, ja jeg kunne ikke la den sjansen gå fra meg når jeg hadde muligheten 😀 Det ser ut som en artig og spennende måte å bo på!

 3. Heldiggris! Gleder meg til å lese mer om spennende steder i Europa jeg ikke (før nå) har tenkt på å besøke!

  Også ble det en ukes tur til Kappadokia på meg, tjohei!! Eller, mulig jeg tar en natt i Istanbul (eller nattbussen) og fem netter i Göreme. Så har jeg litt spørsmål igjen jeg, da…. Det er jo så greit å ha et slikt reiseleksikon som deg på nett!! Haha! Google kan være et virrvarr innimellom. Beklager på forhånd alt maset mitt 😀

  Jeg lurte på hvor du landet med fly da du var i Göreme, Istanbul eller Antalya? Og tok du kun buss eller tog/buss, og var det lettvint å finne bussbilletter/-stasjoner osv?

  Det er absolutt billigst og best reisetider for meg å lande i Istanbul, selv om det er lengst unna. Jeg lander nemlig om morgenen, så tenkte å kanskje bruke dagen på å utforske Istanbul, som sagt kanskje sove der ei natt. Men så har jeg ei venninne som har vært der mye og sier det er så svære avstander, at du bruker to timer på å komme deg fra flyplassen til sentrum osv., derfor lurer jeg på om det kanskje er så begrenset hva jeg får sett på så kort tid uansett, pga. reisetidene i byen, at det kanskje ikke er noe vits? At det er bedre å bare dra rett til Göreme? Hva tror du som har vært i Istanbul?

  På forhånd takk igjen for svar, hehe 😀

  1. Ingen fare, jeg synes bare det er gøy at du spør! 🙂 Såååå gøy at du fikk til en hel uke i Tyrkia/Kappadokia 😀 Jeg fløy charterfly til Antalya (uten hotell) og tok derfra bussen til Göreme via Konya. Den tok 9 timer. Det var lett å kjøpe billetter på hovedbusstasjonen og finne fram til bussen, dog snakket ingen på bussen engelsk hverken ene eller andre veien, haha. Men hyggelige og hjelpsomme var de uansett og jeg kom meg trygt fram! Busstasjon heter Otogar på tyrkisk innbiller jeg meg.

   Fra Istanbul tar vel bussen 10 timer? Jeg ville nok dratt innom Istanbul altså hvis du ikke har vært der tidligere, det er en meget flott by. Hvis du kan ta nattbuss videre er det jo supert! Jeg hadde to dager i Istanbul selv da jeg var der, og fikk ikke sett alt jeg ville, men det meste og vandret masse rundt. Bor man i Sultanhamet-området (som også er finest) er det relativt korte avstander til de største turistattraksjonene som bazarene, Hagia Sofia og den Blå Moské. Tror bare vi tok trikken én gang på de to dagene! Vi landet også på flyplassen som er lengst unna (på asiasiden) og tok taxi inn til hotellet i Sultanahmet, og tror ikke det kunne tatt mer enn maks en time? Men da kjørte jo også sjåføren som et svin :p Jeg ville i a lle fall tatt 1-2 dager i Istanbul hvis jeg var i samme situasjon 😉

   1. Woho, takk for raskt svar! Driver og ser på flybilletter as we speak, hehe. Flyet lander i så fall i Istanbul halv åtte på morgenen, så har heeeele dagen før nattbussen til Göreme (spørsmålet er bare hvor jeg skal gjøre av sekken når jeg ikke har noe hotell?? Haha). Fortsatt usikker på Antalya vs Istanbul, ettersom Istanbul er halve prisen, men hakket mer upraktisk. Men da satser jeg på at jeg tar hvertfall en dag, evt. en natt på hotell i Istanbul så jeg får et inntrykk av byen!

    Jeg har forresten booka samme hotell og rom som du hadde, haha! I tillegg skal jeg ligge på samme rommet som du gjorde i Monterosso, reiser til Italia på tirsdag… (Skal innom Firenze og Lucca også da, samt en pitsop i Pisa for å se tårnet, hehe). Føler meg nesten som en stalker her, må bare glise!! Inspirerende er du hvertfall, det skal være sikkert 😀 hoho!

    Tusen takk for god hjelp, igjen 😀

    1. Oi, trodde jeg hadde svart på dette! Vil tro at de har bagasjeoppbevaring på tog/busstasjonen 🙂 Eventuelt kan kanskje byrået hvor du bestiller bussbilletten din oppbevare sekken, det har jeg gjort mange steder, f.eks. i Burma.

     Haha, så kult at du skal bo på samme rom! Kanskje jeg må begynne å legge igjen små lapper med hilsninger der jeg bor 😉 Hahaha! Det høres i alle fall ut som du har supermange flotte reiser foran deg nå! Jeg ønsker deg en kjempegod tur på alle, og håper jeg får høre når du har vært der hvordan inntrykk du har av stedene selv 😀

     1. Hehe, fant det siste svaret ditt nå, måtte leite gjennom innleggene for å finne igjen det du hadde skrevet til meg om Istanbul, husker ikke hvilket område du anbefalte! Var sikker på det var Taksim du skrev, men var visst Sultanhamet! Skal begynne å kikke etter overnatting nå skjønner du, blir to hele dager i Istanbul, gleder meg!!

      Og ja, det skulle du gjort, haha! Synes hvertfall A Vigna Du Raffa var et veldig ålreit sted, ble mer glad i det vesle krypinnet mitt der enn det svææære dobbeltrommet med prinsesseseng, badekar og enorm balkong jeg hadde i Lucca, haha! Og merkelig nok likte jeg Monterosso (gamlebyen, vel og merke) best av alle fem byene, det hadde jeg ikke trodd på forhånd! Cinque Terre var hvertfall utroolig flott, men ble overrasket over alle turistene som var der allerede! Tusen takk igjen for hjelp, hadde en fantastisk uke i Toscana 😀 Nå er enda en ting krysset av min bucket liste, herlig.

      Og tusen takk for det forresten, 2015 ble visst et skikkelig reiseår tross jevnt over 120% jobbing som nyutdannet sykepleier på en travel sykehusavdeling, tjohei!! Canada, Italia, Tyrkia, skal også «svippturer» innom Tallinn og Amsterdam, og går alt etter planen blir det tre ukers interrail i Europa i sommer! DET er i så fall en stor drøm som går i oppfyllelse! Også krysser jeg alt jeg har for at jeg greier å få fri til en 2 ukers tur til Burma i høst – men hvis ikke skal jeg heller ikke klage, nå som vi er i gang med å planlegge 6 måneders jorda rundt tur til neste år 😀 Livet, altså! Hehe 🙂

     2. To dager i Istanbul hørtes flott ut! Jeg mellomlandet der i går, og skulle så gjerne hatt litt tid utenfor flyplassen :p Jeg var jo der i 2012 når det fortsatt var urolig, så det var litt out of the question å bo i Taksim. Sultanhamet var mer min greie uansett, siden det består av gammelbyen og nært alle de store attraksjonene.

      Så bra du likte A Vigna du Raffa! Selv om det rommet i Lucca også hørtes særs fristende ut 😉

      Høres ut som et travelt, men fantastisk år, både på reisefronten og ellers 😀 3 ukers interrail høres beyond awesome ut i alle fall 😀 Og ikke minst 6 måneder jorda rundt 😉 Du får keep me posted, og lykke til med alle reiseplanleggingen!

     3. Gleder meg veldig til å lese om Serbia og Kosovo forresten, er så spennende med reisemål man ikke har hørt så mye om, og særlig når de ikke ligger så langt unna! Goood tur til deg også 😀

     4. Tusen takk! 😀 Hmm, sist jeg var i Italia var da jeg bl.a. besøkte Milano og Cinque Terre (vet ikke om jeg har skrevet om Milano enda på bloggen? Trokke det). Dessuten har jeg tidligere besøkt Venezia, Firenze og Pisa, også bodde jeg et semester i Roma og studerte. Men kan ikke minnes noe 2-ukerstur :p Men skal prøve å publisere mer om Italia etter hver. Foreløpig har det vært så mange andre reiser og reisemål som har kommet først. 🙂

     5. Og du! (Herregud til masing her, haha…) Synes jeg leste en plass at du hvar to uker i Italia en tid tilbake? Hvor var dette? Hadde hvertfall vært veldig gøy å lese om, kan bare finne et innlegg om Cinque Terre der 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.