Warner Bros Studio Tour – En reise til Harry Potters magiske verden

Kom deg til London og plattform 9 3/4! Toget til Hogwarts går om noen få strakser, og tar deg med til Harry Potters magiske verden. Det vil si, til Warner Bros Studio Tour i Watford, hvor syv magiske bøker ble omgjort til film.

Jeg var fjorten år første gang jeg møtte Harry. Tre år etter første bok om trolldomsgutten ble publisert. Jeg var på ferie på Kreta med en venninne, og befant meg plutselig uten lesestoff. Bøkene jeg hadde med meg ble lest gjennom fortere enn forventet. Venninnen min hadde derimot en bok liggende som hun mente jeg ville like. Den hørtes ut som en barnebok, og jeg var ikke spesielt interessert. Likevel begynte jeg å lese.

Det tok ikke lang tid før jeg ble transportert inn i en magisk verden. Uten å forlate solsengen ble jeg med til trolldomsskolen Hogwarts (Galtvort på norsk) og ble godt kjent med den spennende gutten med de runde brillene og lyn-arret i pannen. Jeg fikk møte vennene hans, og bli bedre kjent med hans historie og dramatiske skjebne. Det tok ikke lange tiden før boken var utlest og jeg utålmodig måtte vente på neste.

Raskt ble jeg en skikkelig Harry Potter-fan.

Siden er alle de syv bøkene av J.K. Rowling lest og de påfølgende åtte filmene sett (flere ganger). For alle som liker dette universet selv, eller har barn som elsker Harry Potter, er det ett sted man bare må sette kursen.

Off to London

Selv om jeg begynner bli godt opp i årene, er jeg fortsatt god venn med barnet i meg, og har lenge drømt om å besøke Warner Bros Studios i London hvor mesteparten av filmingen av Harry Potter-filmene tok sted. Likevel var det ikke før høsten 2019 at drømmen endelig ble virkelighet, og nå i november dro jeg tilbake for å oppleve «Hogwarts in the Snow«.

Først og fremst – ønsker du å besøke studioet er du nødt til å bestille billetter god tid i forveien. Gjerne flere måneder. Disse billettene går raskt! Det kan likevel dukke opp ledige billetter like før avreise, men da er man nødt til å sjekke flere ganger om dagen i ukene før avreise.

Warner Bros Studios ligger i Watford, omtrent 32 kilometer nordvest for London. Den letteste måten å komme seg dit er å ta lokaltoget fra Euston station nord i London (ikke så langt unna Kings Cross/St. Pancras International) til Watford Junction (tar alt fra 20 til 50 minutter), og derfra ta studioets toetasjes shuttlebuss. Sistnevnte tar 15 minutter og er inkludert i billettprisen. Men dukk opp tidlig, for shuttlebussen er populær og køen er ofte lang.

Vel framme er det bare å la seg transportere inn i en annen verden. Det første møtet med Hogwarts er den fantastiske storsalen. Da jeg besøkte om høsten 2019 var den pyntet til Halloween, med utskjærte gresskar og levende lys hengende fra taket. Nå i november var storsalen pyntet til jul, med glitrende juletrær, dekte matbord, fyr i peisen og en helt fantastisk atmosfære. Det var rett og slett et magisk skue.

Ellers under besøket kan man banke på døren på 4 Privet Drive, spise sjokoladefrosker og skåle i kopper med butterbeer. Hilse på Buckbeak, titte inn i togkupeene på Hogwarts-ekspressen og gå gjennom både Diagon Alley og den forbudte skogen. Vi fikk kikke inn i Harrys soverom under trappen, og se både dagslyset og nattemørket senke seg over den svære modellen av av Hogwarts. Man kan også ride sopelime, besøke kontoret til Dumbledore (Humlesnurr på norsk) og se inn i Mirror of Erised.

I det svære studioet finnes alt av kostymer, dekorasjoner, kostymer og kulisser fra filmene. Det er utrolig fascinerende å høre om alle de mange timene brukt for å perfeksjonere og utvikle hver eneste lille detalj. Alle papirer, plakater, aviser og brev er for eksempel håndskrevet. Alle maleriene ble også malt spesielt for filmene – og hele 350 av dem pryder veggene på Hogwarts. Det er lagt ned utallige arbeidstimer for å sørge for at alle detaljene var på plass.

Jeg skal ikke røpe alt, men for å si det slik er dette litt av en opplevelse. Har du drømt om å besøke Hogwarts, anbefaler jeg at du tar turen – for dette er det nærmeste du kommer.

Info om Warner Bros Studio Tour

Komme seg hit

Jeg har beskrevet den vanligste framgangsmåten lenger opp i innlegget, men du kan lese mer her.

Hvor lang tid tar besøket?

Det er greit å beregne minst 3 timer, og helst litt lenger når du skal besøke Warner Bros Studio Tour. Første gangen brukte jeg 2,5 time (da besøkte jeg studioet alene), andre gangen over 4 timer (da var vi en hel gjeng). Det er mye å se, og dersom det er folksomt dagen du besøker kan det ta litt tid å få med seg alt. Sett også av litt tid til å ta en liten Hogwarts-lunsj underveis, og sørg for å smake på butterbeer, eller smørterøl som det heter på norsk. Maten er generelt dyr å kjøpe på studioet, så du kan spare noen kroner med å ta med deg matpakke.

Ønsker du kjøpe mat på studioet er det flere spisesteder tilgjengelig. Både kafé og restaurant ved starten/slutten av studio-touren, og en restaurant omtrent midtveis gjennom studioet.

Til slutt ender du opp i gavebutikken, som er gigantisk. Her finner du alt fra tryllestaver til smykker, julepynt, kofferter og kapper – og ikke minst godteri basert på bøkene/filmene. Prisene er derimot ekstreme, så pass på før du går helt amok, haha.

Ønsker du en morsom suvenir kan du få (et gratis) The Making of Harry Potter Passport før du starter omvisningen. Underveis finnes det nemlig stempel du kan fylle passet med.

Bestill i god tid

Billettene til Harry Potter på Warner Bros Studio Tour må bestilles på forhånd, og gjerne i god tid. De blir raskt utsolgt. Det er ikke uvanlig at det er utsolgt 2-3 måneder i forveien, spesielt inn mot sommerferien og høytidene. Studioet er spesielt populært å besøke rundt Halloween og før juletider, da kulissene blir pyntet i sin fineste høytidsdrakt.

Billettene koster nå fra 49.95 pund (2022), og de kjøper du her.

Har du selv noe forhold til Harry Potter universet? Har du besøkt Warner Bros Studio Tour selv, eller er det et sted du kunne tenke deg å dra (enten for din egen del eller barna dine)?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.