Salar de Uyuni

Etter ankomst i La Paz satte vi kursen med nattbussen (Todo Turismo) til Uyuni. En SVÆRT humpete tur, trodde serriøst vi skulle sprette ut av bussen flere ganger i løpet av natten. Men setene kunne lenes helt bak, og det var i alle fall godt og behagelig.

Ved ankomst i Uyuni stod en kar fra selskapet vi skulle dra på saltsletteturen med og ventet på oss. De to amerikanske jentene Hannah og Joyce som vi var blitt kjent med tidligere bestemte seg for å dra med samme tour som oss, og et vennepar fra Ukraina (Maria og Eugene) hadde også bestilt. Dermed var det vi seks som skulle dra på den spennende 3-dagers turen i sørvestlige Bolivia sammen. Sjåføren/guiden/kokken vår het Roberto og var en godkar på 65 år.

IMG_0035
Den fine gjengen med Roberto i spissen som sjåfør, guide, kokk og altmuligmann!

Så og si alle saltsletteturene følger samme opplegg, og det er litt hips om haps om man velger et bra selskap eller ikke. Vi traff i alle fall blink!

Første stopp var en jernbanekirkegård rett utenfor Uyuni (som forresten ser ut som en amerikansk westernby fra 1800-tallet..). Her var gamle togvogner og lokomotiver blitt stuvet unna, og det var som en gigantisk lekeplass for oss «halvvoksne», haha.

IMG_9877

IMG_9869

Etterpå kjørte vi ut mot selve saltsletten. For flere titusen år siden var det ett innlandshav her, som etterhvert tørket ut, og etterlot flere slike saltsletter. Den utenfor Uyuni er den største, og er ca. like stor som hele enorme Titicacainnsjøen. Den strakk seg ut i evigheten, og vi hadde det kjempegøy med å teste ut saltet, hoppe på saltpyramidene og besøke et hotell fullstendig laget av salt.

IMG_9919

IMG_9896

IMG_9905

IMG_9885

IMG_9932

Vi kjørte så i en time ca. ut på selve saltsletten og fikk prøve oss på perspektivbildene. MYE vanskeligere enn man skulle tro. HAHA. De fleste bildene ble helt håpløse , haha.. Vi fikk i alle fall brukt den nyinnkjøpte dinosauren! xD

IMG_9964

IMG_9973

SONY DSC

SONY DSC

Midt ute på saltsletten ligger en øy, som man mener ligner formen på en fisk. Derfor har den fått navnet Isla Pescua. Det er nok en av de særeste stedene jeg har vært. Midt i denne hvite sjøen, som ikke er en sjø lenger engang, ligger denne øya, fullstappet av koraller og GIGANTISKE kaktuser på 3-4 meter. So weird, and so awesome.

IMG_9978

IMG_9949

IMG_9952

IMG_9997

IMG_0008

Ønsker vi kunne fått enda bedre tid her enn vi fikk, men man har jo en schedule to keep. Vi kjørte så langs saltsletten med solnedgangen bak oss, helt til det lille tettstedet San Juan hvor vi skulle overnatte i et lite hostell laget fullstendig av salt. Spennende! Mye varmere enn vi så for oss også. Roberto disket opp en fantastisk middag og vi hygget oss før klokken ble 11 og generatoren ble slått av slik at lyset forsvant.

IMG_9941

IMG_0031

IMG_0019

Dagen etter ventet en ny og spennende dag i sørlige Bolivia! Les mer her.
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

3 Comments
    1. Heisann Tonje, og tusen takk! 🙂 Vi bestilte reisen til Uyuni gjennom et tilfeldig reisebyrå i La Paz, og jeg er ikke 100 % sikker på hva selve turselskapet vi brukte der nede i Uyuni het, men tror det var Camel Tours.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.