Bonsoir Arles

IMG_4284Arriverderci Italia, Bonjour France! Eller bonsoir, det er jo kveld nå..

Etter 6 forskjellige tog (!) og 12 timer på farten kom jeg endelig hit nå i kveld. Fikk sett mange forskjellige togstandarder.. da jeg kom opp i det flotte og ultramoderne TGV-togets andreetasje hvor jeg skulle sitte utslapp jeg et «Wow!» på automatikk (trodde jeg var alene), og plutselig snur 4-5 stykker seg og ser på meg, haha! Jaja. Mye nydelig landskap langs veien også. Cote D’Azur fortjener virkelig navnet sitt, havet er så utrolig turkis!

Jeg hadde togbytte i Genova, Ventimiglia, Nice, Toulon og Marseille før jeg ankom Arles, så det var morsomt å få et lite gjensyn med steder jeg har vært tidligere. Det er som steder av hjernen som har vært i dvale plutselig vekkes opp igjen xD

IMG_4186 IMG_4188Jeg valgte å stikke innom denne byen mye pga kunsthistorieinteressen min. Arles (og hele dette Provence-området) ble nevnt utallige ganger i kunsthistorietimene på VGS og universitetet – ikke minst på grunn av Vincent van Gogh! Jeg har derfor lenge hatt lyst til å se dette området med egne øyne, og se hvor kunstnerne hentet inspirasjonen fra (ikke vanskelig å skjønne nå som jeg er her).

Byen har også stor betydning for historien ellers, og har røtter tilbake til romertiden. Kulturminner fra den tiden dominerer fortsatt byen, blant annet et stort amfiteater med plass til 20,000! Jeg elsker det når slike monumenter har fått lov til å stå inn i nåtiden.

IMG_4198 IMG_4200 IMG_4201Jeg hadde booket overnatting på Hotel du Musée i et gammelt steinbygg som smelter inn i resten av byens bebyggelse. Gammelt er KULT! Jeg fikk et flott rom i toppetasjen med utsikt ut over gamle tegltak og en dobbeltseng som sikkert har plass til 6 av meg.

Etter å ha vrengt av meg bagasjen dro jeg ut for å utforske disse trange små gatene og smugene. Jeg fulgte lyden av musikk og folkeliv til et lite torg bare et par minutter herfra. Der var det fult av små spisesteder, og en trubadurgjeng stod og spilte musikk. Det var folk EVERYWHERE, til den grad at jeg nesten fikk litt angst ahah! I midten av alt dette oppdaget jeg også Café le Nuit! Kafeen som ble foreviget i et av van Goghs berømte bilder xD Det satt nesten ingen der da, lurer på om det var veldig dyrt..?

IMG_4215 IMG_4228 IMG_4229Jeg gikk så videre og kom så til et annet torg, MED LIKE MYE FOLK. Hva skjer, tenkte jeg. Svaret kom ganske raskt. På flere plakater og vimpler stod det at akkurat i dag ble det feiret en musikkfestival i byen, med massevis av gratis-innslag! Ikke bare fredagskveld med andre ord, haha.

IMG_4241 IMG_4265 IMG_4245 IMG_4257IMG_4249 IMG_4279Jeg gikk litt rundt fra det ene innslaget til det andre, men det var så mye folk at det var vanskelig å se hva som foregikk. Det ble derfor mer tusling rundt i gatene… åh, de er så søte! Jeg faller så utrolig fort for slike steder som dette! Gi meg en liten middelalderby med steinhus, fargerike dører og vinduslemmer, en borg/et slott/en bymur og trange smug… og jeg er solgt.

IMG_4309 IMG_4306Avsluttet kvelden med den fargerike solnedgangen over Rhône-elven.

Blir spennende å se mer i morgen.. OG DA SKAL JEG ENDELIG UT PÅ LANDET!

Salut!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.