3-dagers roadtrip i sørlige Bolivia

Bolivia tok meg med storm. Det er en rar tanke at et land kan være så vakkert og ekstremt som dette. Byene (de få jeg har sett) er ikke noe spesielt å skryte av når det gjelder billedskjønnhet, men naturen er virkelig noe for seg selv.

På den 3-dagers rundturen nede i Sørvest-Bolivia fikk vi sett landskap som jeg aldri ville trodd fantes på denne jordkloden. Enkelte ganger var jeg sikker på at jeg befant meg på Mars, eller kanskje månen. Det var så øde, så store avstander, så mange eksotiske og merkelige formasjoner, planter og dyr. De tok fullstendig pusten fra meg.

IMG_0120

IMG_0099

IMG_0241

IMG_0297

En annen ting som har skilt seg ut er vennligheten til menneskene. De er kanskje ikke like ydmyke som de i Peru, men likevel utrolig hyggelige og hjelpsomme. Alle vi har truffet, både av lokale og turister har vært helt utrolig flotte mennesker som vi har gått utrolig godt overens med. En av de aller beste tingene med å reise er absolutt menneskene man treffer langs veien. På denne rundturen reiste vi sammen med to venner fra Ukraina og to venninner fra USA – og sjåføren/kokken/guiden Roberto. Det var en herlig gjeng, og vi hadde det utrolig morsomt både i bilen og utenfor.

IMG_0164

IMG_0173

IMG_0169

IMG_0008

IMG_0279

IMG_0269

IMG_0035

På rundturen fikk vi nærkontakt med flamingoer, salthoteller, ufyselige toaletter, pikniker ute i utrolige landskap, røde og grønne laguner, hårete alpakkaer, fotballspillende unger, saftige appelsiner, snømenn, ekstreme ørkener, meterhøye kaktuser, kokate, støvete landeveier, lokale viner og mye latter og gøy.

IMG_0154

IMG_0088

IMG_0175

Det ble med andre ord noen utrolig flotte dager på veien, 5000 meter over havet på det høyeste og nesten 100 mil i en gammel toyota landcruiser til og fra Uyuni. Det var snø i fjellovergangene som gjorde at vi ikke kom oss helt til Laguna Verde, og vi var nesten i Chile flere ganger. Vi sov blant annet i et salthotell, og drakk tonnevis med koka-te. Vi stod på togskinner som strakte seg ut i evigheten, vi så ville vicuñaer i ødemarken og så bakken koke i Sol de Manaña. Eldgamle vulkaner strakte seg over oss og saltsletten strakte seg flere titalls mil under oss.

IMG_0209

IMG_0475

IMG_0534

IMG_0626

IMG_0394

IMG_0442

IMG_0582

IMG_0411

IMG_0324

IMG_0273

IMG_0311

IMG_0191

IMG_0264

Alt i alt en nydelig tur som jeg kommer til å minnes i LANG tid framover. Flere innlegg kommer, for å si det sånn 😉 Den første dagen besøkte vi saltsletten Salar de Uyuni, og det har jeg skrevet nærmere om her.

Kunne du tenkt deg å ta denne rundturen?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

3 Comments
  1. Ser fantastisk ut! Jeg og en venninne skal reise rundt i Sør-Amerika til sommeren (feire at master er ferdig!). Tenkte å ta en liknende tur. Hvor dro dere fra? La Paz? Bestilte du turen på forhånd, eller fant du den når du først var ankommet? Har du noen tips til turoperatør? Følte du at en tredagerstur var nok (vi har sett på femdagersturer fra La Paz)? Alle tips tas i mot med takk 😀

    1. Det høres ut som et glimrende påfunn! 😉 Vi bestilte turen fra et tilfeldig reisebyrå i La Paz, ja. Kvelden før reisen skulle begynne, så etter vi hadde bestilt satte vi oss bare på nattbussen og dro nedover til Uyuni. Jeg tror de fleste turoperatørene følger samme rute, koster ca det samme og har generelt samme opplegg. Tror selskapet vårt het Camel tours? Hvor vellykket turen blir tror jeg har veldig mye å gjøre med hvem man får som sjåfør/guide og hvilke personer som drar på turen sammen med dere. Vi traff heldigvis blink på begge!

      Vi fikk jo i grunn sett det vi ønsket på de tre dagene, men enkelte steder hadde vi ganske kort tid (som på saltsletten), så dersom jeg hadde hatt tid til å dra på en 5-dagerstur, hadde jeg gjerne gjort det. 🙂 Stortrivdes på den turen altså, den var absolutt noe av det beste jeg har opplevd på reisene mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.