Sarihan Cave Hotel i Kappadokia

IMG_1308Jepp, i Kappadokia kan man faktisk bo i HULER i fjellet! Hvor kult er ikke det?

Göreme er en veldig liten landsby og man kommer seg raskt til sentrum uansett hvor man bor. Mye av landsbyen består av hulehoteller og vanlige steinhoteller som byr på overnatting i alle prisklasser. Jeg bodde på Sarihan Cave Hotel, som ligger ca. halvveis mellom «sentrum» og panoramapunktet. Det er et familiedrevent hotell med både vanlige rom og hulerom, og en formidabel utsikt.

Fatih og Bayram fra hotellet
Fatih og Bayram fra hotellet
Hulerommet mitt!
Hulerommet mitt!

IMG_1313 IMG_2152 IMG_2132Jeg bestilte et double deluxe cave room, som var meget stort og hadde et moderne bad med både dusj og jacuzzi – alt til 300kr natten inkludert frokost.

Første natten våknet jeg til bønneropene fra sentrum sånn klokken fire på natten, men jeg sov som en stein resten av nettene. En annen ting jeg våknet til litt senere på nattmorgenen den første natten var en susing utenfor døren. Jeg så for meg at det var blåst opp til storm og at det var vinden jeg hørte. Jeg kledde derfor på meg for å gå til det bittelille vinduet og se ut, og det var ikke vinden jeg hørte – men varmluftsballongene som seilte forbi!

IMG_1359

Denne utsikten våknet jeg til rett utenfor rommet mitt. Wow!
Denne utsikten våknet jeg til rett utenfor rommet mitt. Wow!

Et helt magisk skue. Jeg er ingen morgenfugl, men jeg stod opp ved morgengry hver eneste dag resten av oppholdet. Tenk å ha noe slik som det første man ser hver morgen?

Panoramautsiktspunktet er bare noen minutter unna, og derfra er utsikten slik på morgenen:

IMG_2790Om ettermiddagene satt jeg på en av terrassene med en bok og bare nøt øyeblikket. Sarihan anbefales veldig! Hvor ofte overnatter man i en hule liksom?

IMG_2150
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.