Dag 2 i New York

IMG_1488-001Puh, det har vært en lang dag! Men åh så opplevelsesrik! Været har vært helt supert i dag også, og det gjør virkelig sitt for humøret (selv om bare særinger kan være deppa over å være i New York..). Det har vært en ganske «nissete» dag. Har sikkert sett flere tusen ungdommer kledd ut som nisser og alver og julepakker og whatnot. Noen som vet hvorfor?

IMG_1105 IMG_1059 IMG_1096 IMG_1085Vi gikk en ganske lik rute i formiddag som jeg gikk da jeg først kom i går. Via Bryant Park og biblioteket til Times Square. Men foer vi ankom Bryant Park, stoppet vi innom Grand Central Station, og sjekket ut den flotte togbygningen. Elsker taket inne i hallen!

IMG_1080Vel ankommet Times Square, så vi på diverse og tok tusenvis av bilder som de turistene vi er, og spiste brunch på en diner like ved. Fikk dermed se hvor store prisforskjellene er i de store turistområdene og i resten av byen.

IMG_1122 IMG_1135Joe’s Diner het stedet, og var ganske stort. Dyr mat, men den smakte bra!

IMG_1159 IMG_1148Deretter hoppet vi på subwayen og dro ned til Flatiron District, og så på den flotte Flatiron-bygningen! Sær, men ganske vakker konstruksjon. I Midtown kom vi unna mange av de store skyskraperne og fikk dermed kjenne sola i ansiktet. Good stuffs.

IMG_1170 IMG_1206 USA 2012 del 16 IMG_1207 IMG_1212Subwayen tok oss deretter ned til Bowling Green og havet. Vi gikk rundt og så på livet ved havkanten, myste i solen og så på spretne ekorn – før vi hoppet på Staten Island-fergen.

IMG_1276 IMG_1269 IMG_1262 IMG_1246 IMG_1257 IMG_1404Ferga tok oss over til Staten Island gratis, og på veien fikk vi flott utsikt til Manhattan Skyline og Frihetsgudinnen! Vakker skapning den derre statuen. Både Ellis Island og Liberty Island var visstnok såpass skadet etter Sandy at turistbåtene ikke kunne legge til kai der. Etter at vi ankom Staten Island, spurtet vi på neste ferge tilbake til Manhattan. En halv time tok ferga én vei, så en time tur retur er ikke så ille. Dessuten supert at turen er gratis!

IMG_1308 IMG_1390 IMG_1363Etter Times Square gikk vi forresten til Rockefeller Plaza og kjøpte billetter til Top of the Rock, for å slippe å stå i kø senere på dagen, og sørget for at vi skulle få muligheten til å se utsikten fra toppen i solnedgangen. Veldig greit. Utenfor stod det svære juletreet og nedenfor den store skøytebanen som var ganske så meeget full. Selve plazaen var også ganske full til randen..

IMG_1172Etter at vi var tilbake på Manhattan tok vi derfor subwayen nordover igjen for å rekke Top of the Rock på Rockefeller klokken 4 som vi hadde booked billettene til. Helt genialt! Vi fikk med oss utsikten over byen både i dagslys, solnedgang og i det mørket senket seg! Dessverre var det ganske mange som hadde tenkt det samme, og det var STAPPFULT der oppe. Det var uansett ett nydelig øyeblikk å se solen gå ned derfra.

IMG_1420Var dessuten ogå et must å ta et retardo-familio-bilde! Haha, gal gjeng…

USA 2012 del 18Vel nede på bakken igjen kom vi inn i verdens største folkemasse… Tydeligvis er det populært å se på juletreet utenfor Rockefeller, for halve New York var tilstede. Polititet prøvde febrilsk å holde menneskene inne på fortauene med store jerngjerder så de ikke skulle forville seg ut på veien og dø… Not good.

IMG_1517 IMG_1524Kom oss bort derifra så snart det lot seg gjøre, etter 9 timer på beina i dag begynte både føttene, korsryggen og nakken aa dø av smerte.. Vi dro derfor innom en diner for litt mat og hvile. Comfort Diner het stedet, og virket ordentlig autentisk amerikansk.  Kjempegod mat, men enorme porsjoner! Kom ikke engang halvveis i min Chili Con Carne..

USA 2012 del 17Deretter gikk vi back to the hotel. Godt med litt hvile for beina og resten av kroppen! Sovetid neste. NIGHTERS.

Gleder meg til a se hva morgendagen har i vente.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.