Magiske Machu Picchu

IMG_9135Da har vi igjen internet, så jeg tenkte å oppdatere bloggen på hva som har skjedd i det siste (tons and tons).

Møtet med selveste Machu Picchu var noe HELT spesielt. Fra det første synet av dette vidunderet da vi kom til solporten tiiidlig på morgenen, til vi tok bussen ned den skumle veien til Agues Calientes føltes det ut som jeg befant meg inne i et bilde. Det typiske bildet jeg har sett av Machu Picchu fra første gang jeg så og hørte om stedet. Det var fullstendig surrealistisk.

IMG_9013 IMG_9014 IMG_9024 IMG_9018Vi fikk omvisning i et par timer på stedet av Marco, den ene guiden vår, med innspill fra Coco, den andre guidekaren. Begge har universitetsutdannelse og kan vel det man kan vite om stedet og inkakulturen generelt. Begge var AWESOME, og i tillegg til den flotte gruppen vår, var de absolutt en av de største årsakene til at turen var så fantastisk som den var. Caliente! xD

muchowowowowByen var i motsetning til hva mange tror, ikke hovedstaten i Inkariket. Det var det Cusco som var (Cosco betyr navle). Men den flotteste plasseringen av alle inkabyer var det nok Machu Picchu som har. Beliggende på en høyde omkranset av elven, og fjellene rundt, er plasseringen ganske så spesiell. Den ligger mot soloppgangen, slik at terrassene (og dermed veksten) får mest mulig sollys. Byen ble dog aldri ferdigstilt.. Den forsvant ut av historien da inkariket falt, og jungelen tok over. Først i 1915 ble byen gjennoppdaget av Hiram Bingam (selv om inskripsjoner på stedet viser at lokale mennesker har vært der tidligere).

IMG_9087 Minibilder7 IMG_9054Stedet har en tilknytning til astronomien, og ikke minst stjernebildet sydkorset. Det finnes to stykk kompass på stedet (en kladd og en ferdiggjort) formet som sydkorset. Og retningene på disse kompassene stemmer IDENTISK med retningene på et vanlig kompass (altså nord, sør, øst og vest). Helt insane hvordan de fikk det til. Det sykeste av alt er derimot at med Machu Picchu i midtpunktet, skaper de fire fjelltoppene rundt den eksakte formen til sydkorset og de fire himmelretningene.

IMG_9062 IMG_9032 IMG_9056 IMG_9044Vi besøkte flere av templene på stedet, som soltempelet (solen var ekstremt viktig for inkaene) og kondortempelet (som også var ekstremt viktig). Sistnevnte er formet som en kondor. I pachamamatempelet var det tunneler hvor mumier tidligere har ligget.

IMG_9097Det er et helt spesielt sted som absolutt må oppleves, og absolutt med en god guide og ikke minst helst etter å ha gått inkatrailen. Etter omvisningen gikk vi rundt på området selv (maaange trapper), og kledde på oss dork t-skjortene vi fant på Primark i London (lollers). Vi kaller jo oss selv Dorks Abroad når vi er på tur, så de passet jo perfekt. Selv om vi fikk noen morsomme og tvilsomme blikk, haha…

IMG_9075Vi gikk også til inkabroen, som nå er avstengt. Haha, ikke så rart å se hvorfor, stupet ned var på altformange hundremeter. For å kunne gå dit (tok ca 10-15 minutt?) måtte vi skrive oss inn i en bok. Jeg spurte fyren som satt der om det var i tilfelle vi falt ned på tur dit, og han sa bare «hehe» til svar. Betryggende liksom, haha.

IMG_9121Etterpå slengte vi oss ned på terrassene over byen og kjente på solen og varmen, og stirret i vantro på det vakre synet foran oss.

Men all good things come to an end, og til slutt måtte vi dra derfra. Vi tok bussen til Aguas Calientes (søt liten by delt i to av elven og togsporene), hvor vi hadde en siste lunsj med gruppen vår. Før toget skulle gå tok jeg og Susanne også en times massasje etterfulgt av en VARM og velfortjent dusj. HERLICH.

IMG_9142Toget tilbake var en opplevelse i seg selv. En insane og fargerik djevelfigur kom plutselig ut i kupeen til musikk, og sprang rundt og danset og skremte folk. Deretter dro den MEG med ut i midtgangen slik at jeg måtte dance the crazy dance med den, HAHAHA. Etterpå var det moteshow. Dvs. togpersonalet kledde seg opp i alpakkaklærmote og gikk som modeller nedover midtgangen, og så drar de meg seg Susanne og kler henne opp slik at hun også får gå! HAHAHHA. Vi fikk oss noen siste awsome latterkuler med gruppen vår på den turen for å si det sånn.

We will miss you guys!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

3 Comments
  1. Så genialt med massasje etter turen! Hvor fant dere det, er det mange som tilbyr det i Aguas Calientes? Og husker du hvor mye det kostet? 🙂

    1. Tror i grunn det var ganske mange som tilbydde massasje i Aguas Calientes, ja. Byens navn henspiller jo til de varme kildene i området, så det er en slags «spa-by» på grunn av det 🙂 Vi gikk i alle fall bare forbi et sted hvor det stod et skilt med massasje utenfor døren (husker ikke akkurat hvor, men langs hovedgaten) og de hadde ledig til oss. Tror ikke vi betalte så mye heller, kan ikke ha vært mer enn ca. 100 norske kroner for 45min-1 time. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.